Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ελλάδα – Κροατία: Φοβούνται για επεισόδια οι Κροάτες!

Ελλάδα – Κροατία: Φοβούνται για επεισόδια οι Κροάτες!
ΦΩΤΟ twitter

Οι Κροάτες φοβούνται την ύπαρξη επεισοδίων στα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος με την Εθνική Ελλάδας, με φόντο την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών στα δύο παιχνίδια επιθυμούν οι αντίπαλοι μας στα μπαράζ.

O πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Κροατίας Νταβόρ Σούκερ στάθηκε στις συμπλοκές των Ελλήνων με τους Κροάτες οπαδούς, την τελευταία φορά που η Κροατία επισκέφτηκε το “Γ. Καραϊσκάκης: «Γνωρίζουν όλοι ότι η κατάσταση με τους οπαδούς των δύο ομάδων δεν είναι καλή. Θα αφήσουν τους Έλληνες να έρθουν στο πρώτο παιχνίδι; Θα πρέπει εμείς να οργανώσουμε ένα τέτοιο ταξίδι για τη ρεβάνς; Ας θυμηθούμε τι έγινε στον τελευταίο μεταξύ μας αγώνα ακριβώς στο ίδιο γήπεδο, αυτό του Ολυμπιακού, το 2011», τόνισε.

Το 2011 είχαν έρθει με κράνη και άρχισαν να μας ρίχνουν μολότοφ και φωτοβολίδες με πιστόλια. Από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει θύματα, αλλά είχαμε πολλούς τραυματίες. Μεταξύ αυτών και δύο παιδιά. Ένας συμπατριώτης μας είχε χάσει το δάχτυλό του και τον είχα συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Είχαμε κρύψει τις κροατικές εμφανίσεις κάτω από άλλα ρούχα για να μην κινδυνέψουμε περισσότερο όσο περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο, υποστήριξε από την πλευρά του, ο πρόεδρος των οργανωμένων οπαδών της Κροατίας, Ίλια Πέρκοβιτς.

Τοποθετήθηκαν μέχρι και παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού

Την άποψη τους για το θέμα εξέφρασαν στα κροατικά ΜΜΕ και δύο παλαίμαχοι παίκτες του Παναθηναϊκού, ο Σρέντζιαν Άντριτς και ο Βέλιμιρ Ζάετς.

“Μια φορά που πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό μας είχαν βάλει να υπογράψουμε ένα έγγραφο για την περίπτωση που θα συνέβαινε κάτι, ποιος θα εκπροσωπούσε ποιον στην ασφαλιστική εταιρεία, ποιος θα κινούνταν νομικά εναντίον του αντίπαλου συλλόγου… Είναι γνωστό ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού έχουν σχέσεις με αυτούς του Ερυθρού Αστέρα και εκείνοι του ΠΑΟΚ είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της Παρτίζαν. Οι Σέρβοι με τους Έλληνες είναι πολύ κοντά, έχουν αδελφικές σχέσεις. Κι αυτό είναι κάτι που μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα. Γι’ αυτό λέω ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο είναι να μην υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί σ’ αυτά τα παιχνίδια”, δήλωσε ο Άντριτς. 

“Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη. Ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρενέβη για να αλλάξει η διοίκησή της. Και φοβάμαι ότι δεν μπορούν να οργανώσουν ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι στον βαθμό που απαιτείται”, πρόσθεσε ο Ζάετς.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις