Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λαμία – Παναθηναϊκός: “Διπρόσωπος”! Από τραγικός έγινε μαχητής

Λαμία - Παναθηναϊκός

Αποκαρδιωτικός στο πρώτο ημίχρονο, άξιζε τη νίκη στο δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ – καραμπόλα, αλλά πήρε την ισοπαλία (1-1) με τέρμα του Μολίνς στο 85′. Δοκάρι στις καθυστερήσεις από τον Σουηδό. Χωρίς “διπλό” το “τριφύλλι” στο πρωτάθλημα. 8 μήνες χωρίς νίκη στην επαρχία το “τριφύλλι”

“Το πρώτο ημίχρονο ήταν ντροπή για τους παίκτες μου και εμένα” είπε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού στην έδρα της Λαμίας και περιέγραψε με ιδανικό τρόπο το ματς.

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού, εκεί όπου δέχθηκε το 1-0 με απίστευτο αυτογκόλ, αλλά στην επανάληψη “συνήλθε”, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μόλινς και θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη, αν η μπάλα στο σουτ του Σουηδού στις καθυστερήσεις δεν πήγαινε στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Παπαδόπουλου.

Έτσι, το “τριφύλλι” -που ακόμα δεν έχει “διπλό” στο πρωτάθλημα και είναι 8 μήνες χωρίς νίκη στην επαρχία- ανέβηκε στους 10 βαθμούς, μια αγωνιστική πριν υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, στο μεγάλο clasico του ελληνικού πρωταθλήματος.

“Μοιρασμένο” ημίχρονο

Η Λαμία είχε ένα… ζωηρό ξεκίνημα, με πολύ “ενέργεια” στο πρεσάρισμα, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που έδειξε αιφνιδιασμένος, κάνοντας και αρκετά λάθη. Το “τριφύλλι” είχε προβληματική εικόνα, κάνοντας τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βάλει τις φωνές. Η πρώτη φάση του ματς ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Παντελιάδη (8′).

Λαμία - Παναθηναϊκός

Το “τριφύλλι” φάνηκε να… ξυπνά μετά την συμπλήρωση 15 λεπτών αγώνα, κυρίως λόγω των προσπαθειών των Χίλιεμαρκ, Λουντ και Μολίνς. Ο τελευταίος μάλιστα κατάφερε στο 20′ να στείλει από πολύ κοντά -με κεφαλιά- την μπάλα άουτ.

Η επιθετικότητα της ομάδας της Λαμίας περιορίστηκε αρκετά, ενώ στο 28′ ο Παναθηναϊκός είχε νέα πολύ καλή στιγμή. Σέντρα του Χίλιεμαρκ από δεξιά, ο Λουντ έπιασε το σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Με αυτογκόλ… μπιλιάρδο η Λαμία

Η πολυπρόσωπη η αμυντική γραμμή της ομάδας του Τεννέ δεν επέτρεψε στους “πράσινους” να γίνουν πιο απειλητικοί, ενώ λίγο αργότερα (37′), μόλις κέρδισε… μέτρα προς τα καρέ του Βλαχοδήμου (κυρίως με την άνοδο του Πίτι), ήρθε και το 1-0.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος σούταρε από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής και θέση δεξιά. Η μπάλα έσκασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Χουλτ προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Κουλιμπαλί, πήρε πορεία προς τα δίχτυα και ο πεσμένος Χουλτ -στην προσπάθεια του να απομακρύνει- την έστειλε στα δίχτυα!

Λαμία - Παναθηναϊκός

Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου (45′) ο Όμο έπιασε μια ανάποδη κεφαλιά και ανάγκασε τον Βλάχοδήμο να διώξει σε κόρνερ.

Πίεσε ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θέλησε να κάνει πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό, περνώντας -με την έναρξη της επανάληψης- τον Μουνιέ στη θέση του Ρέις (έπαιξε με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Κουρμπέλη και τους Μουνιέ, Λουντ, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ μπροστά του).

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο επιθετικός (Χίλιεμαρκ και Βιγιαφάνιες ήταν πολύ κινητικοί στις πτέρυγες), αλλά και η Λαμία απ’ την μεριά της βρήκε κενούς χώρους για τις αντεπιθέσεις της. Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, με τον διαιτητή να βγάζει -σωστά- κίτρινες κάρτες.

Λαμία - Παναθηναϊκός

Ο Μολίνς “έφερε” τον… πράσινο βαθμό

Το “τριφύλλι” έγινε ακόμα πιο πιεστικό με την είσοδο του Καπέσας, αλλά η καλή τελική πάσα δεν… έβγαινε! Στο 72′ ο Ουζουνίδης “έριξε” και τον Πίσπα στη θέση του Κολοβέτσιου, ψάχνοντας για την ισοφάριση (σύστημα 4-4-2). Οι παίκτες της Λαμίας έπαιξαν έξυπνα με τις αντεπιθέσεις τους , αλλά στο 85′ δέχθηκαν της ισοφάριση.

Όταν βγήκε μια καλή “ασίστ” ήρθε και το 1-1. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Μολίνς (85′), που πλάσαρε εύστοχα τον Παπαδόπουλο. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο 90+2′, αλλά το σουτ του Μολίνς -μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή- τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της Λαμίας.

Οι ενδεκάδες

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης, Ασίγκμπα (61΄ Κουτρομάνος), Όμο, Μπλάζιτς, Πίτι (66΄ Καραγιάννης), Ακόστα, Βάντερσον (87΄ Ντακόλ), Βασιλαντωνόπουλος

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Κολοβέτσιος (71΄ Πίσπας), Χουλτ, Ρέις (46΄ Μουνιέ), Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ, Λουντ (63΄ Καμπέσας), Μολίνς

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις