Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Ο Ουζουνίδης… εκπέμπει “SOS”: “Αν δεν βρεθεί ο δότης”

Ουζουνίδης - Παναθηναϊκός
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε ανοδική πορεία στο πρωτάθλημα, αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε πως αν δεν βρεθεί χρηματοδότης, η ομάδα δεν θα επιβιώσει. Η ατάκα του για την ανανέωση του συμβολαίου του και το σχόλιο για την τιμωρία του Μολέδο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στο “Novasports.gr” και -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στον Παναθηναϊκό, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του.

“Εμείς δίνουμε το κουράγιο, ο κόσμος το οξυγόνο αλλά αν δεν βρεθεί ο δότης, δεν θα επιβιώσει. Αυτή είναι η αλήθεια”, τόνισε ο Έλληνας τεχνικός.

Μάλιστα,σε ερώτηση για το αν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα και μετά τη λήξη του συμβολαίου του (σ.σ. Ολοκληρώνεται το καλοκαίρι) απάντησε: “Αυτή τη στιγμή τι να κάνω; Με ποιον να συζητήσω”.

Όσον αφορά την τιμωρία του Ροντρίγκο Μολέδο, ο κ. Ουζουνίδης σχολίασε πως “… η αλήθεια είναι πως το είχαμε ξεχάσει το ενδεχόμενο τιμωρίας και μας ήρθε… ωραία η σημερινή ημέρα στο Κορωπί”.

Τα χαρακτηριστικά σημαία των δηλώσεων του Μαρίνου Ουζουνίδη

– Για την τιμωρία του Μολέδο:

«Πότε το έκανε ο Μολέδο; Πέρσι το Πάσχα ήταν το ματς και βγήκε η τιμωρία τώρα; Τι να κάνουμε, βγήκε η τιμωρία τώρα… Τι να κάνουμε, είναι μία απόφαση για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Η αλήθεια είναι πως το είχαμε ξεχάσει το ενδεχόμενο τιμωρίας και μας ήρθε… ωραία η σημερινή ημέρα στο Κορωπί. Τι να κάνουμε το σεβόμαστε, και κοιτάμε αυτούς που έχουμε.

Έχω πει πολλές φορές πως προβλήματα και απώλειες και απρόοπτα θα υπάρχουν πάντα σε μία σεζόν, αλλά θα πρέπει να κοιτάξεις πως θα ετοιμάσεις αυτούς που έχεις.

Ζεις με αυτούς που έχεις κι όχι αυτούς που δεν έχει. Κι αυτό θα κάνουμε».

– Για το που μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος:

«Μπορεί να είμαστε ψηλά ναι. Πολύ ψηλά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει την επόμενη ημέρα αλλά αυτός είναι ο στόχος μας.

Να κάνουμε την προσπάθειά μας, να ξέρουμε ότι προσπαθήσαμε για το καλύτερο. Το αν δεν πάμε για άλλους λόγους είναι πέρα από εμάς.

Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μας στηρίζει πολύ και πρέπει να το ανταποδώσουμε. Ο μόνος τρόπος είναι να τρέχουμε και να παλεύουμε στο γήπεδο».

– Για το ότι ο κόσμος τον θεωρεί τη μοναδική αχτίδα φωτός στην ομάδα:

«Δεν είμαι εγώ αυτό το πράγμα, στο γήπεδο βλέπετε όλο τον κόσμο και την ατμόσφαιρα. Ο κόσμος εκτιμάει ότι προσπαθούμε όπως κι αυτός, κι εμείς που είμαστε στην ομάδα κι οι παίκτες, να σταθούμε σε ένα καλό επίπεδο.

Τον κόσμο θα τον ξεγελάσεις μια ή δυο φορές όχι συνέχεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κι εγώ είμαι επαγγελματίας και θέλω να κάνω καλά τη δουλειά μου, σέβομαι τον σύλλογο και προσπαθώ για το καλύτερο.

Δεν το βλέπω έτσι. Εμείς αυτή τη στιγμή, τώρα να το πω λίγο χοντρά θα έλεγα, είμαστε σαν κάποιον που είναι άρρωστος κι έχει πρόβλημα κι αν δεν βρεθεί ο δότης δεν θα πάει πουθενά.

Εμείς δίνουμε το κουράγιο, ο κόσμος το οξυγόνο αλλά αν δεν βρεθεί ο δότης, δεν θα επιβιώσει. Αυτή είναι η αλήθεια».

– Για το αν βγαίνει η χρονιά:

«Η χρονιά μπορεί να βγει, από τα τρέχοντα μπορεί να βγει. Από τα παλιά δεν ξέρω, δεν είναι κάτι που θα το ελέγξω εγώ».

– Για το αν νιώθει πίεση:

«Πίεση όχι, ευθύνη ναι. Γιατί δεν είναι μόνο το αγωνιστικό αλλά και πολλά άλλα θέματα τριγύρω.

Πολλά πράγματα είναι πάνω από εμένα, ο Παναθηναϊκός είναι ένα πολύ μεγάλο κλαμπ για να επικεντρωθούν όλοι σε ένα πρόσωπο.

Εγώ αυτό που μπορώ να κάνω με τους συνεργάτες μου, που κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να διατηρηθούν οι σχέσεις και η καλή ψυχολογία στα αποδυτήρια και θέλω να τους ευχαριστήσω, προσπαθούμε όσο μπορούμε να ερχόμαστε τουλάχιστον και να κάνουμε δουλειά με όσο το δυνατό καλύτερη διάθεση μπορούμε.

Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο, συνέχεια κάτι βγαίνει, κάτι μπορεί να έρθει να σε προβληματίσει αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι προχωράμε».

– Για το αν οι παίκτες θα αντέξουν αυτή την κατάσταση:

«Οι παίκτες βλέποντας τον κόσμο να είναι κοντά τους κι αυτό είναι ότι καλύτερο για αυτούς.

Από εκεί και πέρα ακόμα κι αν ζητήσει κάποιος να φύγει τον Ιανουάριο ή αν υπάρχουν προβλήματα δεν μπορείς να του πεις κάτι. Είναι επαγγελματίας, έχει οικογένεια.

Αλλά επειδή είναι επαγγελματίας μπορεί να παίζει για το επόμενο συμβόλαιο, τον επόμενο εργοδότη. Όταν είσαι επαγγελματίας πρέπει να παίζεις και να παίζεις και καλά.

Θα μείνεις στον Παναθηναϊκό, ωραία μένεις. Δεν θέλεις; Πρέπει να παίζεις καλά για να πας στον επόμενο εργοδότη σου και να πεις εγώ αυτός είμαι, παίζω καλά.

Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία γιατί δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα με τους παίκτες που έχουμε τώρα, αλλά είναι παλιά».

– Για το αν θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό:

«Αυτό θα το δούμε το καλοκαίρι αν πρώτα ο Θεός είμαστε εδώ. Το καλοκαίρι τελειώνει το συμβόλαιό μου και θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή τι να κάνω; Με ποιον να συζητήσω».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις