Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιθετικός Ολυμπιακός! “Σκότωσε” τον Παναιτωλικό και… έπιασε κορυφή

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ξεπέρασε μια πολύ δύσκολη “έξοδο”. Ο Ολυμπιακός νίκησε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό (4-1) και επέστρεψε στην κορυφή της Superleague, με παιχνίδι περισσότερο από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Πολύ καλή παρουσία από Ανσαριφάρντ, Φορτούνη και Οτζίτζα – Δυο γκολ ο Ιρανός, ένα ο Έλληνας διεθνής. Αυτογκόλ ο Ένγκελς – Τραγικό λάθος ο Μόρας – Αγκωνιά ο Ρομαό σε αντίπαλο, πάνω στη φάση. Δοκάρι οι Αγρινιώτες.

Την πέμπτη του διαδοχική νίκη στην Superleague πήρε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 4-1.

Το αυτογκόλ του Ένγκελς με το οποίο έγινε το 1-1 δεν… πτόησε τους παίκτες του Λεμονή. Η αλλαγή του Οτζίτζα βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τους Φορτούνη και Μάριν, ο Ανσαριφάρντ πήρε το “όπλο” του και οι Πειραιώτες έφτασαν στο “τρίποντο” που τους ανέβασε στην κορυφή της Superleague.

Ο Ολυμπιακός έφτασε έτσι τους 29 βαθμούς και περιμένουν τις αυριανές αναμετρήσεις της δεύτερης ΑΕΚ (27) και του τρίτου ΠΑΟΚ (25 και υποδέχεται τον Παναθηναϊκό).

Ιδανικό ξεκίνημα για τους “ερυθρόλευκους”

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς -φάνηκε και από το μαρκάρισμα του Ανσαριφάρντ στον Κυριακίδη πριν τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού- κυκλοφόρησε τη μπάλα και μόλις στο 5′ βρήκε το.. δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Ο Μάριν έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον επερχόμενο Φορτούνη, που πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κυριακίδη για το 0-1.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να.. συνέλθει, να σταματήσει να έχει παθητικό παιχνίδι και να ανεβάσει τις γραμμές του, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ματς. Οι “ερυθρόλευκοι” κινήθηκαν πολύ από την αριστερή τους πτέρυγα με τους Κούτρη, Μάριν και Φορτούνη και μέχρο το 20′ κατάφεραν να βρίσκονται στο μισό που έκαναν άμυνα οι γηπεδούχοι.

Δεν αποβλήθηκε ο Ρομαό – Ισοφάρισε ο… Ένγκελς!

Η ομάδα του Μάκη Χάβου ανέβασε.. στροφές στη συνέχεια, κέρδισε μέτρα προς τα καρέ του Προτό και προσπάθησε να γίνει απειλητική. Στο 23′ ο Μοράρ πήρε την κάθετη, αλλά το σουτ που έκανε από θέση δεξιά μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Προτό να διώξει σε κόρνερ με το πόδι.

Στο επόμενο λεπτό έγινε μια φάση που θα συζητηθεί. Ο Ρομαό είχε την μπάλα και προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση. Στην προσπάθεια του όμως να απαλλαγεί από την πίεση του Μάζουρεκ -βρισκόταν πίσω του- του έδωσε αγκωνιά στο πρόσωπο. Τελικά, στο 27′ οι Αγρινιώτες έφτασαν στην ισοφάριση με.. αντίπαλη βοήθεια. Ο Ρόσα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ένγκελς επιχείρησε να διώξει με το κεφάλι, αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Προτό, κάνοντας το 1-1.

Πάνω – κάτω η μπάλα! Οι φιλοξενούμενοι τις ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να πάρει και πάλι τα.. ηνία του αγώνα, αλλά ταυτόχρονα άφησε.. κενά στην αμυντική του γραμμή, για τις αντεπιθέσεις των γηπεδούχων. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, οι Πειραιώτες είχαν δυο καλές στιγμές. Στο 38′ ο Μάριν δεν μπόρεσε να εκμεταλευτεί την πάσα του Ελαμπντελαουί και έκανε “τσαφ” σε προσπάθεια για σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 39′ και πάλι ο Γερμανός σούταρε από κοντινή – πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Βοήθησε η είσοδος του Οτζίτζα – Βγήκαν περισσότερες κάθετες

Ο Τάκης Λεμονής πέρασε -με την έναρξη της επανάληψης- τον Οτζίτζα στη θέση του μέτριου Πάρντο, προκειμένου να ενισχύσει μεσοεπιθετικά και στο χώρο του κέντρου τον Ολυμπιακό. Η πίεση που άσκησαν όμως οι γηπεδούχοι ψηλά, μπλόκαρε τους “ερυθρόλευκους”. Στο 57′ οι Πειραιώτες έχασαν τεράστια ευκαιρία για να πάρουν… κεφάλι στο σκορ. Ο Οτζίτζα έκανε τη βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βγαλε τον Κούτρη τετ-α-τερ με τον Κυριακίδη, αλλά ο πορτιέρε της ομάδας του Αγρινίου

Δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά

Ο Ολυμπιακός όμως πίεζε πλέον όλο και πιο… ενεργά για το γκολ και το βρήκε στο 62′. Ο Οτζίτζα έβγαλε την κάθετη στον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός -με τρομερή προσποίηση- απέφυγε τον Μόρα, “έσπασε” την μπάλα για τον Φορτούνη, που από κοντά έκανε το 1-2.

https://twitter.com/olympiacos_org/status/939573386040266757

Στο 66′ ήταν η σειρά του Ανσαριφάρντ να χριστεί σκόρερ και να πιάσει τον Πέδρο Κόντε στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ο Μόρας έκανε τραγικό λάθος, αφού δεν έβαλε δύναμη στο γύρισμα που έκανε προς τον Κυριακίδη. Ο Ιρανός φορ έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρε και έκανε το 1-3.

Η τελευταία μεγάλη φάση από πλευράς Παναιτωλικού χάθηκε στο 80′. Ο Ρότσα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Ρόσα επωφελήθηκε από την κόντρα, βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Προτό. Η μπάλα έφτασε και πάλι στον Βραζιλιάνο, που έκανε το σουτ, αλλά.. σημάδεψε το δεξί δοκάρι των Πειραιωτών.

Το τελικό 1-4 έγινε στις καθυστερήσεις του ματς. Ο Ελαμπντελαουί έβγαλε την μπαλιά από δεξιά και ο Τζούρτζεβιτς διαμόρφωσε με κεφαλιά – ψαράκι το τελικό 1-4.

Οι συνθέσεις

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67΄ Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (81΄ Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74΄ Μαρκόβσκι)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Κούτρης (69΄ Φιγκέιρας), Σισέ, Ένγκελς, Ομάρ, Ταχτσίδης, Ρομαό, Πάρντο (46΄ Οτζίτζα), Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (77΄ Τζούρτζεβιτς)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις