Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: “Πρέπει να γίνουμε δολοφόνοι”

ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: “Πρέπει να γίνουμε δολοφόνοι”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο (15/10) τη Λαμία για την 7η αγωνιστική της Superleague. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για την αναμέτρηση με τους νεοφώτιστους.

Ο Ρουμάνος τεχνικός εξήγησε ότι θέλει οι παίκτες του να αποκτήσουν… δολοφονικά ένστικτα, ώστε να μπορούν να τελειώνουν τα παιχνίδια.

Όσα δήλωσε Ραζβάν Λουτσέσκου στη Nova

Για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και πως εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της διακοπής: «Ήταν ένα παράξενο παιχνίδι αυτό στη Λάρισα, στο οποίο αξίζαμε τη νίκη. Ήμασταν αφελείς στα τελευταία 6-7 λεπτά του παιχνιδιού, αλλά στο τέλος μπορούμε να πούμε πως ήταν μια θετική αγωνιστική για εμάς. Δουλέψαμε πολύ σκληρά και πολύ καλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους παίκτες που δεν ταξίδεψαν για διεθνείς υποχρεώσεις, οι οποίοι ελπίζω να μεταφέρουν λίγη από την ενέργεια και τη δύναμή τους στους υπόλοιπους. Μπροστά μας υπάρχουν τέσσερις σημαντικές εβδομάδες με πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια».

Για τα συναισθήματά του, βλέποντας και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων που διεκδικούν το πρωτάθλημα: «Αν κάποιος μου έλεγε μετά την πρώτη μου προπόνηση πως μετά από έξι αγωνιστικές θα ήμαστε τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Ολυμπιακό και έναν πίσω από τον πρώτο, θα το έλεγα φανταστικό γιατί η κατάσταση ήταν δύσκολη. Η ομάδα άρχισε να ξεπερνάει τα προβλήματα, βήμα – βήμα βελτιωνόμαστε, δείξαμε καλό πρόσωπο. έχουμε ισορροπία. Πρέπει βέβαια να βελτιωθούμε μέσα στη περιοχή, θα πρέπει να γίνουμε… δολοφόνοι, γιατί δημιουργούμε ευκαιρίες.
Φυσικά θα πρέπει να βελτιώσουμε και τον τρόπο που προσεγγίζουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια, να προετοιμαζόμαστε καλύτερα πνευματικά, να βρούμε μια εντελώς διαφορετική αυτοπεποίθηση, όπως παίζουμε στα εντός έδρας παιχνίδια. Θέλω από την ομάδα να πιέζει περισσότερο μπροστά, να ελέγχει περισσότερο το παιχνίδι, να βρίσκεται την περισσότερη ώρα στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, είτε όταν έχουμε την μπάλα είτε όχι. Αυτό είναι το στυλ μου, αυτό μου αρέσει και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε.

Έχουμε καταφέρει να το πετύχουμε στη μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει και κάνουμε σε ορισμένες στιγμές ένα ή δύο βήματα πίσω. Είναι μια συνεχής διαδικασία βελτίωση. Είναι το ξεκίνημα μίας δουλειάς, είμαστε εδώ 2 μήνες. Είμαστε σε καλό σημείο, έχουμε ισχυρή αυτοπεποίθηση, η σεζόν είναι μεγάλη. Υπάρχουν ακόμα 7-8 μήνες για να τελειώσει η χρονιά. Υπάρχει βέβαια και η… νέα ομάδων των πιο μικρών ομάδων, να έχουν μία περισσότερη επιθετικότητα και να είναι καλύτερα οργανωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Γι΄ αυτούς τους λόγους, κάθε μικρή λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά και να δώσει βαθμούς».

Για τη νοοτροπία σε μια ομάδα και πως αυτή διορθώνεται: «Η νοοτροπία είναι θέμα καθημερινής δουλειάς, προπόνηση με την προπόνηση, άσκηση με άσκηση, ομιλία με την ομιλία. Αυτός είναι ο τρόπος για μία ισχυρή νοοτροπία, προκειμένου να μπορείς να προχωρήσεις. Πρέπει πρώτα να σκέφτεσαι την ομάδα και μετά τον εαυτό σου ως παίκτη. Να είσαι οργανωμένος, να σέβεσαι αυτόν τον οργανισμό, να κάνεις τα σωστά πράγματα και να έχεις το ίδιο στιλ στα εντός και στα εκτός έδρας. Αυτό είναι ισχυρή νοοτροπία, αλλά χρειάζεται δουλειά».

Για το σημείο που βρίσκεται το χρονοδιάγραμμά του για την πλήρη ετοιμότητα της ομάδας: «Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να μιλήσω με ποσοστά. Βελτιωνόμαστε, αρχίζουμε να αισθανόμαστε όλο και καλύτερα. Εντάξει, όλοι μπορούν να πουν ό,τι θέλουν. Σε κάθε ματς δημιουργούμε ευκαιρίες, οι αντίπαλοι όχι. Αυτό που μας λείπει αυτή την περίοδο είναι να είμαστε… δολοφόνοι. Αν είμαστε ικανοί να πετύχουμε ένα γκολ στο ξεκίνημα του αγώνα, μπορείς να έχεις ένα πιο παραγωγικό διάστημα και να διαχειριστείς διαφορετικά το παιχνίδι. Αλλά ακόμα και αν δεν μπορούμε να το κάνουμε, όπως στη Λάρισα, με το 1-0 υπέρ μας έπρεπε να «κλειδώσουμε» το αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό λέω πως πρέπει να γίνουμε δολοφόνοι».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις