Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πρώτο “αίμα” για Πλατανιά! Μένει στον… πάτο ο Απόλλων Σμύρνης

Πλατανιάς
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Λίγες μέρες μετά τη νίκη του επί του Απόλλωνα Σμύρνης στα Χανιά για το Κύπελλο, ο Πλατανιάς επικράτησε της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” και στη Ριζούπολη. Ο Ενσικουλού έδωσε την πρώτη φετινή νίκη στους Κρητικούς στη Superleague (0-1). Δυο δοκάρια για τους γηπεδούχους στην επανάληψη – Όλα… τελείωσαν στην αποβολή του Ντάσιου (67′).

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Superleague πήρε ο Πλατανιάς. Μετά από μια πειστική εμφάνιση, οι Κρητικοί έφτασαν στο 1-0 στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης, που παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Καλύτερος ο Πλατανιάς – Με Ενσικουλού το γκολ

Ο Πλατανιάς κατάφερε να δώσει χαμηλό ρυθμό στο ξεκίνημα του πρώτου μέρους, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να την κυκλοφορήσει σωστά. Μάλιστα, κατάφερε να έχει και την πρώτη στιγμή στα καρέ του Απόλλωνα Σμύρνης, μόλις στο 3′.

Ο Πριτέντα προσπάθησε να διώξει τη μπάλα σε στημένη φάση, έκανε κεφαλιά προς τα πίσω και ο Ντεβέσα έδιωξε πάνω στη γραμμή. Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να φανεί επιθετικός, αλλά οι Κρητικοί πίεσαν σωστά και δεν τον άφησαν να επιτεθεί.

Η επόμενη ευκαιρία του παιχνιδιού (22′), έφερε και το γκολ για τον Πλατανιά! Ο Μπούντνικ γύρισε από τα αριστερά την μπάλα για τον Ενσικουλού, που νίκησε τον Τσόβιτς με κοντινό πλασέ για το 0-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης προσπάθησε να δείξει σημάδια βελτίωσης στη συνέχεια και να απειλήσει, αλλά ο Πλατανιάς “άγγιξε” το 0-2. 31′ μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Ενσικουλού γύρισε την μπάλα από τα αριστερά για τον Κοροβέση, αλλά ο Βαλλιάνος απομάκρυνε.

Να αναφέρουμε πως ο Απόλλων Σμύρνης διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Το σουτ του Ντάσιου έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο σημείο του μπράτσου το χέρι του Πλιάτσικα (δεν ήταν κολλητό αλλά όχι σε μακρυά από τον κορμό του), που ήταν εντός μεγάλης περιοχής. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Δυο δοκάρια, αλλά και… αποβολή για Απόλλωνα Σμύρνης

Οι αντεπιθέσεις του Πλατανιά συνέχισαν και στην επανάληψη να βρίσκουν εκτεθειμένη την άμυνα του Απόλλωνα Σμύρνης. Στο 49′ όμως ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν κοντά στο γκολ. Ο Βάντερσον βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, άντεξε στα μαρκαρίσματα αλλά έστειλε -με κοντινό πλασέ- την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Κοκκαλά.

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” είχε και νέα της προσπάθεια (54′) να… βρίσκει στο δοκάρι. Μετά από εκτέλεση φάουλ η μπάλα έμεινε μέσα στην μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Παπάζογλου έπιασε το σουτ και την έστειλε στο αριστερό δοκάρι.

Στο 67΄όμως ο Απόλλων Σμύρνης έμεινε με δέκα παίκτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ο Ντάσιος. Η εξέλιξη αυτή έκανε τους παίκτες του Πλατανιά να διαχειριστούν με μεγαλύτερη ευκολία το σκορ και να φτάσουν τελικά στη νίκη.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις