Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάδα – Κροατία: Οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Σκίμπε και η… εκτίμηση παραμονής!

Σκίμπε - Εθνική Ελλάδας - Κροατία
youtube

Ο Μίχαελ Σκίμπε προανήγγειλε πως η Εθνική Ελλάδας θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού κόντρα στην Κροατία, στον επαναληκτικό του 4-1 στο Ζάγκρεμο, ενώ εκτίμησε πως ο συγκεκριμένος δεν θα είναι ο τελευταίος του αγώνας στον πάγκο της “γαλανόλευκης” – Τοροσίδης: “θα δείξουμε άλλο πρόσωπο”.

Μια πιο… επιθετική Εθνική Ελλάδας προανήγγειλε ο Μίχαελ Σκίμπε, στον δεύτερο αγώνα μπαράζ της “γαλανόλευκης” με την Κροατία.

Ο Γερμανός τεχνικός προανήγγειλε πως η Εθνική θα αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, ενώ -όσον αφορά το μέλλον του στην ομάδα τόνισε πως “… δεν νομίζω πως θα φύγω, αλλά θα δούμε”.

Τα όσα δήλωσε ο Μίχαελ Σκίμπε

– Αν θα αλλάξει το στυλ του παιχνιδιού, λόγω του αποτελέσματος:

«Φυσικά και θα αλλάξουμε τρόπο παιχνιδιού. Δεδομένου του αποτελέσματος του πρώτου αγώνα, πρέπει να το κάνουμε. Δεν μπορώ φυσικά να σας πω συγκεκριμένα πράγματα για το πλάνο μας, όμως είναι δεδομένο πως θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Εμείς έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται».

– Η ομάδα έχει δείξει πως έχει αμυντικό προσανατολισμό.

«Συμφωνώ, αλλά έχουμε δείξει πως μπορούμε να είμαστε καλοί και στο επιθετικό κομμάτι. Θα αλλάξουμε και για την ομάδα αλλά και για τον κόσμο, για να αποδείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλά και στην επίθεση. Είναι δύσκολα αυτά τα παιχνίδια και πρέπει να παίξουμε καλά συνολικά για να τα καταφέρουμε».

– Αν έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση

Δεν έχω ξαναβρεθεί στην ίδια θέση, όμως δεν έχω παίξει και πολλούς τέτοιους αγώνες.

– Σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μήτρογλου;

«Περίπου στην ίδια κατάσταση με τον Τοροσίδη, μετά από τραυματισμό. Είναι όμως πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα δούμε αν αύριο μπορεί να αγωνιστεί και να μας βοηθήσει να σκοράρουμε».

– Αν πιστεύει πως αυτός είναι ο τελευταίος του αγώνας με την Εθνική;

«Δεν νομίζω πως θα φύγω, αλλά θα δούμε».

– Πόσα νέα πρόσωπα θα έχει η αυριανή 11αδα σε σχέση με αυτή του Ζάγκρεμπ;

«Κάποιοι παίκτες θα είναι καινούργιοι, αλλά δεν μπορώ να σας πω συγκεκριμένο αριθμό, ούτε πρόσωπα. Πιστεύω πως θα είναι ο Μανωλάς με τον Τοροσίδη, θα δούμε ως αύριο και θα το αποφασίσουμε».

– Αποτυπώνει το 4-1 τη διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων; Σε αυτά τα παιχνίδια συνήθως δεν ανοίγουν τα σκορ, αυτό πως έγινε στο δικό μας και πως μπορούμε να περιμένουμε πως αύριο θα αλλάξει η κατάσταση και θα μπορέσουμε να το ανατρέψουμε; Τι πήγε λάθος στο Ζάγκρεμπ;

«Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά τα ίδια. Τα δυο γκολ στο Ζάγκρεμπ προήλθαν από αβίαστα λάθη. Θα προσπαθήσουμε να τα λύσουμε, ώστε να μην επαναληφθούν αύριο».

Τοσορίδης: “Να βγάλουμε αντίδραση. Αν δεν προκριθούμε, τουλάχιστον να νικήσουμε”

Απ’ την μεριά του, ο Βασίλης Τοροτίδης -που εκπροσώπησε τους διεθνείς στη συνέντευξη Τύπου- δήλωσε έτοιμος να αγωνιστεί

Τα όσα είπεο έλληνας αμυντικός

Για το ποιο ήταν το κλίμα στα αποδυτήρια: “Όταν χάνεις 4-1 σε ένα τόσο κρίσιμο ματς, φυσικό και επόμενο τα αποδυτήρια να είναι σε άσχημη κατάσταση. Ξέρει, δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία, αν δεν παρουσιαστείς όχι για 90 λεπτά, 10 λεπτά να μην είσαι καλός, μπορείς να το πληρώσεις όπως συνέβη σε μας. Έχουμε άλλα 90 λεπτά αύριο, μπορεί και παραπάνω, για να αποδείξουμε ότι όλα γίνονται αύριο”.

Για τον τραυματισμό του: “Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο δίμηνο έχω ταλαιπωρηθεί από έναν τραυματισμό. Δεν είμαι στο 100% από πλευράς φυσικής κατάστασης, θέλω να παίξω και αύριο για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας”.

Για την επιστροφή του Μανωλά: “Όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί για την ομάδα. Δεν ξέρω τι θα σημάνει, αλλά τουλάχιστον μετά το ματς, να τα έχουμε δώσει όλα σαν ομάδα και να έχουμε πάρει ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαι ρεαλιστής, ξέρώ ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για μας, αλλά θα παλέψουμε να κάνουμε το ‘ακατόρθωτο’ και να προκριθούμε”.

Για το πώς αξιολογεί τους μεσοεπιθετικούς της Κροατίας: “Η αλήθεια είναι πως η Κροατία από τη μέση και μπροστά έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης;. Βλέπουμε σε ποιες ομάδες παίζουν. Κάποιους τους αντιμετωπίζω και στο πρωτάθλημα που παίζω, ξέρω ότι είναι επιπέδου παίκτες. Αύριο να είμαστε 100% για να αντιμετωπίσουμε όλη την ομάδα, όχι μόνο συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές της Κροατίας”.

Για το αν θα ξεκινήσει: “Δεν ξέρω ακόμα. Δεν έχω κάποια ενημέρωση. Εγώ είμαι έτοιμος να αγωνιστώ, ναι. Έχουμε μια προπόνηση ακόμα”.

Για το αν είναι καλό που γίνεται τόσο γρήγορα το δεύτερο ματς: “Καλό ή κακό, το ξέραμε από πριν. Η αντίδραση πρέπει να βγει. Να δείξουμε ότι μας έχει απομείνει κάτι να δείξουμε στα μπαράζ. Πάνω απ’ όλα για την ομάδα και τον κόσμο που θα έρθει να μας δει”.

Για το τι είναι το πιο δύσκολο κόντρα στην Κροατία: “Γενικά είναι ένα δύσκολο ματς, ειδικά μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Ψάχνουμε το ακατόρθωτο. Δεν είμαστε ομάδα που σκοράρει πολλά γκολ. Η άμυνά μας είναι το δυνατό σημείο. Δυστυχώς, στην Κροατία είχαμε και ατυχία, παρουσιάστηκαμε κατώτεροι σε σχέση με τα άλλα ματς. Ακόμα και με την Βοσνία που δεν κάναμε τρομερό ματς, δεχτήκαμε ένα τυχερό γκολ και μέχρι το 90′ παλέψαμε και ισοφαρίσαμε.

Κάναμε λάθη στην Κροατία, όσα δεν κάναμε σε όλα τα προκριματικά. Νομίζω ότι δεν το αξίζουμε αυτό. Κόντρα σε τέτοιους παίκτες όμως, τα λάθη πληρώνονται. Να βγάλουμε αντίδραση. Αν δεν προκριθούμε, τουλάχιστον να νικήσουμε. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο come back αυτή την διετία και κάναμε το βήμα να πάμε μπαράζ. Τουλάχιστον να πάρουμε μια νίκη”.

Για το αν η Εθνική μπορεί να πετύχει τρία γκολ και να μην δεχτεί κανένα: “Σίγουρα είμαστε μια ομάδα που έχουμε δύναμη το αμυντικό κομμάτι, αλλά επειδή αύριο χρειαζόμαστε τρία γκολ για να περάσουμε, θα επιδιώξουμε να επιτεθούμε και λίγο παραπάνω.

Θα κυνηγήσουμε το γρήγορο γκολ, ξέρουμε ότι παίζουμε με μια ποιοτική ομάδα, αλλά πιστεύω στους εαυτούς μας και στην αντίδρασή μας. Αυτό που υπόσχομαι, είναι πως αύριο θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη νοοτροπία και πιστεύω ότι θα παίξουμε 90 λεπτά με το πάθος που παίξαμε σε όλα τα ματς εκτός του Ζάγκρεμπ”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις