Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μίλαν – ΑΕΚ: 23 χρόνια μετά από μια ισοπαλία [pic, vid]

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται απόψε στην έδρα της Μίλαν, για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Πριν από 23 χρόνια όμως η Ένωση είχε αγωνιστεί και πάλι κόντρα στους “ροσονέρι”.

Ήταν τη σεζόν 1994-95, όταν η ΑΕΚ υποδέχθηκε -σαν σήμερα- στη Νέα Φιλαδέλφεια την  Μίλαν, για την τρίτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Το συγκεκριμένο ματς, που έγινε ακριβώς πριν από 23 χρόνια, είχε λήξει ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0).

Το ποστάρισμα της ΑΕΚ

“Μίλαν-ΑΕΚ απόψε το βράδυ στο Σαν Σίρο, ακριβώς 23 χρόνια μετά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ήταν η 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League των 16 ομάδων τη σεζόν 1994-95 και η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στη διοργάνωση.

Η πανίσχυρη Μίλαν της εποχής, λίγους μήνες μετά το 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό της διοργάνωσης στο Ολυμπιακό Στάδιο, επέστρεψε στην Αθήνα για να «γνωρίσει» τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το τελικό 0-0 ανάμεσα στις δύο ομάδες αδικεί την ΑΕΚ, αφού κανονικό γκολ του Δημήτρη Σαραβάκου δεν είχε μετρήσει ως οφσάιντ.

Στη φωτογραφία, οι εμβληματικοί αρχηγοί των δύο ομάδων Στέλιος Μανωλάς και Φράνκο Μπαρέζι ανταλλάσσουν λάβαρα μπροστά στον Ούγγρο διαιτητή Σάντορ Πουλ, υπό τα βλέμματα των γκολκίπερ Ηλία Ατματσίδη και Σεμπαστιάνο Ρόσι”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις