Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Ο Καραγκούνης έστειλε μήνυμα στο ημίχρονο και έγραφε… θα το γυρίσετε»

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: «Ο Καραγκούνης έστειλε μήνυμα στο ημίχρονο και έγραφε… θα το γυρίσετε»

Χαρούμενος με τη νίκη και ικανοποιημένος με τη ματσάρα ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που ανέστησε την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Μίλησε στη “NOVA” και τόνισε πως η νίκη της ΑΕΚ και η ανατροπή ήταν ένα πραγματικό έπος, ενώ σοβαρολογούσε όταν δήλωσε ότι αυτό το ματς πρέπει να μοιράζεται σε “DVD”. Αποκάλυψε επίσης ότι του έστειλε μήνυμα ο Καραγκούνης και του είπε στο ημίχρονο ότι θα το γυρίσει η Ενωση το ματς.

“Πολύ σημαντική νίκη για εμάς, ένα έπος ποδοσφαιρικό για την ΑΕΚ. Μας δίνει αυτοπεποίθηση ήταν ένα από τα καλύτερα ντέρμπι της 20ετίας. Είχα πει πέρυσι ότι δεν είχα δει καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό στην ήττα με 3-2 τώρα λέω ότι δεν υπάρχει ομάδα που να έχει κάνει αυτή την εμφάνιση που έχει κάνει η ΑΕΚ σήμερα. Τώρα σεμνά και ταπεινά για το ματς της Πέμπτης και της Κυριακής”, είπε αρχικά.

Η ΑΕΚ παίζει 12 λεπτά σούπερ και μετά έπεσε. Πως βγήκατε τόσο δυνατά και το πιστέψατε δεχόμενοι και γκολ με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου; 

“Το θέλαμε πολύ. Είναι κρίμα που δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο. Έχουμε κάτι φέτος, τον ενθουσιασμό που δεν μας άφησε να πούμε πως θα το γυρίσουμε. Και το 2-0 το πιστεύαμε. Δεν είναι ντροπή να πούμε ότι τουλάχιστον να μην χάσουμε. Η ψυχή που καταθέσαμε μας έκανε να γυρίσουμε το παιχνίδι και να είμαστε νικητές σε μια μεγάλη βραδιά. Αυτή η νίκη είναι έπος. Είναι να βγει σε DVD και να μοιράζεται”.

Στη συνέχεια στάθηκε στην παρουσία του στην κάμερα της “NOVA” και λόγω του Βασίλη Τσάρτα λέγοντας:

“Εγώ θέλω να έρχομαι να σας μιλάω όταν είναι μαζί σας ο Βασίλης Τσάρτας, τον θεωρώ φίλο μου άλλο αν μερικές φορές δεν κάνω ότι μου λέει. Ήταν άλλο χτύπημα αυτό. Την βαλβδίδα την είδες Βασίλη;”.

Πώς το έκανες αυτό στον Καπίνο που δεν μπορούσε να κάνει κάτι; 

“Οι παίκτες έχουν ανακαλύψει τα χτυπήματα που κάνουν τη μπάλα να πάει εκεί και αν σου βγει δεν έχει κανένα περιθώριο ο τερματοφύλακας. Το είχα αλλά ίσως είναι λάθος δικό μου που δεν χτύπαγα με τόση συνέπεια. Και εμείς έχουμε αρχίσει και βάζουμε γκολ με στημένα πολλά. Ακόμα και στην Ριέκα το πρώτο γκολ μπήκε μετά από φάση που έχουμε δουλέψει”.

Στο πρώτο γκολ τι έχεις κάνει και είναι το χτύπημα τόσο δύσκολο για τον Καπίνο;

“Προσπαθώ να την κατεβάσω με το φάλτσο αλλά δεν έχω εικόνα τι έχει γίνει. Δεν το έπιασα στο 100% αλλά καμία φορά αν σουτάρεις προς την εστία μπορεί να μπει. Όπως βλέπω όλα τα γκολ είναι φανταστικά και στο γκολ του Οφόε στάζει μέλι το πλασέ σαν του Τσάρτα”.

Τα κοντινά πλάγια άουτ δεν βλέπουμε από τις ελληνικές ομάδες να τα εκμεταλλεύονται όπως έκανε ο Ολυμπιακός στο πρώτο γκολ; 

“Είναι δύσκολο για μια ομάδα που επιτίθεται να βρει χώρο στο πλάγιο άουτ. Εμείς κάναμε μεγάλο λάθος σε εκείνη τη φάση, το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός”

Τι λέτε μεταξύ σας στην διακοπή; 

“Φτάνει να χαϊδεύουμε τα αυτιά. Οι ελληνικές ομάδες έχουν πλέον τρομερή ποιότητα όποιος δεν θέλει να δει ποδόσφαιρο ας μην έρχεται. Ήταν σαν ταιμ άουτ για εμάς. Είπαμε να κοιτάξουμε τα θετικά, ας τα δώσουμε όλα το ματς γυρνάει και αν δεν γυρίσει τουλάχιστον δεν χάνουμε”.

Να μιλήσουμε λίγο και για σένα το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιο σου τι θα γίνει; 

“Υπάρχει μια οψιόν για συν ένα απλά θα πω ένα πράγμα τελείως ωμά. Αν η ΑΕΚ θέλει νομίζω το δικό μου το θέμα θα τελειώσει σε δέκα δευτερόλεπτα”.

Μετά το 2-2 είπες στον προπονητή σου να μη σε βγάλει γιατί θα βάλεις τρίτο γκολ;

“Ήθελε να μου μιλήσει και δεν ήθελα να χάσω την συγκέντρωση μου”.

Η ταχύτητα στο φάουλ είναι 100χλμ και η απόσταση 31 μέτρα; 

“Μην τα λες τώρα θα φάμε καμία κλήση”.

Μήπως είδες μετά το τέλος του αγώνα κλήση από τον Σκίμπε; 

“‘Όχι δεν το άνοιξα. Το είδα στη διακοπή και άλλος ένας μεγάλος, ο Γιώργος Καραγκούνης, μου είχε στείλει και έγραφε θα το γυρίσετε”.

Θες να επιστρέψεις στην Εθνική; 

“Ναι θέλω να παίξω και για την χώρα μου. Δεν είναι όλα μέλι γάλα, σίγουρα έχω αδικηθεί, υπάρχουν και αυτά στο ποδόσφαιρο”.

Φοβάσαι μήπως αυτό το αποτέλεσμα σας επηρεάσει ενόψει Πέμπτης και το παιχνίδι με την Αούστρια;

“Μπορεί και να γίνει απ΄αύριο θα τα δούμε όλα. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια. Έχουμε δυο σημαντικά παιχνίδια Πέμπτη-Κυριακή. Έχουμε μπει σε έναν αγωνιστικό Γολγοθά”.

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις