Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Λεβαδειακός: Αγχώθηκε, αλλά “λυτρώθηκε” από ένα λάθος!

Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Πήγε να γκελάρει σε ένα ματς που μέχρι τα μισά του δευτέρου ημιχρόνου ήταν “δικό του”. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε την ισοφάριση από τον αξιόμαχο Λεβαδειακό, αλλά η λάθος εκτίμηση του Εμπασί στο 84′ -μέχρι εκείνο το σημείο ήταν… από άλλο πλανήτη- έδωσε τη νίκη στους “ερυθρόλευκους” επί του Λεβαδειακού με 2-1. Έχασαν τα… άχαστα οι “ερυθρόλευκοι”.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώρια να.. πετάξει άλλους βαθμούς και τα κατάφερε με μεγάλο άγχος. Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν ένα… σωρό ευκαιρίες κόντρα στον “σκληρόπετσο” Λεβαδειακό, βρήκαν απέναντι του έναν εκπληκτικό Εμπασί, που από.. ήρωας έγινε μοιραίος στο 88′ και έδωσε στην ομάδα του Λεμονή τη νίκη (2-1).

Ο πορτιέρε των Βοιωτών δεν εκτίμησε σωστά, στο μακρινό σουτ του Κούτρη στο 84′ και “έδωσε” τη νίκη στον Ολυμπιακό, που “έπιασε” ΑΕΚ και Ατρόμητο στην κορυφή της Superleague. Άξιο αναφοράς, πως ο Λεβαδειακός δέχθηκε για πρώτη φορά σε φετινό αγώνα δυο τέρματα.

Το παιχνίδι…

Από το πρώτο λεπτό του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και κυκλοφόρησε την μπάλα σε ολόκληρο το πλάτος του γηπέδου, προκειμένου να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Απ’ την άλλη, ο Λεβαδειακός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αμύνεται!

Αυτή η εικόνα του παιχνιδιού συνεχίστηκε μέχρι το 25′, αφού ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να.. αγχώνεται από το γεγονός πως δεν μπορούσε να φτιάξει ευκαιρίες στην αντίπαλη περιοχή. Η συνέχεια τον.. δικαίωσε, αφού το γήπεδο “έγειρε”!

“Πυροβόλησαν” οι “ερυθρόλευκοι”! Άντεξε ο Επασί

Οι παίκτες του Τάκη Λεμονή ήταν σαν να.. πάτησαν πάτησαν ένα διακόπτη στη συνέχεια και μέσα σε ένα δεκάλεπτο (25′-35′) έχασαν πέντε μεγάλες ευκαιρίες. Σε αυτή τη… βροχή με τις χαμένες ευκαιρίες, ο Λεβαδειακός ευτύχησε να έχει σε ετοιμότητα τον Επασί, ο οποίος “κατέβασε ρολά” στα σουτ των Ταχτσίδη (29′) και Φορτούνη (32′) και στο τετ-α-τετ με τον Ανσαριφάρντ (31′).

Πρώτο γκολ στη Superleague για Ζιλέ

Και ενώ οι Βοιωτοί έβλεπαν πως τα λεπτά περνούν και πως θα πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 1-0. Ο Φορτούνης έκανε πάσα στον επερχόμενο Ζιλέ που μπαίνει μέσα στην περιοχή, “άδειασε” με προσποίηση τους Τριποτσέρη και Ζαραδούκα και με πλασέ νίκησε τον Επασί!

Ο Λεβαδειακός πίεσε στο χώρο του κέντρου με την έναρξη της επανάληψης, θέλοντας για πρώτη φορά στο ματς να βάλει.. δύσκολα στους γηπεδούχους. Στο 53′ όμως ο Κούτρης μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και ανατράπηκε από τον Τριποτσέρη. Η εκτέλεση του πέναλτι όμως από τον Φορτούνη δεν ήταν καλή, αφού ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα άουτ!

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να υπερέχει εντός αγωνιστικού χώρου, παρά την είσοδο του Σουμπίνιο από τους φιλοξενούμενους. Στο 61′ μάλιστα έχασε διπλή τεράστια ευκαιρία για να φτάσει στο 2-0, αλλά ο Εμπασί ήταν κει πάλι… εκεί για να νικήσει τον Ανσαριφάρντ σε τετ-α-τετ και στη συνέχεια τον Ελαμπντελαουί, στο σουτ που έκανε.

Ο Γιακουμάκης “πάγωσε” τους “ερυθρόλευκους”

Οι παίκτες του Λεμονή έδειξαν σημάδια κούρασης στη συνέχεια, ενώ οι Βοιωτοί ανέβασαν στροφές. Από μια εκτέλεση κόρνερ ο Λεβαδειακός κατάφερε να βάλει.. φωτιά στο ματς. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά -χωρίς να πηδήξει- και η μπάλα.. αναπαύθηκε στη δεξιά γωνία του Προτό για το 1-1. Μάλιστα στην επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέλγο πορτιέρε, με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Από “ήρωας”, ο Εμπασί έγινε μοιραίος

Ο Λεβαδειακός έδειξε ικανός να φύγει με το βαθμό από το “Γ. Καραϊσκάκης”, ενώ ο Λεμονής πέρασε και τον Τζούρτζεβιτς στο ματς. Στο 84′ ήρθε η.. λύτρωση για τον Ολυμπιακό, από έναν παίκτη που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος.

Ο Κούτρης έπιασε ένα μακρινό σουτ της.. απελπισίας, ο Εμπασί τοποθέτησε λάθος τόσο το σώμα του όσο και τα χέρια του και είδε την μπάλα να πηγαίνει στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-1.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις