Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ένγκελς: “Ξέραμε τι πρέπει να περιμένουμε”

Ολυμπιακός – Ένγκελς: “Ξέραμε τι πρέπει να περιμένουμε”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Μπιορν Ένγκελς πέτυχε ένα τυχερό γκολ στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, χαρίζοντας τη νίκη στους “ερυθρόλευκους”. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Βέλγος αμυντικός στάθηκε στην προετοιμασία που έγινε για το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ, αλλά και για το “μηδέν” στην άμυνα”, δήλωσε αρχικά ο Ένγκελς και πρόσθεσε: “Είχαμε μιλήσει πολύ πριν το παιχνίδι και ξέραμε πολύ καλά τι να περιμένουμε. Ο κόσμος δημιούργησε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, η οποία έπαιξε ρόλο. Ευχαριστούμε πολύ τους οπαδούς μας”.

Φορτούνης: “Έπρεπε οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη”

Από την πλευρά του, ο Κώστας Φορτούνης τόνισε ότι η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν μονόδρομος.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη νίκη του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την εικόνα της ομάδας του: «Βρισκόμασταν πίσω βαθμολογικά και ξέραμε ότι έπρεπε να πάρουμε τη νίκη οπωσδήποτε. Στο πρώτο 20λεπτο ήταν καλύτερος ο ΠΑΟΚ και μετά ανεβήκαμε εμείς. Μετά το γκολ που βάλαμε κουραστήκαμε, έχουμε παίξει πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό, αλλά τέλος καλό και όλα καλά».

-το πλάνο του Ολυμπιακού για πίεση ψηλά: «Πρέπει πάντα να πιέζουμε τον αντίπαλο, πιέσαμε πολλές φορές και κλέψαμε την μπάλα ή με την πίεση την έχασε ο αντίπαλος. Πρέπει πάντα να πιέζουμε στο Καραϊσκάκη και να είμαστε νικητές».

-το αν είναι πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα και για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα είναι πιο δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ μας δυσκόλεψε και η ΑΕΚ έχει φέρει καλά αποτελέσματα τελευταία. Αυτές οι δύο ομάδες έχουν πολύ καλούς παίκτες. Θα είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και μακάρι να συνεχιστεί αυτό ώστε να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι όταν παίζουμε στην Ευρώπη. Εννοείται ότι το πιστεύω. Κάναμε μια καλή αρχή σήμερα, στα προηγούμενα δεν ήμασταν καλοί. Έχουμε μπροστά μας τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

-τη δική του παρουσία και την αγάπη του κόσμου: «Στοχεύω και κοιτάζω για το καλύτερο, να δίνω την ψυχή μου για την ομάδα και τον κόσμο και ήταν απίστευτος ο κόσμος σήμερα και τον ευχαριστούμε για τη σημερινή του απουσία».

-το αν θα θυσίαζε την Ευρώπη ή το πρωτάθλημα: «Δεν θα θυσίαζα τίποτα, ειδικά το Champions League. Παίζεις με τις καλύτερες ομάδες, αλλά πρέπει πρώτα να κοιτάμε το πρωτάθλημα για να παίζουμε εκεί. Είναι δύσκολο να το συνδυάσεις, αλλά για αυτό δουλεύουμε και έχουμε τόσο γεμάτο ρόστερ».

-την εικόνα του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα: «Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, σε ένα γήπεδο που άλλες ομάδες έχουν δεχθεί έξι και επτά γκολ. Παίζεις απέναντι στον καλύτερο παίκτη του κόσμου. Πολλοί είπανε ότι παίξαμε πολύ αμυντικά, αλλά στόχος με αυτήν την ομάδα είναι να κοιτάξεις την άμυνα».

-το τετ-α-τετ με τον Πέλκα και το αν έλεγαν για την Εθνική: «Έχουμε καλές σχέσεις, δεν μας χωρίζει τίποτα. Εκείνη τη στιγμή (σ.σ. πριν την έναρξη του ματς) λέγαμε για την Εθνική. Εδώ που φθάσαμε στόχος είναι να περάσουμε, είναι καλή ομάδα. Αλλά αν είμαστε αυτοί που πρέπει πιστεύω ότι θα βρεθούμε στη Ρωσία».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις