Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Έστερσουντ: Ανατροπή κι όμιλοι για τον Δικέφαλο!

ΠΑΟΚ – Έστερσουντ: Ανατροπή κι όμιλοι για τον Δικέφαλο!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Μία “ανάσα” από τους ομίλους του Europa League βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου, παρότι δεν έθελξε με την απόδοση της στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με την Έστερσουντ και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να επικρατήσει των Σουηδών με 3-1 στην Τούμπα, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Europa League.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στην Έστερσουντ, ωστόσο όχι μόνο έφερε τούμπα την αναμέτρηση, αλλά πέτυχε και τρία γκολ, βάζοντας γερά θεμέλια για την πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League ενόψει της ρεβάνς (24/8) στη Σουηδία.

Ο Νούρι, με πέναλτι, στο 21′ έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, με τους Μάτος (38′) και Πρίγιοβιτς (77′, 88′ πέναλτι), να σκοράρουν για τους Θεσσαλονικείς.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, δίχως όμως να καταφέρει να απειλήσει σημαντικά την εστία της Έστερσουντ, μιας και δεν ήταν καλός στο δημιουγικό κομμάτι. Στο 20′, μάλιστα, η Τούμπα “πάγωσε”. Ο Λέοβατς και ο Ρέι τα έκαναν… σαλάτα, με τον τελευταίο να ανατρέπει τον Άιες και τον διαιτητή να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο Νούρι ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα κι έκανε το 0-1.

Ο Δικέφαλος του Βορρά αντέδρασε πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 38′ ο Μάτος με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-1, με την ηρεμία να επιστρέφει στις κερκίδες της Τούμπας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ολοκληρώσει την ανατροπή και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στους ομίλους του Europa League. Αυτό κι έκανε. Αφού έχασε πρώτα κλασικές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 64′ και 66′ με τους Μακ, Πρίγιοβιτς, αντίστοιχα, βρήκε στα τελευταίο τέταρτο δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα των Σουηδών.

Στο 77′ ο Πρίγιοβιτς έκανε το 2-1 με κεφαλιά, ενώ στο 88′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ενρίκε από τον Κειτά. Η εικόνα του ΠΑΟΚ δεν ήταν καλή, ωστόσο οι Θεσσαλονικείς πήραν αυτό που ήθελαν, όντας πλέον το απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους ομίλους.

Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74′ Ενρίκε), Σάκχοφ (63′ Πέλκας), Μακ (80′ Αθανασιάδης)

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Άιες, Σέμα (71′ Γκέρο), Βίντεγκρεν, Μπατσίρου, Νούρι, Μενσά, Μουκίμπι (71′ Μπέργκβιστ), Γκόντος (81′ Μπιόρκστρομ)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις