Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Koriopolis: Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση 84 κατηγορουμένων

Koriopolis: Η εισαγγελέας εισηγήθηκε την αθώωση 84 κατηγορουμένων

Την αθώωση των 84 κατηγορουμένων για την πλεονότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011, γνωστή και ως «Koriopolis».

Μεταξύ άλλων, η εισαγγελέας επεσήμανε πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής απάτης . “Δεν προέκυψε ότι είχαν δομημένες ομάδες , με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου. Δεν είχε δημιουργηθεί ενιαία βούληση των κατηγορουμένων. Δεν κατέθεσαν μαρτυρες , κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει” τόνισε.

Συνολικά η εισαγγελέας κατέληξε πως επτά από τους συνολικά 25 αγώνες που αναφέρονται στο κατηγορητήριο είναι χειραγωγημένοι βάση των τηλεφωνικων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, όσο και την έκθεση της ΟΥΕΦΑ με τη λίστα για τους ” ύποπτους ” αγώνες.

“Ειναι βέβαιο πως τίποτα δεν γίνεται στο ποδόσφαιρο χωρίς χρήματα. Στο ποδόσφαιρο κυριαρχεί το χρήμα “, είπε και τόνισε ότι από την ακροαματική διαδικασία είτε δεν προέκυψαν στοιχεία για αλλοίωση αποτελεσμάτων είτε διατηρεί αμφιβολίες γι’ αυτό .

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις