Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιστορική νίκη για Λαμία! Ξεγυρισμένη “σφαλιάρα” σε Αστέρα Τρίπολης

Λαμία

Εντυπωσιακή! Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες στου Αστέρα Τρίπολης και πέρασε με 3-1 από την έδρα των Αρκάδων, φτάνοντας στην “παρθενική” της νίκη στη Superleague. Από 1 δοκάρι οι δυο ομάδες.

Ημίχρονο… όνειρο ήταν το πρώτο στο “Θ. Κολοκοτρώνης” για τη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και αιφνιδίασαν τον Αστέρα Τρίπολης και στην πρώτη φάση του παιχνιδιού άνοιξαν το σκορ. Στο 6′ ο Πίτσι εκτέλεσε κόρνερ και ο Όμο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο γκολ της ομάδας του στη “μεγάλη” κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, είχαν δοκάρι στο 12′ με την κεφαλιά του Καλτσά, αλλά στο 25′ δέχθηκαν νέο “σοκ”. Μετά από αντεπίθεση των παικτών της Λαμίας, Ο Πίτι ηττήθηκε αρχικά από τον Αθανασιάδη, αλλά στη δεύτερη προσπάθεια του έκανε το 0-2.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε σε πολύ καλό ρυθμό, με τον Αστέρα Τρίπολης να έχει δυσκολία να δημιουργήσει φάσεις και να απειλεί στο 45λεπτο με την κεφαλιά του Ιγκλέσιας (32′). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Λαμία να έχει δοκάρι (45+2) σε σουτ του Βασιλαντωνόπουλου.

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε βελτιωμένη εικόνα στην επανάληψη, πιέζοντας να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης, αλλά και πάλι είχε δυσκολία στη δημιουργία φάσεων. Στο 69′ ο Γιαννούλης έκανε μπαλιά για τον Μανιά, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν είχε και καλή ισορροπία τη στιγμή του σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι αλλαγές που έγιναν δεν βοήθησαν τους Αρκάδες να γίνουν πιο απειλητικοί, η Λαμία διαχειρίστηκε σωστά την πίεση που της ασκήθηκε και “κλείδωσε” τη νίκη στο 80′. Ο Βάντερσον εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος και με υπέροχο τρόπο “έγραψε” το 0-3! Το μοναδικό που κατάφερε ο Αστέρας Τρίπολης ήταν να μειώσει στο τελικό 1-3, με το πρώτο γκολ του Πασαλίδη στο πρωτάθλημα (89′) με όμορφη κεφαλιά.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις