Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Πρίγιοβιτς “καθάρισε” και τους Ηπειρώτες!

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα: Ο Πρίγιοβιτς “καθάρισε” και τους Ηπειρώτες!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τη δεύτερη σερί νίκη του στη Superleague και τρίτη συνολικά πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική πορεία της.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μετά τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ξεπεράσει και το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα στην έδρα του, και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο. Νίκη με 1-0 και σκόρερ με κεφαλιά τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος συνεχίζει να χαρίζει τρίποντα στον Δικέφαλο του Βορρά.

Οι Θεσσαλονικείς έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στα πρώτα 45 λεπτά. Στην επανάληψη, ο Πρίγιοβιτς έδωσε τη λύση, με τον ΠΑΟΚ να κατεβάζει ταχύτητα στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα και τον ΠΑΣ Γιάννινα να μην απειλεί καθόλου την εστία του Ρέι.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο μέρος, με τους Βιεϊρίνια, Πέλκα κι Ελ Καντουρί να είναι αρκετά δραστήριοι και να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε καλή κυκλοφορία μπάλας και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ. Στο 11′, Πρίγιοβιτς και Πέλκας έκρυψαν την μπάλα, με τον πρώτο να δίνει στον Ελ Καντουρί, ο οποίος προ κενής εστίας και πιεζόμενος από τον Μιχαήλ πλάσαρε άουτ.

Την ίδια κατάληξη είχε και το εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Βιεϊρίνια στο 21′, ενώ λίγο αργότερα το σουτ του ολομόναχου Μαουρίτσιο μέσα από την περιοχή, πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε αμυντικούς προσανατολισμούς και κατάφερε να απειλήσει μόνο μία φορά τον Ρέι κι αυτή ήταν στο 34′, όταν ο Αργεντινός τερματοφύλακας μπλόκαρε το σουτ του Κοζορώνη.

Στο 38′ ήταν η σειρά του Βελλίδη να αποκρούσει ένα σουτ του Μαουρίτσιο, ενώ στο 45′ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι! Ο Πρίγιοβιτς έκανε μία τρομερή γυριστή κεφαλιά, σημαδεύοντας το δεξί δοκάρι του Βελλίδη.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχορνο. Στο 47′ ο Βελλίδης μπλόκαρε σουτ του Πέλκα, ενώ στο 52′ είπε όχι και στο σουτ του Ελ Καντουρί. Δευτερόλεπτα αργότερα ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα σταμάτησε εντυπωσιακά και το σουτ του Πρίγιοβιτς, το οποίο είχε κοντράρει και στον Μάτος και είχε αλλάξει πορεία.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 55′. Ο Τσίμιροτ έκανε τη σέντρα, ο Μάτος γύρισε με κεφαλιά προς τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0. Ο Πέλκας προσπάθησε να διπλασιάσει άμεσα τα τέρματα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν τα κατάφερε, με το παιχνίδι να γίνεται κακό από το 65′ και μετά.

Οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα, ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις για γκολ , με το 1-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Σαμπράνο, Λέοβατς, Μαουρίσιο (67΄ Σάχοβ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Πέλκας (65΄ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68΄ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61΄ Σολτάνι), Λίλα (43΄ Μανθάτης λ.τ.), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις