Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο Ολυμπιακός πήρε το “θρίλερ” με εκπληκτικό Φορτούνη! “Φωνάζει” ο Πανιώνιος

Ολυμπιακός

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην έδρα του πανιώνιου με 3-4. Από 1-0 το σκορ πήγε στο 1-3, οι Νεοσμυρνιώτες κατάφεραν στο τελευταία δεκάλεπτο να ισοφαρίσουν, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το πρώτο τους “τρίποντο” μετά από 4 αγώνες, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη. Δεν έδωσε πέναλτι ο διαιτητής στις καθυστερήσεις στους γηπεδούχους.

Μετά από τέσσερις αγώνες, ο Ολυμπιακός πέτυχε νίκη και μάλιστα μέσα στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον εξαιρετικό -και φέτος- Πανιώνιο σε ένα συγκλονιστικό ως προς την εξέλιξη ματς. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να επικρατήσει με 4-3, για την 7η αγωνιστική της Superleague και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, μαζί με τον Πανιώνιο, στους 11 βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ο Κώστας Φορτούνης, που μετά από αρκετά παιχνίδια έδειξε την ποιότητα του. Μάλιστα, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Δικαίωση για τον τεχνικό των Πειραιωτών με την χρησιμοποίηση του Ανσαριφάρντ, αφού ο Ιρανός σημείωσε δυο γκολ και βοήθησε πολύ την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Αντιθέτως, πρέπει να υπάρξει προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού αλλά και για την κούραση που έδειξαν οι φιλοξενούμενοι μετά το 60′.

Απ’ την άλλη, ο Πανιώνιος έκανε ένα μέτριο παιχνίδι, αφού τα ατού του δεν “τράβηξαν” αλλά βρήκε το χυχικό σθένος να φτάσει από το 1-3 στο 3-3, χάνοντας στο φινάλε το βαθμό.

Το λάθος του Φιγκέιρας και ο “πρωταγωνιστής” Σισέ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… ψυχρολουσία για τον Ολυμπιακό. Στο 2′ ο Φιγκέιρας γύρισε λανθασμένα με το κεφάλι προς τον Προτό, ο Σπιριντόνοβιτς βγήκε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με πλασέ έκανε το 1-0, βάζοντας “φωτιά” στη Νέα Σμύρνη.

Οι “κυανέρυθροι” όμως δεν είχαν την ίδια συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός ανέβασε τις.. γραμμές του και προσπάθησε για την ισοφάριση, ειδικά από τη στιγμή που πήρε μπάλα και προσπάθειες ο Φορτούνης.

Ο Έλληνας μέσος είδε τον Κότνικ να διώχνει σε κόρνερ το ισχυρό του σουτ στο 15′, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα δημιούργησε την ισοφάριση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Σισέ -με απίστευτη γυριστή κεφαλιά- έκανε το 1-1 και έτρεξε μέχρι τον πάγκο των πειραιωτών για να δώσει το χέρι του στον Τάκη Λεμονή!

Ολυμπιακός

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει.. κεφάλι στο σκορ. Ο Σεμπά έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Πάρντο έπιασε ολομόναχος την κεφαλιά – ψαράκι, αλλά έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι.

Η μοναδική προσπάθεια για.. αντίδραση από τον Πανιώνιο ήρθε στο 27′. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί, ο Οικονόμου πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Σισέ έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Το κέντρο του Πανιωνίου δεν πήγε καλά, έκανε πολλές λάθος πάσες, ο Μασούντ ήταν και αυτός πηγή… λαθών, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός με απανωτές ευκαιρίες. Στο 35 ο Οικονόμου έβαλε την προβολή σε μπαλιά που έγινε και παραλίγο να βάλει αυτογκόλ.

“Τουμπα” το ματς με Ανσαριφάρντ

Δυο λεπτά αργότερα έγινε το 1-2. Ο Οτζίτζα έκανε την κάθετη πάσα, ο Ανσαριφάρντ έφυγε από κανονική θέση και πλάσαρε εύστοχα τον Κότνικ για το 1-2. ο Πορτιέρε χρειάστηκε να κάνει δυο σημαντικές επεμβάσεις στη συνέχεια πριν δεχθεί το 1-3.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου (45′) ο Κότνικ απέκρουσε την “φωτοβολίδα” του Πάρντο, αλλά ο Ανσαριφάρντ πήρε το.. ριμπάουντ και έκανε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Πανιώνιος παρέμεινε… παγωμένος μια μεγάλο χρονικό διάστημα στην επανάληψη, αφού τα μεγάλα του ατού δεν μπόρεσαν να πιάσουν καλή απόδοση. Οι Νειοσμυρνιώτες φάνηκε να… κινούνται μόνο μετά την είσοδο του Λάμπρου στον αγώνα (60′).

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος μέχρι το 65′, ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν βοήθησε με κάποια αλλαγή, αφού αυτή που έγινε στο 71′ ήταν αναγκαστική (ο Βαλεντίνος Βλάχος ). Οι “ερυθρόλευκοι” έδειξαν σημάδια… κούρασης τη συνέχεια. Στο 74′ ο Σπιριντόνοβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Προτό, που απέκρουσε με τα πόδια.

Εκπληκτικό φινάλε – Δεν πήρε πέναλτι ο Πανιώνιος στις καθυστερήσεις

Το τελευταίο δεκάλεπτο όμως ήταν εκπληκτικό! Ο Πανιώνιος κατάφερε αρχικά να μειώσει σε 2-3. ο Λάμπρου έκανε κάθετη στον Σπιριντόνοβιτς, ο Προτό τον ανέτρεψε και ο παίκτης των γηπεδούχων νίκησε τον Βέλγο πορτιέρε από το σημείο του πέναλτι.

Το εκπληκτικό αυτό ματς κρίθηκε από δυο αποφάσεις του διαιτητή σε φάσεις για πέναλτι. Μια σωστή και μια λανθασμένη. Στο 86′ ο -εκπληκτικός σε αυτό το ματς- Φορτούνης ανατράπηκε από τον Ουκονόμου και νίκησε τον Κότνικ από το σημείο του πέναλτι, κάνοντας το 3-4 και ζητώντας -με χαρακτηριστική χειρονομία- να γίνει… ησυχία.

Στο 90′ η εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί έστειλε την μπάλα να “γλείψει” το αριστερό δοκάρι του Προτό ενώ στο 90+3′ ο πανιώνιος ζήτησε δικαιολογημένα πέναλτι, το οποίο όμως δεν πήρε. Με την μπάλα να είναι στον αέρα, ο Φιγκέιρας βρήκε στο σώμα τον Χατζισαφί. Το ματς ολοκληρώθηκε με αρκετή ένταση μεταξύ των παικτών, χωρίς όμως η κατάσταση να… ξεφύγει.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιωνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71΄ Παπαγεωργίου), Χατζισαφί, Οικονόμου, Μπανανά, Σιώπης, Κόρμπος (81΄ Ντουρμισάι), Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60΄ Λάμπρου), Γεσίλ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Σισέ, Νικολάου, Ρομαό, Οτζίτζα (64΄ Ταχτσίδης), Φορτούνης (88΄ Μποτία), Σεμπά, Πάρντο, Ανσαριφάρντ (75΄ Τζούρτζεβιτς).

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις