Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Έρευνα για στημένα παιχνίδια ερασιτεχνικών σωματείων της Μακεδονίας

Στημένα
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες για στημένους αγώνες στη διοργάνωση του κυπέλλου των ερασιτεχνικών σωματείων Μακεδονίας

Ύποπτους προς χειραγώγηση αγώνες για το Κύπελλο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ), οι οποίοι φέρονται ότι περιλαμβάνονταν στη στοιχηματική αγορά παράνομων διαδικτυακών σελίδων στοιχήματος, ερευνούν οι διωκτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία της ΕΠΣΜ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, το υφυπουργείο Αθλητισμού, την ΕΠΟ κά, σύμφωνα με την οποία, έξι αγώνες Κυπέλλου ερασιτεχνικών κατηγοριών, που διεξήχθησαν την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, εμφανίστηκαν σε παράνομες στοιχηματικές εταιρείες του διαδικτύου, όπου προσφέρονταν για ζωντανό στοιχηματισμό.

Με βάση τη συγκεκριμένη καταγγελία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγγας, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας από την εισαγγελέα, αρμόδια για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αναστασία Καλαϊτζή, για να διερευνηθεί εάν διεπράχθη το αδίκημα της στοιχηματικής απάτης μέσω διαδικτύου.

Προπονητής φέρεται να κατήγγειλε “ποντάρισμα” παίκτη του!

Την έρευνα αναμένεται να διενεργήσουν αστυνομικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Η ΕΠΣΜ κινητοποιήθηκε, όταν προπονητής τοπικού σωματείου φέρεται να κατήγγειλε ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας του -η οποία αγωνίστηκε σ’ ένα από τα επίμαχα ματς- ομολόγησε ότι προκάλεσε την αποβολή του στο παιχνίδι, επειδή είχε «ποντάρει» σ’ αυτό το γεγονός.

Από τη διαδικτυακή έρευνα που πραγματοποίησαν παράγοντες της ΕΠΣΜ, φαίνεται να έγιναν και στα υπόλοιπα παιχνίδια διάφορα πονταρίσματα, που αφορούσαν ακριβή σκορ, νικητές αγώνων κά.

«Απ’ όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, τα ποσά που παίχτηκαν είναι μικρά» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Σάββας Δημητριάδης, ο οποίος διαβεβαίωσε -πάντως- ότι η Ένωση θα λάβει όλα τα μέτρα για να εξαφανισθεί το φαινόμενο αυτό, αναβάλλοντας ή και διακόπτοντας παιχνίδια που ενδεχομένως εμφανισθούν μελλοντικά σε ζωντανή μετάδοση παράνομου ή και νόμιμου στοιχήματος. Κάλεσε δε όλους τους αρμόδιους φορείς και αρχές, να επιληφθούν αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να παταχθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις