Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Πρώτη νίκη για το “τριφύλλι”

Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης: Πρώτη νίκη για το “τριφύλλι”

Το πρώτο του τρίποντο στη φετινή Superleague πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη επικράτησε εντός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague, και ξεκόλλησε από τον πάτο της βαθμολογίας.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Στο περιθώριο του “ναυαγίου” των συζητήσεων μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με θέμα την εμπλοκή του δεύτερου στα διοικητικά της ΠΑΕ, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας δύσκολα του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 στη Λεωφόρο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ανώτερη από τους φιλοξενούμενους κι έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, δίχως να εντυπωσιάσει με την εμφάνιση της.

“Χρυσός” σκόρερ του “τριφυλλιού” ήταν ο Άλτμαν, ο οποίος χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με ωραία κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χίλιεμαρκ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός, μετά τα τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ήθελε πάση θυσία τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα. Οι “πράσινοι” άργησαν, πάντως, να φανούν απειλητικοί στο παιχνίδι. Ο Τσόβιτς σταμάτησε τα σουτ των Λουντ (17′) κι Άλτμαν (18′), ενώ ο Χίλιεμαρκ (26′) δεν κατάφερε από καλή θέση να στείλει με σουτ την μπάλα στα δίχτυα.

Τελικά, ο Άλτμαν ήταν αυτός που παραβίασε την εστία του Απόλλωνα. Ο Ισραηλινός άσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβιτς με ωραία κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Χίλιεμαρκ στο 32′. Ο Χίλιεμαρκ προσπάθησε δύο φορές να διπλασιάσει τα τέρματα του Παναθηναϊκού πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο Τσόβιτς τον σταμάτησε ισάριθμες φορές.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Απόλλωνας Σμύρνης έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, αλλά ο Βλαχοδήμος νίκησε σε τετ α τετ τον Μπάμπιαρζ στο 47′. Η μοναδική καλή στιγμή του Παναθηναϊκού στην επανάληψη σημειώθηκε στο 51′, με τον Λουτσιάνο να πλασάρει άουτ από πλεονεκτική θέση.

Οι “πράσινοι” διατήρησαν με άνεση το προβάδισμα μέχρι και το φινάλε του αγώνα, φτάνοντας στην πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κουτρουμπής (73′ Σιλά), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Μουνιέ (46′ Λουτσιάνο), Λουντ, Άλτμαν, Μολίνς (65′ Τσάβες).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας, Μπιτζιμίν, Βαλλιάνος (73′ Μενδρινός), Κοντοές, Κονέ, Σιατραβάνης (61′ Μάατσεν), Μπαμπιάρζ, Αλμπάνης (77′ Ελμπάζ), Καστιγιέχος.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις