Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ελλάδα – Κροατία: “Αντίο” με ψηλά το κεφάλι! Στο Μουντιάλ η “Χρβάτσκα”

Ελλάδα – Κροατία: “Αντίο” με ψηλά το κεφάλι! Στο Μουντιάλ η “Χρβάτσκα”

Η Εθνική Ελλάδας δεν μπόρεσε να κάνει το θαύμα και να ανατρέψει το 4-1 του Ζάγκρεμπ. Η ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε, παρά το γεγονός ότι πάλεψε σκληρά για 90 λεπτά, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Κροατία στο “Γ. Καραϊσκάκης” και σε συνδυασμό με τη συντριβή στο “Μάξιμιρ” αποχαιρέτησε το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η Κροατία, δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα, πήρε την ισοπαλία και την πρόκριση στο Μουντιάλ. Η ομάδα του Ντάλιτς έγινε η 28η που εξασφάλισε την παρουσία της στα γήπεδα της Ρωσίας και η δεύτερη μέσω των ευρωπαϊκών μπαράζ, μετά την Ελβετία. Από την πλευρά της, η Εθνική Ελλάδας μπορεί να έχασε την πρόκριση, αλλά κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα του Σκίμπε στα προκριματικά.

Η “γαλανόλευκη” ήθελε να ολοκληρώσει με νίκη το ταξίδι της, αλλά δεν τα κατάφερε, μιας και δημιούρησε ελάχιστες αξιόλογες ευκαιρίες για γκολ. Θα μπορούσε, μάλιστα, να ηττηθεί, αν το σουτ του Πέρισιτς στο πρώτο ημίχρονο δεν έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι του Καρνέζη.

Ο αγώνας

Μετά τη συντριβή στο Ζάγκρεμπ, ο Σκίμπε προχώρησε σε έξι αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, με τους Μανωλά, Τοροσίδη, Ρέτσο, Ταχτσίδη, Χριστοδουλόπουλο και Μπακασέτα να παίρνουν τη θέση των Παπαδόπουλου, Μανιάτη, Τζαβέλλα, Σάμαρη, Σταφυλίδη και Φορτούνη.

Η “γαλανόλευκη”, παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο της, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Αδυνατούσε, όμως, να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της Κροατίας, η οποία είχε περισσότερο παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.  Οι παίκτες του Σκίμπε έμπαιναν δυνατά στις φάσεις, κατέθεσαν και τη ψυχή τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σημαντικά τον Σούμπασιτς. Δύο μακρινά σουτ, από Μπακασέτα στο 13′ και Σωκράτη στο 24′ ήταν οι πρώτες τελικές της Εθνικής.

Στο 28′ ένα σουτ του Πέρισιτς πέρασε λίγο έξω από την εστία του Καρνέζη, ενώ η “οβίδα” του Κροάτη επιθετικού τράνταξε το δοκάρι του Έλληνα τερματοφύλακα στο 32′.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Εθνική Ελλάδας συνέχισε να θέλει, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει σημαντικά την εστία του Σούμπασιτς. Στο 79′ ακυρώθηκε σωστά γκολ που πέτυχε ο Πέλκας, καθώς ο Τοροσίδης που του έδωσε την ασίστ ήταν ένα μέτρο οφσάιντ, ενώ στο 87′ η “γαλανόλευκη” έχασε την πρώτη ευκαιρία εντός περιοχής (!), με τον Σούμπασιτς να αποκρούει ένα σουτ του Ταχτσίδη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς,  Ρέτσος, Τζιόλης, Ταχτσίδης, Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (58′ Γιαννιώτας), Μπακασέτας (58′ Φορτούνης), Μήτρογλου (78′ Πέλκας).

ΚΡΟΑΤΙΑ:  Σούμπασιτς, Βρσάλκο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μόντριτς (91′ Μίτροβιτς) , Μπρόζοβιτς, Κράμαριτς, Πέρισιτς (86′ Ρέμπιτς), Κάλινιτς (78′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς.

Οι 28 ομάδες που βρίσκονται ήδη στο Μουντιάλ

1. Ρωσία (διοργανώτρια)

2. Βραζιλία

3. Ιράν

4. Ιαπωνία

5. Μεξικό

6. Βέλγιο

7. Νότιος Κορέα

8. Σαουδική Αραβία

9. Γερμανία

10. Αγγλία

11. Ισπανία

12. Νιγηρία

13. Κόστα Ρίκα

14. Πολωνία

15. Αίγυπτος

16. Ισλανδία

17. Σερβία

18. Πορτογαλία

19. Γαλλία

20. Ουρουγουάη

21. Αργεντινή

22. Κολομβία

23. Παναμάς

24. Σενεγάλη

25. Μαρόκο

26. Τυνησία

27. Ελβετία

28. Κροατία

Περισσότερα σε λίγο…

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις