Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ξάνθη – Παναθηναϊκός: Αδιόρθωτοι οι “πράσινοι”! Δεν βάζουν… μυαλό

Ξάνθη – Παναθηναϊκός: Αδιόρθωτοι οι “πράσινοι”! Δεν βάζουν… μυαλό
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός τα έκανε… μούσκεμα και στα Πηγάδια! Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, παρότι προηγήθηκε στο σκορ κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ξάνθη, για την 15η αγωνιστική της Superleague. Με 16 βαθμούς ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο το “τριφύλλι”.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός αγνοεί τη χαρά της νίκης από την 28η Οκτωβρίου, όταν και νίκησε τον Ολυμπιακό. Μετά και την ισοπαλία στα Πηγάδια, οι «πράσινοι» έμειναν έξι αγωνιστικές χωρίς τρίποντο! Το “τριφύλλι” ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο χωρίς νίκη μακριά από τη Λεωφόρο και με 16 βαθμούς βρίσκεται μόλις στο +5 από τη ζώνη του υποβιβασμού και την Κέρκυρα που έχει 11 βαθμούς.

Οι “πράσινοι” πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό ημίχρονο, προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Άλτμαν, ωστόσο η απόδοση τους έπεσε κατακόρυφα στο δεύτερο μέρος, με την Ξάνθη να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια με τον Γέντρισεκ. Ακόμα κι έτσι, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φύγει με το διπλό από τα Πηγάδια, αλλά ο Χίλιεμαρκ δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς σε τετ-α-τετ στο τέλος του αγώνα.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξεκίνησε με τους Τσανδάρη και Πίσπα βασικούς, ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος, κάνοντας ένα από τα καλύτερα ημίχρονα του τη φετινή χρονιά. Έπειτα από μία καλή ευκαιρία του Λουσέρο στο 4′ (Ο Βλαχοδήμος απέκρουσε δύσκολα διαγώνιο σουτ του), οι “πράσινοι” πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα.

Απείλησαν αρχικά στο 13′ με κεφαλιά του Πίσπα και στο 18′ άνοιξαν το σκορ με τον Άλτμαν, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίβκοβιτς με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής. Η Ξάνθη ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο μέρος, με το “τριφύλλι” να αγγίζει το 2-0 στο 20′, όταν η κοντινή κεφαλιά του Αυλωνίτη κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς. Στο 22′ ο Ζίβκοβιτς έδιωξε το πλασέ του Άλτμαν, ενώ στο 25′ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης σταμάτησε και τον Πίσπα.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Ξάνθη πήρε τον έλεγχο του αγώνα κι έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 60′ με τον Λουσέρο, που αστόχησε από κοντά. Τελικά, η υπεροχή της Ξάνθης μετουσιώθηκε σε γκολ στο 79′, με τον Γέντρισεκ να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Στα τελευταία λεπτά ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Χίλιεμαρκ, αλλά ο Σουηδός σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό, καθώς στο 90΄ αστόχησε σε κοντινή προβολή και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ζίβκοβιτς.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46′ Σιλά), Ντε Λούκας, Γέντρισεκ (92′ Κάστρο), Λουσέρο, Κίκε (69′ Φασίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Άλτμαν (90′ Κουντουριώτης), Πίσπας (77′ Δώνης).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις