Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: “Έχω μάθει να ζω με την πίεση”

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: “Έχω μάθει να ζω με την πίεση”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο τη Δευτέρα (20/11), για την 11η αγωνιστική της Superleague, με τον Ράζβαν Λουτσέσκου να μιλά στην κάμερα της Nova και να τονίζει μεταξύ άλλων ότι έχει μάθει να ζει με την πίεση.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την πίεση που υπάρχει στον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ αναφέρθηκε στις απουσίες που έχει να διαχειριστεί στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα.

Όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA

Για τα τελευταία γεγονότα που συγκλονίζουν την Ελλάδα με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική:«Είναι προφανές ότι ζούμε ένα δράμα. Είναι λυπηρό να χάνονται τόσο άδικα τόσοι άνθρωποι. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε όποια βοήθεια χρειάζεται. Εμείς προσευχόμαστε για αυτούς και θα συνεχίζουμε να κάνουμε».

Για την επόμενη μέρα μετά τις ήττες από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ: «Κάναμε πολλές κουβέντες και ίσως περισσότερες από όσες έπρεπε. Πρέπει στο εύρος μιας σεζόν να υπάρχει μια ισορροπία. Η ομάδα που θα κρατήσει τη μεγαλύτερη ισορροπία θα πάρει το πρωτάθλημα. Για τους δημοσιογράφους, τον κόσμο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και εμείς ηττηθήκαμε από την ΑΕΚ. Εμείς σαν άνθρωποι του ποδοσφαίρου, μπορούμε να πούμε ότι βρεθήκαμε σε δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι, χωρίς μεν να πάρουμε βαθμό, αλλά η εμφάνισή μας μας γέμισε αυτοπεποίθηση. Δείξαμε χαρακτήρα, προσωπικότητα. Δεχθήκαμε όμως δύο ανόητα γκολ και δεν εκμεταλλευτήκαμε τις δικές μας ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία με τον Ένγκελς. Υπήρξαν αυτά τα ματς στην Αθήνα, που η διαφορά μας ήταν αποτελεσματικότητα».

Για την πίεση στον ΠΑΟΚ: «Ήμουν προπονητής με την εθνική Ρουμανίας, με τη Ραπίντ έφτασα μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Δεν ήμουν μόνο στην Ξάνθη και έχω μάθει να διαχειρίζομαι την πίεση. Έχω συνηθίσει σε αυτές τις εμπειρίες και την πίεση. Δεν είναι βέβαιο ευχάριστο, αλλά πρέπει πάντα να νικάμε και να είμαστε στους στόχους μας. Από την άλλη, εγώ πρέπει να κρατάω την ισορροπία, αφού είναι κάτι που χρειάζονται και οι ποδοσφαιριστές. Αν τη μία νικάς και είσαι ο καλύτερος του κόσμου, και την άλλη χάνεις και είσαι ο χειρότερος, δεν είναι καλό, αφού οι παίκτες χάνουν την ισορροπία τους και εγώ πρέπει να είμαι εδώ να τους κρατάω. Το χειρότερο σε μια ομάδα που πάει για πρωτάθλημα είναι να χάσει την ισορροπία της».

Για τη διαφορά του ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας: «Η ομάδα εντός έδρας παίζει φανταστικά. Είχαμε δύσκολο ξεκίνημα και το έχουμε ξαναπεί αυτό. Όταν αισθανόμαστε καλύτερα, αρχίζαμε να παίζουμε πολύ δύσκολα ματς εκτός έδρας. Σε αυτές τις έδρες δεν μας δυσκόλεψε ο αντίπαλός μας. Το αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ μας, αλλά ήταν θέμα στιγμών. Χρειαζόμαστε περισσότερη αυτοπεποίθηση εκτός έδρας, ανάλογη με αυτή που έχουμε εντός και έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητές να φτάνουμε με καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες να “σκοτώσουμε” τους αντιπάλους μας, αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε».

Για τις απουσίες του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο: «Ο Λέοβατς δεν έχει προπονηθεί μετά την εθνική ομάδα, ο Μαουρίσιο επέστρεψε αλλά θέλει ακόμα χρόνο που έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση και το πόδι του. Θα δούμε αν θα είναι μαζί μας από αυτό το παιχνίδι ή το επόμενο».

Για τον Ατρόμητο: «Ο Ατρόμητος είναι πολύ οργανωμένη ομάδα, με πολύ καλή συνοχή, έχοντας καταφέρει να πάρει μεγάλα αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες. Είναι πολύ καλή ομάδα αμυντικά, εμείς είμαστε πολύ καλοί επιθετικά, οπότε θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις