Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ριέκα – Ολυμπιακός: “Χρυσή” πρόκριση! Επιστροφή στο Champions League

Ριέκα – Ολυμπιακός: “Χρυσή” πρόκριση! Επιστροφή στο Champions League

Το… σεντόνι θα κουνηθεί και πάλι -μετά από διάλειμμα μιας σεζόν- στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Ο Ολυμπιακός νίκησε για δεύτερη φορά τη Ριέκα (0-1) και επέστρεψε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτή, θα είναι η 18η φορά των “ερυθρόλευκων” που θα αγωνιστούν στους χρυσοφόρους ομίλους! 29 εκατ. ευρώ μπαίνουν στο ταμείο των Πειραιωτών.

Αποστολή εξετελέσθει! Την πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του Champions League πήρε ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 1-0 στην Κροατία επί της Ριέκα για τον επαναληπτικό αγώνα των πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης και με δύο νίκες, πανηγύρισε την πρόκριση στους “χρυσοφόρους” ομίλους.

Ο Χάσι δικαιώθηκε για την 11άδα που παρέταξε στην Κροατία, οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν ιδανικά και πήραν το “εισιτήριο” για τους ομίλους του Champions League με το τέρμα του… κορυφαίου του ματς, Μάριν. Την Πέμπτη το απόγευμα (19:00) θα γίνει η κλήρωση.

Εκπλήξεις από Χάσι στην ενδεκάδα

Ο Μπέσνικ Χάσι επέλεξε να παρατάξει τον Ολυμπιακό με εκπλήξεις (διάταξη 4-3-3). Ο Ελαμπντελαουί κέρδισε τη “μάχη” με τον Φιγκέιρας στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Σεμπά έμεινε στον πάγκο. Παράλληλα, ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων” προσπάθησε να “δέσει” το κέντρο της ομάδας με τη χρησιμοποίηση των Ρομαό, Ζιλέ και Οφόε, αφήνοντας έξω τον Φορτούνη. Με την προώθηση του Ρομαό στα χαφ, μπήκε στην ενδεκάδα ο Βούκοβιτς.

Το παιχνίδι

Η Ριέκα έδειξε να μπαίνει με ενθουσιασμό στο παιχνίδι, αλλά ο Ολυμπιακός είχε την εμπειρία και τον τρόπο για να μην επιτρέψει στο “γήπεδο” να.. κατηφορίσει. Οι Κροάτες συνέχισαν την πίεση στο χώρο του κέντρου και είχαν ένα τρίλεπτο “ξέσπασμα”, χάνοντας και την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία. Στο 13′ ο Γκαβράνοβιτς ελίχθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Ρότσος κατάφερε να διώξει πάνω στη γραμμή.

Ο Οφόε ανέβασε τους Πειραιώτες με προσωπικές προσπάθειες, αλλά ο Ολυμπιακός “γλίτωσε” από του “χάρου τα δόντια” στο 21′. Μετά από γλίστρημα του Βούκοβιτς, ο Έμπερ σέντραρε από δεξιά, βρήκε τον αμαρκάριστο Γκόργκορ, ο οποίος -με κοντινή κεφαλιά- απέτυχε να σκοράρει.

Ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να ξεπεράσει και αυτή τη δύσκολη στιγμή και στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να κάνει το 0-1. Ο Καρσελά έκοψε στον άξονα, ο Οφόε “άνοιξε” την μπάλα στον Μάριν, ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ νίκησε στο τετ-α-τετ τον αντίπαλο πορτιέρε και έκανε το 0-1.

Ο Μάριν συνέχισε οργανώνει με υποδειγματικό τρόπο το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων”, την ώρα που στα μετόπισθεν ο Ρέτσος έδειχνε ανίκητος. Το ματς πήγε στο ημίχρονο με ιδανικό τρόπο για την ελληνική ομάδα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους (51′), η Ριέκα είδε τον τερματοφύλακα της να μην μπορεί να συνεχίσει (ο Σλούγκα έγινε αλλαγή με τον Πρσκάλο). Παρά την εξέλιξη αυτή, οι Κροάτες πίεσαν για την ισοφάριση και “άγγιξαν” το 1-1 στο 54′. Ο Καπίνο όμως ήταν εκεί για να κάνει μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Γκαβράνοβιτς!

Ο Ολυμπιακός “έχασε” το κέντρο, ο Κούτρης παρουσίασε μεγάλα προβλήματα κόντρα στον Γκοργκόν, αλλά ευτυχώς για τους “ερυθρόλευκους”, ο Ρέτσος βρέθηκε σε μεγάλη βραδιά. Έτσι, ο Χάσι πέρασε τον Φιγκέιρας στη θέση του Έλληνα αμυντικού, ο οποίος στο 66′ πλάσαρε για λίγο άουτ!

Οτζίτζα Οφόε, Ρομαό και Ζιλέ ανέβασαν και πάλι “στροφές” και ισορρόπησαν το παιχνίδι. Οι Κροάτες προσπάθησαν όμως να φτάσουν στο γκολ που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες τους. Στο 79′ και στην πρώτη του φάση μετά την είσοδο του στο ματς, ο Ματέι βγήκε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, αλλά πλάσαρε άουτ!

 

Η είσοδος του Φορτούνη στο 80′ βοήθησε τους Πειραιώτες στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο 80′ η εξαιρετική του πάσα βρήκε τον Μπεν, ο οποίος ηττήθηκε στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε. Το παιχνίδι έγινε.. άναρχο, ο Ολυμπιακός κράτησε με ευκολία την μπάλα, οι Κροάτες έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, έχοντας για τελευταία καλή τους στιγμή την κεφαλιά του Έμπερ στο 90′ που έφυγε για λίγο άουτ. Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν αυτοί που έφυγαν με.. σηκωμένες τις γροθιές και την πρόκριση, με νίκη μέσα στην έδρα της Ριέκα (0-1)!

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Μάρτιτς, Τζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μαλές, Μπράνταριτς, Γκοργκόν, Μίσιτς, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης, Ζιλέ, Ρομαό, Οτζίτζα, Μάριν, Καρσελά, Μπεν.

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις