Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης: “Καθάρισε” με Μαουρίσιο τον ουραγό

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο +1 από την ΑΕΚ -στην έδρα της οποίας παίζει την ερχόμενη Κυριακή- παρέμεινε ο ΠΑΟΚ, που νίκησε με μεγάλη ευκολία τον ουραγό Αστέρα Τρίπολης με 2-0. Τα πρώτα του τέρματα πέτυχε -με εντυπωσιακό τρόπο- ο Μαουρίσιο.

Το πέντε στα πέντε στην άδεια, λόγω τιμωρίας, Τούμπα έκανε ο ΠΑΟΚ. Τα δύο πρώτα γκολ του Μαουρίσιο έδωσαν στον “δικέφαλος του Βορρά” τη νίκη επί του ουραγού Αστέρα Τρίπολης, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η “αυλαία” της 9ης αγωνιστικής της Superleague.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς διατηρήθηκαν 1 βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο -τον οποίο υποδέχονται σε δυο αγωνιστικές- και 1 βαθμό πάνω από την ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζουν την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Απ’ την άλλη, οι Αρκάδες έμειναν “κολλημένοι” στονπάτο του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Πλατανιά.

Ξεκίνημα με μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε με την έναρξη του ματς να έχει την κατοχή της μπάλας και να επιβάλει τον ρυθμό του. Η επιθετική εικόνα των γηπεδούχων παραλίγο να μετουσιωθεί σε γξκολ μόλις στο 4′. Ο Αθανασιάδης έδιωξε με τις γροθιές τη σέντρα – σουτ του Τσίμιροτ, η μπάλα έφτασε στον Πέλκα που πλάσαρε στην κίνηση, αλλά ο Πασαλίδης έδιωξε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

ΠΑΟΚ

Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε αρκετά αμυντική συμπεριφορά, ενώ προσπάθησε με “χτυπήσει” με τις αντεπιθέσεις των Μανιά και Τόνσο. Στο 10λεπτο όμως δέχθηκε και νέα μεγάλη ευκαιρία στα καρέ του. Πρίγιοβιτς και Βιεϊρίνια άλλαξαν γρήγορα την μπάλα, ο Πορτογάλος έβγαλε κάθετη στον Ελ Καντουρί, αλλά το πλασέ του δεν νίκησε τον Αθανασιάδη.

Ο Μαουρίσιο άνοιξε το… δρόμο

Τα τρία σέντερ μπακ που χρησιμοποίησε ο Παντελίδης έδωσαν μεγαλύτερη αμυντική σταθερότητα στη συνέχεια στους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στην πίεση που του άσκησε ο Αστέρας Τρίπολης στο χώρο του κέντρου, αλλά από το 30′ και μετά ανέβασε… στροφές.

Στο 32′ Μαουρίσιο και Πέλκας συνεργάστηκαν, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή “αδειάζοντας” φανταστικά έναν αντίπαλο, έπιασε το σουτ, αλλά ο Σελίν με σωτήρια επέμβαση γλίτωσε την ομάδα του.

Ο Βραζιλιάνος μέσος όμως ανέλαβε δράση στη συνέχεια και έφερε τη… λύση στο “δικέφαλο του Βορρά”. Στο 34′ ο Τσουκαλάς έδιωξε άτσαλα την μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος έπιασε το σουτ στην κίνηση και νίκησε τον Αθανασιάδη για το 1-0!

Τρία λεπτά αργότερα ο Μάτος έστρωσε την μπάλα στον Μαουρίσιο, που έπιασε εκπληκτικό δυνατό πλασέ και νίκησε τον πορτιέρε του Αστέρα Τρίπολης για το 2-0. Αντίδραση από τους Αρκάδες δεν είδαμε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Βελτιωμένος ο Αστέρας, αλλά…

Ο Αστέρας Τρίπολης φάνηκε να βγαίνει από το… καβούκι του με την έναρξη της επανάληψης, ενώ ο Παντελίδης πέρασε και τους Καλτσά και Κυριακόπουλο στο ματς. Στο 56′ ο δεύτερος τράνταξε το δοκάρι του Ρέι, με την την εκτέλεση φάουλ που έκανε!

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε πίεση από τους Αρκάδες, που κέρδισαν μέτρα προς την περιοχή του Ρέι. Πάντως, οι Θεσσαλονικείς δεν βρέθηκαν μόνο να αμύνονται, αλλά -παρά τη δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας που πλέον είχαν- είχαν επιθετικό παιχνίδι.

Παρά την βελτιωμένη του εικόνα και κάποια καλά σουτ που είχε, ο Αστέρας τρίπολης δεν μπόρεσε να φτάσει σε ένα γκολ και το τελικό 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ κράτησε τους Αρκάδες στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίτσιο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (81’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (76’ Μακ), Βιεϊρίνια (86’ Τζάλμα Κάμπος), Πρίγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Σελίν, Κώτσιρας (73’ Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Τσουκαλάς (52’ Καλτσάς), Μαδίντα (55’ Κυριακόπουλος), Γιαννούλης, Τόνσο, Μανιάς.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις