Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Η… συνωμοσία των οπαδών! Ζητούν ήττα της Βραζιλίας για να αποκλειστεί η Αργεντινή

Οπαδοί
Reuters

Η πρόκριση ή μη της Αργεντινής στο Μουντιάλ της Ρωσίας θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών. Οι Βραζιλιάνοι όμως φαίνεται πως σκέπτονται ένα παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς την ιστορική τους αντίπαλο!

Από τη ζώνη της Νοτίου Αμερικής, οι τέσσερις πρώτες ομάδες περνούν απευθείας στα τελικά του Μουντιάλ 2018 και η 5η θα κοντραριστεί με τη Νέα Ζηλανδία, σε αγώνες μπαράζ,

Η τελευταία αγωνιστική ων προκριματικών είναι… όλα τα λεφτά! Η Βραζιλία -που έχει προκριθεί- αντιμετωπίζει την τρίτη του ομίλου, Χιλή.

Η Αργεντινή χρειάζεται οπωσδήποτε να νικήσει εκτός έδρας τον Ισημερινό για να βρεθεί στο μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά, αφού την ίδια ώρα θα αναμετρηθούν η 4 του ομίλου Κολομβία, με το Περού (5η θέση). Ανάλογα με το αποτέλεσμα της Αργεντινής αλλά και της Βραζιλίας, μπορούν να περάσουν και οι δύο.

Τελευταία αγωνιστική (10/10)

Ισημερινός-Αργεντινή

Βραζιλία-Χιλή

Περού-Κολομβία

Ουρουγουάη-Βολιβία

Παραγουάη-Βενεζουέλα

Βαθμολογία

Βραζιλία 38

Ουρουγουάη 28

Χιλή 26

Κολομβία 26

Περού 25

Αργεντινή 25

Παραγουάη 24

Ισημερινός 20

Βολιβία 14

Βενεζουέλα 9

Εκστρατεία στο Twitter για τον αποκλεισμό της Αργεντινής

Η “αλμπισελέστε” μπορεί να περάσει ακόμα και χωρίς μπαράζ στο Μουντιάλ 2018. Ένα από τα “σενάρια” που την… στέλνουν στη Ρωσία, είναι η ήττα της Χιλής από την Βραζιλία.

Η πιθανότητα όμως μίας …έμμεσης βοήθειας στην μεγάλη αντίπαλο, πυροδότησε μία εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα από τους φίλους της Βραζιλίας, μετά την ισοπαλία της Αργεντινής με το Περού.

Τα hashtag #EntregaBrasil και #EntregaProChile έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή στο Twitter στη Βραζιλία όλο το Σαββατοκύριακο, με χιλιάδες οπαδούς να ζητούν από την εθνική τους να χάσει από τη Χιλή, προκειμένου να μείνει εκτός Μουντιάλ, η Αργεντινή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των tweets σχετίζονται με την συντριβή της Βραζιλίας από τη Γερμανία (1-7) στο Μουντιάλ του 2014. Πολλοί Βραζιλιάνοι δεν ξεχνούν ότι χιλιάδες Αργεντινοί βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας την πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία της Selecao.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις