Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ολυμπιακός – Ριέκα: “Θρυλική” ανατροπή με φόντο τους ομίλους του Champions League [pics]

Ολυμπιακός – Ριέκα: “Θρυλική” ανατροπή με φόντο τους ομίλους του Champions League [pics]
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τι κι αν η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να επικρατήσει της Ριέκα με 2-1 στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα πλέι οφ του Champions League. Μάγκικη ανατροπή για τους Πειραιώτες, οι οποίοι δεν το έβαλαν ποτέ κάτω και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να νικήσει τους Κροάτες και την ατυχία και τα κατάφερε. Έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ, βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, ωστόσο μπόρεσε να πάρει αυτό που του άξιζε στις καθυστερήσεις, με τον Ρομαό να παραβιάζει την εστία της Ριέκα στο 90+3, λυτρώνοντας τους Πειραιώτες. Πλέον ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το προβάδισμα του  στη ρεβάνς της Κροατίας στις 22 Αυγούστου, προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τους ομίλους του Champions League.

Μάγος… Φορτούνης

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έβγαλε ασίστ στον Οφόε για το 1-1, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε και το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών. Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας της Ριέκα απέκρουσε δύσκολα και στη συνέχεια της φάσης ο Ρομαό έκανε το 2-1 με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Ομάρ. Αναμφίβολα, ο Φορτούνης αποτέλεσε το “κλειδί” της ανατροπής της ομάδας του Μπέσνικ Χάσι.

Ο αγώνας:

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ξέφρενος από τα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός ήταν, πάντως, η ομάδα που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Μπεν να αστοχεί σε σουτ μέσα από την περιοχή στο 7′. Στο 9′ ο Έμπερ λίγο έλειψε να παραβιάσει την εστία του Καπίνο, ενώ στο 12′ ο Σεμπά δεν μπόρεσε να βγει νικητής σε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα της Ριέκα. Στο 16′ το σουτ του Μπεν πέρασε πάνω από τα δοκάρια, με τον επιθετικό των πρωταθλητών Ελλάδας να χάνει τρεις ακόμα ευκαιρίες (27′, 30′, 40′) μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, η Ριέκα άνοιξε το σκορ, παγώνοντας το “Γ. Καραϊσκάκης”. Στο 41΄ ο Έμπερ ξεπέρασε με εξαιρετική ντρίπλα τον Ρομαό και με σουτ νίκησε τον Καπίνο γράφοντας το 0-1. Στην εκπνοή του ημιχρόνου (45΄) ξανά ο Έμπερ από την ίδια πλευρά βρέθηκε σε θέση βολής, δοκίμασε ένα τεχνικό πλασέ, αλλά πρόλαβε να βρει τη μπάλα με το πόδι ο Καπίνο, διαφορετικά ο Ολυμπιακός θα είχε… γολγοθά να ανεβεί στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπήκε ο Φορτούνης, γύρισε το παιχνίδι

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Χάσι έριξε στο παιχνίδι τον Κώστα Φορτούνη στο 65′ κι ο διεθνής Έλληνας άσος φρόντισε να τον δικαιώσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Φορτούνης πάτησε περιοχή από δεξιά και “σέρβιρε” στον Οφόε, ο οποίος “κεραυνοβόλησε” στο 66′ τον Σλούγκα.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πετύχουν γρήγορα και δεύτερο γκολ, ωστόσο αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ μετά το 70′. Στο 83′, όμως, οι Κροάτες έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζούτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα, δίνοντας το δικαίωμα στους Πειραιώτες να κλείσουν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους.

Ακολούθησαν 12 εφιαλτικά λεπτά για τη Ριέκα και στάθηκε τυχερή όταν η κεφαλιά του Ανδρούτσου βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι στο 90. Τελικά, η “λύτρωση” ήρθε στο 93΄για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ρομαό εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην περιοχή και με κοντινήκεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ομάρ, διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπεσνίκ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Ρομαό, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε (79΄ Ανδρούτσος), Καρσελά, Μάριν (75΄ Πάρντο), Σεμπά (65΄ Φορτούνης), Μπεν.

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Έμπερ (88΄ Μάρτιτς), Μίσιτς, Γκόργκον (78΄ Τσρνιτς) Γκαβράνοβιτς (72΄ Γέλιτς).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις