Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Όταν ο Πελέ έγραφε… ιστορία με ένα πέναλτι! [vid]

Πελέ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Ήταν πριν από 48 χρόνια όταν -μπροστά σε 150.000 θεατές που γέμισαν το Μαρακανά- ο Έντσον Αράντες Ντο Νασιμέντο, ογνωστός σε όλους Πελέ, γινόταν ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που θα έφτανε τα 1000 γκολ!

Ήταν Τετάρτη 19 Νοεμβρίου του 1969 όταν ο Πελέ εκτέλεσε εύστοχα ένα πέναλτι, στην αναμέτρηση της Σάντος με την Βάσκο ντα Γκάμα.

Το “μαύρο διαμάντι” ευστόχησε και σημείωσε το χιλιοστό γκολ της καριέρας του, κάτι που κανένας ποδοσφαιριστής δεν είχε καταφέρει έως τότε.

“Για τους πάντες αυτό το ρεκόρ, αποτελούσε θέμα συζήτησης. Στο ματς με τη Βάσκο, για πρώτη φορά έτρεμα. Δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά τόσο μεγάλη ευθύνη στις πλάτες μου”, είχε δηλώσει ο Πελέ.

Ο τερματοφύλακας της Βάσκο, Ανράντα, έπεσε στη σωστή γωνία, αλλά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του και οι Βραζιλιάνοι ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Όσον αφορά τον Πελέ, όρμησε στα δίχτυα, φίλησε την μπάλα και την πήρε για ενθύμιο. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στα χέρια των οπαδών της Σάντος και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να αδειάσει ο αγωνιστικός χώρος και ξεκινήσει ο αγώνας.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις