Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Κέρδισε χρόνο από UEFA! “Πληρωμές – διακανονισμοί ή αποκλεισμός”

Παναθηναϊκός - UEFA
ΦΩΤΟ eurokinissi

Επιτέλους και ένα ευχάριστο νέο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η UEFA έδωσε.. παράταση στους “πράσινους” για την εξόφληση των χρεών τους, ακόμη και μέσω διακανονισμών. Σε διαφορετική περίπτωση, το “τριφύλλι” θα τιμωρηθεί με απαγόρευση συμμετοχής ενός έτους με τριετή διάρκεια από την Ευρώπη.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πολύτιμο χρόνο από την UEFA, προκειμένου να διευθετήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κι έτσι να διατηρήσει το δικαίωμα του να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Αγησίλαος Τουμαζατος, και ο νομικός της ΠΑΕ, Άλκης Παπαντωνίου βρέθηκαν μπροστά στην αρμόδια επιτροπή της UEFA για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών και της διευθέτησης τους.

Η αρχική πρόταση της Ομοσπονδίας ήταν η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Παναθηναϊκού μέχρι τις 31 Ιανουρίου χωρίς διακανονισμό, διαφορετικά θα δεχόταν ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για έναν χρόνο και για διάστημα τριών ετών.

Μπορεί να κάνει μετεγγραφές τον Ιανουάριο

Τελικά, η αρμόδια επιτροπή της UEFA έδωσε παράταση στους “πράσινους” για την εξόφληση – διακανονισμό των χρεών τους τους μέχρι και την 1η Μαρτίου του 2018.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε έτσι χρόνο, θα μπορέσει να πουλήσει παίκτες και να βάλει χρήατα στα ταμεία του και παράλληλα διατήρησε το δικαίωμα να κάνει και μετεγγραφές τον Ιανουάριο.

Σε περίπτωση όμως που δεν πληρώσει – διακανονίσει, θα του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για διάστημα τριών ετών (εφόσον ο σύλλογος εξασφαλίσει ευρωπαϊκή συμμετοχή).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις