Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Ελλάδα – Γιβραλτάρ: Και μπαράζ, μπαράζ… Εντός στόχου η Ελλάδα!

Ελλάδα – Γιβραλτάρ: Και μπαράζ, μπαράζ… Εντός στόχου η Ελλάδα!

-Με το ευρύ 4-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ η Ελλάδα προκρίθηκε στα μπαράζ του Μουντιάλ
-Θα μπει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου ως αδύναμη, με πιθανούς αντιπάλους την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Δανία
-Ετσι κι αλλιώς η απ’ ευθείας πρόκριση ήταν δύσκολη, αλλά κατάφερε να παραμείνει σε τροχιά πρόκρισης και εντός του στόχου της

Το live Ελλάδα – Γιβραλτάρ

Το… κοντέρ στο Φάληρο σταμάτησε στο 4-0, χωρίς να δυσκολευτεί η Εθνική που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 8ο προκριματικό όμιλο καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση. Τώρα, περιμένει μάθει τον αντίπαλό της στα πλέι οφ, στα οποία θα διεκδικήσει τη συμμετοχή στο Μουντιάλ του 2018, το τρίτο κατά σειρά μετά το 2010 και το 2014.

Ο αγώνας

Για να είμαστε απολύτως σωστοί μία πρόβλεψη σήκωνε αυτό το παιχνίδι… Σε ένα ερώτημα: Πόσο θα νικήσει η Ελλάδα; Μολαταύτα, η Ελλάδα σπατάλησε πολύ χρόνο μέχρι να βρει για πρώτη φορά δίχτυα και έπειτα να τελειώσει την πρόκρισή της και την παρουσία της στα μπαράζ. Η Εθνική μας ομάδα θα μπει στην κλήρωση της 17ης Οκτωβρίου ως αδύναμη, με πιθανούς αντιπάλους την Ελβετία, την Ιταλία, την Κροατία και τη Δανία.

Η Ελλάδα ξόδεψε το πρώτο ημίωρο με φλύαρη υπεροχή, απέναντι στην αντίπαλό της που πίεζε στο μισό γήπεδο με διπλή ζώνη. Εμπόδισε έτσι την κυκλοφορία της Εθνικής. Ηταν διαβασμένο το Γιβραλτάρ και φάνηκε, αλλά δεν είχε και την απαιτούμενη αντοχή και εμπειρία.

Στο πρώτο ημίωρο ήταν καλή η άστοχη κεφαλιά του Σταφυλίδη στο 15΄, το σουτ του Φορτούνη -που είχε την ίδια κατάληξη- στο 21΄ και το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου (ξεκίνησε βασικός), που μπλόκαρε ο Ιμπραχίμ στο 28΄.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Τοροσίδη βγήκε στο πρώτο δοκάρι στη σέντρα του Ζέκα και «κάρφωσε» στα δίχτυα με κεφαλιά. Οι οπαδοί ενθουσιάστηκαν και η Εθνική ξεκόλλησε και άρχισε το ταξίδι της προς τα μπαράζ…

Στο δεύτερο ημίχρονο τελείωσε την πρόκρισή της στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Ο Μήτρογλου «πυροβόλησε» δύο φορές. Η πρώτη του «πιστολέρο» ήταν στο 61΄ και η δεύτερη το 63΄.  Το 2-0 έγινε με συνεργασίατων Ζέκα, Φορτούνη, Μάνταλου. Ο τελευταίος έδωσε στον Μήτρογλου που έγραψε το δεύτερο γκολ της Ελλάδας.  Δύο λεπτά μετά, ο ίδιος πήρε την μπάλα από τον Τοροσίδη και σκόραρε και πάλι.

Επειτα από ασίστ των Μάνταλου και Τοροσίδη, ο Γιαννιώτας έγραψε το 4-0 στο 78΄ από γύρισμα του Σταφυλίδη.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (74΄ Γιαννιώτας), Ζέκα, Φορτούνης, Μήτρογλου, Τοροσίδης (68΄ Μανιάτης), Ταχτσίδης, Παπασταθόπουλος (68΄ Τζιόλης), Μάνταλος, Σταφυλίδης

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραχίμ, Γκαρσία, Μπάρντον, Τσιπολίνα, Λόπες (61΄ Γιομ), Γουόκερ, Ολιβέρο, Μπαρνέτ, Πονς (72΄ Γκούλινγκ), Ερνάντες, Κομπς (88΄ Ρουίς)

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Ελλάδα-Γιβραλτάρ 4-0  (32′ Τοροσίδης, 61′, 63′ Μήτρογλου, 78′ Γιαννιώτας)

Βέλγιο – Κύπρος 4-0 (Αζάρ Ε. 12΄, 62΄πεν. , Αζάρ Τ. 52΄, Λουκάκου 78΄)

Εσθονία – Βοσνία 1-2 (Αντόνοφ 75΄/ Χαΐροβιτς 48΄,84΄)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου:

Βέλγιο 28 (43-6)
Ελλάδα 19 (17-6)
————————————
Βοσνία 17 (24-13)
Εσθονία 11 (13-19)
Κύπρος 10 (9-18)
Γιβραλτάρ 0 (3-47)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις