Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Έλληνας στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ντέρμπι του Βελιγραδίου!

Ξύλο - Παρτιζάν - Ερυθρός Αστέρας
ΦΩΤΟ Reuters

Το πρόσφατο ντέρμπι της Παρτιζάν με τον Ερυθρό Αστέρα σημαδεύτηκε από επεισόδια. Οι οπαδοί των γηπεδούχων εντόπισαν ανάμεσά τους κάποιους “ερυθρόλευκους” και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Υπήρχαν “ενισχύσεις” από Ελλάδα!

Το 156ο μεγάλο ντέρμπι της Σερβίας μεταξύ της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα θα μείνει στην ιστορία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην εξέδρα, όταν οι οπαδοί των “ασπρόμαυρων” ανακάλυψαν ανάμεσα τους κάποιους “ερυθρόλευκους” οπαδούς και τους χτύπησαν χωρίς οίκτο.

Η αστυνομία πρόλαβε και γλύτωσε τους οπαδούς και να τους φυγάδευσε από το γήπεδο. Το… ξύλο πάντως δεν έπεσε μόνο ανάμεσα σε Σέρβους.

https://www.youtube.com/watch?v=E-RRGJ4aOfY

Οι τελευταίες πληροφορίες που ήρθαν από τη Σερβία επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που ήθελαν ανάμεσα στους 26 συλληφθέντες να είναι και οπαδοί άλλης εθνικότητας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται πως στους “… συλληφθέντες υπάρχουν έξι Κροάτες, ένας Σκοπιανός, ένας Βούλγαρος κι ένας Έλληνας, οι οποίοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και είμαστε εν αναμονή των καταθέσεων τους”.

Για τον Έλληνα συλληφθέντα δεν υπάρχει κάποια παραπάνω πληροφόρηση, σε αντίθεση με δυο από τους Κροάτες. Δημοσιεύματα ιστοσελίδων αναφέρονται στους Άντε Φίριτς και Νταμίρ Τοβάροβιτς από το Σπλιτ.

Ο πρώτος ήταν κατηγορούμενος στο παρελθόν κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του σε επίθεση εναντίον ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου, ενώ ο δεύτερος είναι πρωταθλητής Κροατίας στις πολεμικές τέχνες. Όπως τονίζεται από δημοσιεύματα της Κροατίας, τα δυο “καλόπαιδα” “κλήθηκαν” από τους “συναδέλφους τους” από τον υπόκοσμο του Βελιγραδίου, για να βοηθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο να πάρει τον έλεγχο της κερκίδας, στην οποία έγιναν τα επεισόδια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις