Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Ο τεχνικός διευθυντής περιέγραψε την πράσινη… κατάντια!

Παναθηναϊκός: Ο τεχνικός διευθυντής περιέγραψε την πράσινη… κατάντια!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στο μέλλον του Ουζουνίδη στην ομάδα και περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατεί. “Δεν καλύπτονται πχ τα είδη πρώτης ανάγκης στο φυσιοθεραπευτικό υλικό. από παντού λείπουν πράγματα” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Mέρος της συνέντευξης του Κωνσταντίνου Διαναντόπουλου στην εφημερίδα “Live Sport”

Για τον λόγο που δέχθηκε την πρόταση από τον Παναθηναϊκό και εάν θα το ξαναέκανε στο μέλλον: “Μου το ζήτησε ο κ. Αλαφούζος, αλλά καταλυτικό ρόλο έπαιξε η επιθυμία του Μαρίνου. Δέχθηκα την πρόταση για τον Μαρίνο. Ξεκάθαρα. Αν μου το ζητούσε ο Μαρίνος, φυσικά. Όχι μόνο επειδή είναι φίλος μου, αλλά γιατί τον θαυμάζω και γιατί ξέρω τη δουλειά του”.

“Υπήρξε μεγάλος αιφνιδιασμός από την αποχώρηση Αλαφούζου”

Για τους στόχους που τέθηκαν και για το εάν ήξεραν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θα αποχωρούσε: “Βάλαμε στόχους μαζί με τη διοίκηση. Η οποία μας ενημέρωσε ότι το μπάτζετ πρέπει να μειωθεί. Με την αποχώρηση του Ιμπάρμπο είχε πάει περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ και το κατεβάσαμε στα 11. Είχαμε την εικόνα ότι θα παρέμενε στην ομάδα με την τάση να αποχωρήσει όταν ομαλοποιούνταν τα πράγματα και βρισκόταν διάδοχη κατάσταση. Μέχρι τότε θεωρούσαμε ότι θα παρέμενε στην ομάδα ως εγγυητής. Δεν είχαμε την εικόνα της άμεσης αποχώρησης. Βλέπαμε έναν άνθρωπο που είχε κουραστεί μεν, αλλά ήταν δεσμευμένος απέναντι στο μπάτζετ των 11 εκ. ευρώ. Είχαν έρθει και κάποια χρήματα από πωλήσεις. Οπότε ναι, υπήρξε μεγάλος αιφνιδιασμός”.

Για το αν πέρασε τότε από το μυαλό του Ουζουνίδη να φύγει εκείνη την περίοδο: “Καθόλου. Βεβαίως σε αυτές τις ερωτήσεις πρέπει να απαντήσει ο ίδιος, αλλά λόγω της φιλίας μας μπορώ να πω κάποια πράγματα… Το παλεύει ακόμη. Ο Έλληνας έχει μια λέξη στο λεξιλόγιό του που λέγεται φιλότιμο. Και στη λογική ότι έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό θέλει να τιμήσει τον σύλλογο”

Για τις μετεγγραφές που έγιναν και εάν πιστεύει ότι παίκτες που δεν έχουν θέλξει ακόμα με την απόδοσή τους, όπως ο Μουνιέ, θα βγουν: “Θεωρώ ότι όλες σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό θα βγουν. Λέω θα βγουν γιατί πάντα πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει κανονικός. Πιστεύω ότι θα βγει και ο Μουνιέ. Θέλει τον χρόνο του. Προέρχεται από αγωνιστική απραξία, γι αυτό και τον πήραμε σε πολύ χαμηλή τιμή. Θεωρώ πάντως ότι αν αύριο ερχόταν στον Παναθηναϊκό ο Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος διαπρέπει στην ΑΕΚ, σε 10 ημέρες δεν θα ήταν έτσι όπως είναι. Θα αρχίσουν να μειώνονται τα ποσοστά επιτυχίας του… Το ασταθές περιβάλλον που ζούμε δεν μας βοηθάει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τους ποδοσφαιριστές μας”

Για το αν είναι στεναχωρημένοι με τους Καρβουνίδη-Λυμπερόπουλο: “Δεν θυμώνω με τον Χρήστο γιατί ήθελε πάντα να είναι στην ΑΕΚ. Θεωρώ όμως ότι θα μπορούσε η όλη διαδικασία να πάει ένα μήνα μετά για να προετοιμαστούμε και να βρούμε τη διάδοχη κατάσταση. Ενώ μας το είπε και συμφωνήσαμε να πάμε σε συγκεκριμένη διαδικασία έγινε πολύ νωρίτερα, πιο βίαια. Θεωρώ μεγάλο unfair το χρονικό διάστημα που προανέφερα”.

Για την υπόθεση Χουλτ και για το αν έχει προτάσεις από Σταντάρ και ΠΑΟΚ: “Πάμε μέρα μέρα. Εισπράττω από το παιδί μια μεγάλη αγάπη για τον σύλλογο και ότι θα αποχωρήσει μόνο αν ο Παναθηναϊκός πάρει ένα σημαντικό ποσό. Δεν ισχύει για Σταντάρ και ΠΑΟΚ. Η Σταντάρ είχε καταθέσει επίσημη πρόταση το καλοκαίρι που δεν προχώρησε κατ΄ επιθυμία του παιδιού. Θεωρώ ότι οι μεγάλες ομάδες (στην Ελλάδα) ως προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού κρατάνε μια ορθή στάση…”.

Για τις υποθέσεις Μολέδο και Λουντ και για τα δεδομένα του ρόστερ ενόψει Ιανουαρίου: “Είναι κάτι δυναμικό και θα ήθελα να μην πάρω θέση τώρα. Αυτό που προέχει είναι να μειωθεί το μπάτζετ. Από τα 11 μπορεί να πέσει και στα 5 εκατ ευρώ. με τα υπάρχοντα δεδομένα κοιτάζεις την επιβίωση. Ο Μολέντο είναι ασημικό που δεν θέλεις να χάσεις γιατί δεν μπορείς να καλύψεις το κενό του. Και ένα εξαιρετικό παιδί που στέκεται μαζί μας. Ο Λουντ λίγο διαφορετικά αλλά κι αυτός στέκεται μαζί μας”

Για την επιθυμία του Ουζουνίδη να κρατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν τους Μολέντο, Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη: “Δυστυχώς στον σημερινό Παναθηναϊκό δεν είναι εφικτό. Η προσπάθεια είναι να μην πουληθούν και οι τρεις”

Για το γεγονός πως η αγορά γνωρίζει ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη να πουλήσει: “Αν αισθανθώ ότι κάποιος βίαια θα προσπαθήσει να αποκτήσει ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού στην ανάγκη μας επάνω δεν θα το επιτρέψω να συμβεί ποτέ. Αν αισθανθώ ότι πάνε να μου το κάνουν εσωτερικά θα είναι η μέρα που θα πω “γεια σας”.

“Δεν μπορώ να σκέφτομαι πως θα κάνουν Χριστούγεννα αυτοί οι άνθρωποι”

Για την εικόνα του πρωταθλήματος: “Ο περσινός Παναθηναϊκός θα ήταν φέτος μία κλάση πάνω από τις άλλες ομάδες. Ποιος θα του στεκόταν εμπόδιο. Αλλά εννοώ και τον τωρινό αν ήταν κανονικά δομημένος. Δηλαδή το ρόστερ ολοκληρωμένο τον Ιούλιο και όλος ο οργανισμός πληρωμένος. Έτσι η ομάδα θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα”.

Για τις πληρωμές στην ΠΑΕ και ποιοι παίρνουν χρήματα: “Κανείς. Ούτε στην ΠΑΕ ούτε και στην ομάδα. Γίνονται προσπάθειες και καλύπτουμε κάποια μέρη των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών και κατά καιρούς βάζουμε ένα μισθό έναντι πέντε μισθοδοσιών που είναι μέσα στους άλλους εργαζόμενους. Ισχύει η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Αν πήγαινε ο καθένας πριν με το αμάξι του ξεχωριστά στη δουλειά, τώρα πηγαίνει ένας και μαζεύει πέντε και έρχονται όλοι μαζί… Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στον Παναθηναϊκό και τις οικογένειες τους που τους στηρίζουν. Δεν μπορώ να σκέφτομαι πως θα κάνουν Χριστούγεννα αυτοί οι άνθρωποι”

“Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι με 15 εκ. ευρώ μπορεί να μην πέσει στα βράχια”

Για τις ελλείψεις που υπάρχουν και πως επηρεάζει μία τέτοια διαδικασία τα αγωνιστικά: “Μπορεί υλικό αποθεραπείας. Μπορεί και συμπληρώματα διατροφής. Μπορεί να μην έχουμε όλο το πακέτο. Κομμάτι του. Ας το κρίνει ο καθένας. Δεν καλύπτονται πχ τα είδη πρώτης ανάγκης στο φυσιοθεραπευτικό υλικό. από παντού λείπουν πράγματα. Και διαρκώς λιγοστεύουν. Το αν επηρεάζει την απόδοση των παικτών; Υπάρχουν πανεπιστημιακές μελέτες. Μπορείτε να μπείτε στο ίντερνετ και να δείτε”.

Για το νούμερο του χρέος και πόσα χρήματα θα πρέπει να βάλει κάποιος που θα αναλάβει την ομάδα: “Πιστεύω σε αυτά που έδωσε η ΠΑΕ δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω για τα 47 εκ… Αν ισχύσουν οι δεσμεύσεις του κ. Αλαφούζου (ότι θα καλύψει 20-25εκ.) αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός νομίζω ότι με 15 εκ. ευρώ μπορεί να μην πέσει στα βράχια. Υπό τις προϋποθέσεις που ανέφερα. Μιλάω ξεκάθαρα για τις οφειλές και όχι για το ρόστερ της επόμενης μέρας, το οποίο κάθε επιχειρηματίας μπορεί να το διαχειριστεί όπως εκείνος επιθυμεί”

“Ο Μαρίνος αν αδειάσει ένα πρωί είμαι σίγουρος ότι θα φύγει από τον Παναθηναϊκό”

Για το αν θα μείνει ή θα φύγει από τον Παναθηναϊκό ο Ουζουνίδης: “Όταν ο Μαρίνος αποφασίσει κάτι, δεν μπορεί να τον κάνει καλά κανένας… Ο Μαρίνος αν αδειάσει ένα πρωί είμαι σίγουρος ότι θα φύγει από τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι και στα καλύτερα, αλλά δεν είναι τελείως άδειος… Φυσάει και ξεφυσάει κάθε μέρα…”.

Για το τι πιστεύει ότι θα έκανε ο Ουζουνίδης εάν είχε πρόταση από ΑΕΚ, Ολυμπιακό ή ΠΑΟΚ και εάν δέχτηκε προσφορά από το “δικέφαλο του Βορρά”: “Αυτό είναι ψέμα. Δεν έχει ποτέ πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Σε αυτά δεν υπάρχουν προσεγγίσεις ή κρούσεις. Μόνο προτάσεις. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος για πάρει μία τέτοια απόφαση. Θεωρώ λοιπόν ότι σίγουρα προτεραιότητα του θα ήταν κάποια ομάδα στο εξωτερικό’

Για το εάν τον τσατίζει που ο Ουζουνίδης μπορεί να μην έχει ποτέ στα χέρια του ένα κανονικό Παναθηναϊκό: “Με τρελαίνει οτιδήποτε δεν γίνεται με κανονικότητα. Είναι κρίμα για τον Μαρίνο αυτό που περνάει. Ελπίζω να είναι κάποια στιγμή ξανά κανονικός ο Παναθηναϊκός και να είμαστε κι εμείς εδώ”.

“Μόνο αν ο Τσάβες επιστρέψει και ταπεινωθεί πρώτα απέναντι στην ομάδα και μετά στον προπονητή του”

Για το αν θα αποκτηθούν παίκτες τον Ιανουάριο: “Αυτή τη στιγμή φαντάζει απίστευτα δύσκολο. Η ομάδα βαδίζει, δυστυχώς, ολοταχώς αρχικά προς την απαγόρευση μεταγραφών και στη συνέχεια απαγόρευση συμμετοχής στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο να λες σε ποδοσφαιριστές να έρθουν στην ομάδα γιατί η εικόνα του Παναθηναϊκού στην ευρωπαϊκή αγορά τα τελευταία 4 χρόνια έχει αμαυρωθεί”.

Για τον Τσάβες: “Είμαστε όλοι απογοητευμένοι από τη συμπεριφορά του. Για τον Ουζουνίδη έχει πρακτικά τελειώσει το θέμα. Γι΄ αυτόν ο Τσάβες δεν υπάρχει. Μόνο αν επιστρέψει και ταπεινωθεί πρώτα απέναντι στην ομάδα και μετά στον προπονητή του και αυτό συμβεί εντός λογικού χρονικού πλαισίου όπως ορίζει ο κανονισμός της FIFA”.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις