Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Live(…άγια) and let die! Ζωντανή στην τελευταία ανάσα η Ενωση

Παναθηναϊκός ΑΕΚ

Η επίμονη ΑΕΚ… κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης έως το τέλος και δικαιώθηκε στο 95′, όταν τελείωσε το ματς με το γκολ του Λιβάγια και έφυγε από τη Λεωφόρο με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλύτερός της στον αγώνα, αλλά η Ενωση αδυνατούσε να φτιάξει τελική.

To live του Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ… ξεδίπλωσε σωστά το χαλί, μα δεν έφτανε στο τέρμα. Παρατάχθηκε καλύτερα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όμως το «τριφύλλι» ήταν αυτό που πέτυχα γρήγορα το γκολ. Πάλι όλοι σκέφτηκαν ότι η έδρα του ήταν κάστρο απροσπέλαστο, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Λιβάγια που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις. Αποβλήθηκε προς το τέλος του αγώνα ο Μανόλο Χιμένεθ που έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο στους οπαδούς των «πράσινων».

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ήταν καλύτερος της ΑΕΚ, αλλά αυτός κατάφερε να πετύχει γκολ. Παρατάχθηκε στο ματς χωρίς εκπλήξεις, σε αντίθεση με την Ενωση, καθώς ο Χιμένεθ κράτησε τον Λάζαρο στον πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε γρήγορα το σκορ, στο 10′ με τον Μολέντο. Τότε, ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε πάνω από τον Λιβάγια, ο Λαμπρόπουλος δεν πρόλαβε τον Μολέντο που πετάχτηκε μπροστά από τον Βράνιες και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 14′ ο Παναθηναϊκός είχε και νέα ευκαιρίας, όταν ο Κουρμπέλης έπιασε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του Χίλιεμαρκ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ομως, η ΑΕΚ παρέμενε καλύτερα στημένη στο γήπεδο και στο 26′ ο Γκάλο έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Γαλανόπουλος έπιασε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο σκόρερ του Παναθηναϊκού, Μολέντο, τραυματίστηκε στο 32′ και έφυγε για τα αποδυτήρια, ενώ ο Μαρίνος Ουζουνίδης εκνευρίστηκε διότι δεν ειδοποιήθηκε έγκαιρα από το ιατρικό τιμ ότι δεν μπορεί να συνεχίσει. Στη θέση του πέρασε ο Κουτρουμπής.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε καλύτερος στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και στο 53′ ο Λουντ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια πέρασε την μπάλα στον Κουλιμπαλί, αυτός ντρίμπλαρε τον Μπακάκη και έκανε το σουτ με το αριστερό, αλλά δεν είχε τύχη. Ενα λεπτό μετά ο Λάζαρος πέρασε στο ματς αντί του Κλωναρίδη και φάνηκε να αποκτά άλλο αέρα στην επίθεσή της η ΑΕΚ. Στο 63′ έγινε το πρώτο μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου και ο Βλαχοδήμος προσπαθώντας να διώξει έστρωσε στον Λιβάγια που έκανε το πλασέ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός είχε αρχίσει να πιστεύει πια στη νίκη και ο Μαρίνος Ουζουνίδης φώναξε στους παίκτες του να μην χάσουν τη συγκέντρωσή τους και να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Στο 80′ ο Μολίνς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το δοκάρι, ενώ ένα λεπτό μετά ο Κουρμπέλης ανέτρεψε τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά το φάουλ που εκτέλεσε δεν είχε τύχη. Στο 85′ αποβλήθηκε ο Μανόλο Χιμένεθ, καθώς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και όταν απομακρυνόταν από τον πάγκο έδειξε το μεσαίο του δάχτυλο στην εξέδρα. Ο αγώνας ήταν πια άναρχος και όλα ήταν ανοιχτά.

Το ματς είχε πέντε λεπτά καθυστερήσεις και σε αυτά… κρυβόταν το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Λιβάγια για την Ενωση. Στο 95ο λεπτό έβγαλε φοβερή μπαλιά ο Αϊντάρεβιτς στον Λιβάγια που δυνατό σουτ πέτυχε το γκολ (η μπάλα κόντραρε στον Χουλτ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέντο (37′ λ. τρ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Χίλιεμαρκ (67′ Άλτμαν), Βιγιαφάνιες, Λουντ, Μολίνς (90’+2′ Ρέις).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71′ Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65′ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54′ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις