Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ολυμπιακός… ασθενής! Στις καθυστερήσεις πήρε την ισοπαλία απ’τον Αστέρα Τρίπολης

Ολυμπιακός

– Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στη Superleague και τρίτο σερί ματς -μαζί με την ήττα από την Σπόρτινγκ- ο Ολυμπιακός έδειξε πως έχει… πρόβλημα
– Ο Αστέρας Τρίπολης μάλλον φεύγει.. δυσαρεστημένος από το “Γ. Καραϊσκάκης” με το τελικό 1-1
– Αποκαρδιωτικός ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, μεγάλες επεμβάσεις ο Καπίνο στην επανάληψη
– Με εκτελέσεις πέναλτι και τα δυο γκολ του αγώνα – Δοκάρι ο Εμενίκε
– Διαμαρτύρονται για το πέναλτι της ισοφάρισης οι φιλοξενούμενοι

Ολυμπιακός σε κρίση! Οι “ερυθρόλευκοι” δείχνουν να έχουν μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα, μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Χάσι είχε αποκαρδιωτική εικόνα σε όλες τις γραμμές και γλίτωσε την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης στις καθυστερήσεις (1-1)

Άξιο αναφοράς, πως ο Ολυμπιακός μετρά ήδη τέσσερις χαμένους βαθμούς ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές στη Superleague!

Όσον αφορά τους Αρκάδες, έχασαν μέσα απ’ τα χέρια την πρώτη τους νίκη στο “Γ. Καραϊσκάκης”, ενώ πήραν το δεύτερο βαθμό τους στο πρωτάθλημα.

Άμυνα… ανάγκης από Χάσι

Σε αλχημείες κατέφυγε ο Χάσι για τη σύνθεση της 11άδας των Πειραιωτών, με τον Ρομαό να παίρνει θέση στα σέντερ μπακ και τον Ζιλέ να αφήνει τον άξονα και να πηγαίνει στο δεξί άκρο της άμυνας (ασθενής ο Ελαμπντελαουί). Αριστερά παρέμεινε ο Φιγκέιρας, αντί του τραυματία Κούτρη.

“Οχυρωμένος” αλλά… άνετος ο Αστέρας

Ο Σάββας Παντελίδης πέτυχε αυτό που ήθελε στο πρώτο μέρος. Το.. αργό τέμπο χαρακτήρισε το 45λεπτο. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μεγάλη πίεση στο χώρο του κέντρου από του παίκτες του Αστέρα Τρίπολης και δεν μπόρεσε να φτιάξει ευκαιρίες.

Ολυμπιακός

Οι Αρκάδες “πάτησαν” καλά στο “Γ. Καραϊσκάκης” και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα.. γρήγορα άκρα τους, αλλά και την παρουσία του Ζιλέ στα μετόπισθεν, με τον Ισνάλντο να του βάζει δύσκολα!

Ο Βέλγος μέσος έπαιξε εκτάκτως ως δεξί μπακ και ήταν ο… αδύναμος κρίκος!

Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, δεν είχε κίνηση από τη μέση και μπροστά, επιτέθηκε με σέντρες κι έτσι ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε με χαρακτηριστική ευκολία το “μηδέν” στην άμυνα του.

Ακόμα και κάποιες “στημένες” φάσεις που προέκυψαν για τους “ερυθρόλευκους’ δεν ανησύχησαν τον Αθανασιάδη.

Ο Σεμπά έκανε φιλότιμες προσπάθειες για να προκαλέσει… ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, ενώ οι Οτζίτζα και Ζντιέλαρ είχαν κάποια καλά σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Το 0-0 του ημιχρόνου όμως ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα.

Δυο πέναλτι, χαμένες ευκαιρίες, δοκάρι και τελικά… ισοπαλία

Ο Ολυμπιακός ήταν “χλωμός” και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και το.. πλήρωσε στο 54′. ο Ισνάλντο έκανε το γύρισμα από αριστερά και η μπάλα βρήκε ολοφάνερα στο χέρι του Ρομαό. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Μανιάς εκτέλεσε εύστοχα για το 0-1.

Αστέρας Τρίπολης

Ο Μπέσνικ Χάσι έάλλαξε το σύστημα των “ερυθρόλευκων” σε 4-4-2, περνώντας στο ματς τους Πάρντο και Εμενίκε, στις θέσεις των αρνητικών Μάριν και Καρσελά. Ακολούθησε η μεγάλη φάση του 63′, όταν ο Εμενίκε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Αθανασιάδη.

Ο Παντελίδης φρόντισε να ενισχύσει το κέντρο του Αστέρα Τρίπολης, βάζοντας τον Τσουκαλά, ενώ και η είσοδος του νεαρού Δουβίκα έδωσε “ενέργεια” και ταχύτητα στην ομάδα.

Μάλιστα, στο 74 έφτιαξε την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Καλτσά, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Καπίνο.

Ο Αστέρας Τρίπολης γύρισε το σύστημα του σε 3-6-1, με τον προπονητή του να… φωνάζει να βγει η μπάλα έξω από τα καρέ του. Ο Ολυμπιακός πίεσε και ο Τζούρτζεβιτς στο 83′ ανάγκασε στο τον Αθανασιάδη να διώξει την κοντινή του κεφαλιά.

Ο Αστέρας Τρίπολης “άγγιξε” για μια ακόμη φορά το 0-2. Στο 87′ ο Καλτσάς έβγαλε κάθετη στον Δουβίκα, που όμως δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Καπίνο. Οι “ερυθρόλευκοι” άσκησαν ασφυκτική πίεση, προκειμένου να φτάσουν στην ισοπαλία και τα κατάφεραν.

Ολυμπιακός

Μια από τις αλλαγές του Χάσι, ο Ανδρούτσος, έκανε το σουτ, ο διαιτητής έδωσε χέρι στην αμυντική προσπάθεια του Ιγκλέσιας και ο Τζούρτζεβιτς διαμόρφωσε στο 90+4′ το τελικό 1-1.

Να τονίσουμε πως οι Αρκάδες διαμαρτυρήθηκαν για το πέναλτι, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε χέρι μπάλα βρήκε πλευρό και χέρι).

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ζιλέ, Ρομαό (78′ Ανδρούτσος), Ένχελς, Φιγκέιρας, Ζντιέλαρ, Οτζίτζα Οφόε, Καρσελά (57′ Εμενίκε), Μάριν (57′ Πάρντο), Σεμπά, Τζούρτζεβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Ίγκορ, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ματιντά (77′ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Ισνάλδο (60′ Τσουκαλάς), Μανιάς (71′ Δουβίκας).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις