Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

“Πέταξε” βαθμούς ο Λεβαδειακός! “Χλωμή” η Λαμία

Λεβαδειακός - Λαμία

Μπορούσε τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Λεβαδειακός είχε την πρωτοβουλία και τις ευκαιρίες κόντρα στη Λαμία, αλλά έμεινε στο 0-0, στο ματς που ολοκλήρωσε τη 10η αγωνιστική της Superleague. Είχαν δοκάρι οι γηπεδούχοι, που στο 61′ έμειναν με δέκα παίκτες. “Ανύπαρκτοι” επιθετικά οι φιλοξενούμενοι.

Ήταν κυρίαρχος, είχε τις “τελικές” και δοκάρι, αλλά ο Λεβαδειακός δεν έφτασε στη νίκη. Η ομάδα του Ανιγκό έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία, έφτασε τους 15 βαθμούς και τον Πανιώνιο και την επόμενη αγωνιστική θα παίξει στην έδρα του Ολυμπιακού (17 β.).

Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν από το 61′ με παίκτη λιγότερο, αλλά δεν κινδύνεψαν από την ομάδα του Τεννέ, που ήταν ανύπαρκτη επιθετικά και με το 0-0 που απέσπασε έφτασε τους 12 β.

Κυρίαρχοι οι Βοιωτοί – Χωρίς ‘τελική” οι φιλοξενούμενοι

Ο Λεβαδειακός μπήκε χωρίς… φρένα στην αναμέτρηση και πίεσε για το γκολ. Η Λαμία στάθηκε τυχερή στο 7′, αφού η κοντινή κεφαλιά του Μεντί έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω απ’ την εστία της.

Οι παίκτες του Ανίγκο συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, αλλά από το 20′ είδαμε τους παίκτες της Λαμίας να.. ανεβάζουν στροφές, χωρίς όμως να γίνονται και απειλητικοί (ούτε μια “κλασική” ευκαιρία). Ο ρυθμός του παιχνιδιού διατηρήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, αλλά να έχουν πρόβλημα στην τελικά πάσα.

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε στο 43′ και φυσικά ήρθε από τον Λεβαδειακό. Ο Τσαμπούρης εκτέλεσε το μακρινό φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Τριποτσέρη, που την έστειλε -με πλασέ- στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Μετά την αποβολή δεν έγινε… τίποτα

Ο Λεβαδειακός έχασε σημαντική ευκαιρία να κάνει το 1-0, λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (50′). Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την πίεση τους, με την Λαμία να δυσκολεύεται να τους “κόψει” το ρυθμό. Οι προσπάθειες των Πίτι και Βάντερσον δεν ήταν αρκετές.

Στο 61′ όμως άλλαξαν οι ισορροπίες του ματς, αφού οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα -μέσα σε οκτώ λεπτά- του Μεντί!

Ο Ανιγκό “τόνωσε” την επιθετική του γραμμή των Βοιωτών, με την είσοδο του Σουμπίνιο, αλλά, πέρασε και τον Νιάσε στην άμυνα. Οι παίκτες της Λαμίας έγιναν όμως πιο επιθετικοί, αλλά και πάλι δεν έδειξαν ικανοί να απειλήσουν. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, οι δυο ομάδες δεν ρίσκαραν στα τελευταία λεπτά κι έτσι έμεινε το 0-0.

Άξιο αναφοράς, πως στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε μια μικρή διακοπή, αφού μια χαρτοταινία που έφυγε από την εξέδρα και βρήκε στον ώμο τον έναν βοηθό διαιτητή.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μεντί, Μητρόπουλος, Νουάνκο (74′ Νιασε), Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί (73′ Σουμπίνιο), Τόνι Σίλβα (64′ Φαβάρο), Γιακουμάκης

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Κουτρομάνος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης, Όμο, Μπλάζιτς (82′ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Πίτι, Ακόστα (59′ Αναστασόπουλος), Βάντερσον (84′ Φράγκος)

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις