Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Europa League: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη “μάχη” των πλέι οφ

Europa League: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ στη “μάχη” των πλέι οφ
ΑΠΕ

Τριπλή ελληνική παρουσία απόψε το βράδυ, στα πλέι οφ του Europa League. Το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στους ομίλους της διοργάνωσης θα προσπαθήσουν να κάνουν απόψε το βράδυ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ.

Η μοναδική ελληνική ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας, είναι η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει την Κλαμπ Μπριζ στο “Γιαν Μπρέιντελ” (21:45). Η Ένωση θα ψάξει να πάρει ένα σκορ που θα της αφήνει ελπίδες πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού του ΟΑΚΑ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θέλει να δει την ΑΕΚ να δέχεται γκολ. Παράλληλα, θα.. κυνηγήσει ένα τέρμα που θα θα δώσει στους “κιτρινόμαυρους” το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Να τονίσουμε πως η Ένωση έχει κακή “παράδοση” κόντρα σε βελγικές ομάδες, αφού δεν έχει κερδίσει σε καμία από τις 10 “συναντήσεις” που είχε στο παρελθόν.

Το πιο δύσκολο έργο από τις τρεις ομάδες στα πλέι οφ του Europa League το έχει ο Παναθηναϊκός. Οι “πράσινοι” θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να νικήσουν το φαβορί του “ζευγαριού”, Αθλέτικ Μπιλμπάο (21:30), κάτι που ανέφερε στις δηλώσεις του και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Παναθηναϊκός έχει κακή παράδοση με ισπανικές ομάδες, καθώς δεν έχει αποκλείσει ποτέ κάποια εκπρόσωπο από την Premier League. Το “τριφύλλι” θα έχει την στήριξη του κόσμου του, αφού έχουν μείνει λιγότερα από 1.000 εισιτήρια για το ματς της Λεωφόρου.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Έστερσουντ (21:00) και θέλει να συνοδέψει το πρώτο ματς του Ράζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι Σουηδοί προέρχονται από την πρόκριση επί της Γαλατασαράι, αλλά ο “δικέφαλος του Βορρά” δεν θέλει να γίνει το νέο.. θύμα τους.

Παρακολουθήστε LIVE την εξέλιξη των τριών αναμετρήσεων από το NewsIt.gr

Στη “μάχη” των πλέι οφ

Ανάμεσα στις 44 ομάδες που μετέχουν, βρίσκονται και 15 που προέρχονται από τους προκριματικούς του Champions League. Στη “βιτρίνα” των αγώνων που ξεκίνησαν χθες με την νίκη (1-0) της Ουτρέχτη απέναντι στην Ζενίτ και ολοκληρώνονται απόψε, βρίσκονται και 12 κύπελλα πρωταθλητριών, 7 της Μίλαν, 4 του Αγιαξ και ένα του Ερυθρού Αστέρα.

Οι 22 ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των ομίλων θα πλαισιώσουν τις 10 ηττημένες των πλέι οφ του Champions League και τις 16 που έχουν εξασφαλίσει απευθείας συμμετοχή μέσω των εθνικών διοργανώσεων.

Το πρόγραμμα:

Τετάρτη (16/08)

Ουτρέχτη (Ολλανδία)-Ζενίτ Αγ.Πετρ. (Ρωσία) 1-0

Πέμπτη (17/08)

Μπριζ (Βέλγιο)-ΑΕΚ 21:45

Παναθηναϊκός-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία) 21:30

ΠΑΟΚ-Εστερσουντ (Σουηδία) 21:00

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία)-Ολεξάντρια (Ουκρανία)

Κράσνονταρ (Ρωσία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Σκεντέρμπεου (Αλβανία)

Απόλλων Λεμεσου (Κύπρος)-Μίντιλαντ (Δανία)

Χαφναρφιόρτνουρ (Φερόε)-Μπράγκα (Πορτογαλία)

Βαρντάρ (ΠΓΔΜ)-Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

Πλζεν (Τσεχία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)

Αλταχ (Αυστρία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

Λουντόγκορετς (Βουλγαρία)-Σούντουβα (Λιθουανία)

Μίλαν (Ιταλία)-Σκεντίγια (ΠΓΔΜ)

Οσιγεκ (Κροατία)-Αούστρια Βιένης (Αυστρία)

Βιτορούλ (Ρουμανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)

Ντομζάλε (Σλοβενία)-Μαρσέιγ (Γαλλία)

Αγιαξ (Ολλανδία)-Ρόζενμποργκ (Νορβηγία)

Λέγκια (Πολωνία)-Σερίφ (Μολδαβία)

Παρτιζάν (Σερβία)-Βιντεότον (Ουγγαρία)

Εβερτον (Αγγλία)-Χάιντουκ Σπλιτ (Κροατία)

Μαρίτιμο (Πορτογαλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις