Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πάει κι ο… Τζάκι Ματάισεν! Προπονητής για 11 ημέρες στην ΑΕΛ

Ματάισεν
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μόλις ένδεκα ημέρες διήρκεσε η συνεργασία του Τζάκι Ματάισεν με την ΠΑΕ ΑΕΛ, η οποία σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας!

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή κ. Jacky Mathijssen και τον βοηθό προπονητή κ. Δημήτριο Σίτσα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των «βυσσινί» που αλλάζουν τον έκτο προπονητή τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Λίγο νωρίτερα  ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, «άδειασε» με δηλώσεις τον, πρώην πλεόν, προπονητή τη ΑΕΛ . Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε  «τραγικές» τις επιλογές του και αναλύοντας ποιοι παίκτες πρέπει να χρησιμοποιούνται και σε ποιες θέσεις!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Ήταν μια τραγική εμφάνιση, με τραγικές επιλογές του προπονητή, ενώ ήμασταν και άτυχοι με τον τραυματισμό του Τάσου Λαγού. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εξαφανίστηκαν έμπειροι και ακριβοπληρωμένοι παίκτες, όπως ο Ντέλετιτς, ο Λεοζίνιο, ο Περόνε, ακυρώθηκε ο Ζίζιτς και ο Κούσας μετά από 15 χρόνια ξαναέπαιξε αμυντικό χαφ ενώ αποκτήθηκε για σέντερ μπακ.

Δεν ξέρω ποιος τον παρέσυρε… Είδαμε να παίζουν νεαροί παίκτες, ιδιαίτερα ταλαντούχοι μεν αλλά χωρίς εμπειρία στη Σούπερ Λίγκα. Είμαι πολύ προβληματισμένος. Βλέποντας αυτή την εικόνα, δεν μπορεί ένας ιδιοκτήτης να κοιμάται ήσυχος, όπως και ο προπονητής με τον οποίο θα μιλήσω και με τους συνεργάτες του. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε εβδομάδα προπονητή, αλλά υπεύθυνος είμαι πρώτα εγώ, γιατί εγώ επιλέγω τους προπονητές.

Δεν θα αφήσω την ομάδα να πέσει στα βράχια, έχοντας διπλάσιο από πέρυσι μπάτζετ. Μέχρι τώρα κάναμε τρεις προετοιμασίες, κάνοντας όλα τα χατίρια των προπονητών, ενώ μόνο η παραμονή στην Αθήνα μας κόστισε 10.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε ψυχραιμία.

Οι βαθμολογικές απώλειες μπορούν να αναπληρωθούν, γιατί από την αρχή της περιόδου, παίξαμε τρία ματς εκτός έδρας με τρεις ομάδες που είναι πιο έτοιμες από εμάς λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Οι εντυπώσεις ήταν άσχημες με τις τρεις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Σίγουρα στεναχωριέμαι, για την εικόνα της ομάδας και τις επιλογές των προπονητών.

Κάθε ιδιοκτήτης θέλει να ευχαριστιέται και όχι να στεναχωριέται. Αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο ιδιοκτήτης, ούτε να βάζει τα χρήματά του, γι? αυτό το λόγο.

Αυτό που ζητάει πάντα είναι μια ποδοσφαιρική λογική στις επιλογές του προπονητή. Δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω για τη διαιτησία, λόγω του αποτελέσματος και της άσχημης εμφάνισης».

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις