Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Superleague – NOVA: Συμφωνία για τα τηλεοπτικά – Καταργούνται τα πλέι οφ

Superleague – NOVA: Συμφωνία για τα τηλεοπτικά – Καταργούνται τα πλέι οφ
Eurokinissi

Έπρεπε να φτάσουμε μια μέρα πριν τη σέντρα τη σέντρα του πρωταθλήματος για να βγει “λευκός καπνός” από το Δ.Σ. της Superleague και να υπάρξει συμφωνία με τη NOVA για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών. Τέλος στα πλέι οφ. Στράτος: “Μπαίνουμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα”.

Επιτέλους, συμφώνησαν! Μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο διαπραγματεύσεις, αναβολές και διαφωνίες, η Superleague τα… βρήκε με τη NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος που ξεκινά το προσεχές τριήμερο.

Οι εμπλεκόμενες πλευρές βρήκαν τη σωστή… φόρμουλα για να συνεχιστεί η συνεργασία τους. Το αίτημα της NOVA για μείωση 18% στα έσοδα που λαμβάνουν οι ομάδες από την κεντρική διαχείριση έγινε αποδεκτό.

Την ίδια ώρα όμως, οι 12 “μικρομεσαίες” ομάδες της Superleague θα λάβουν από το συνδρομητικό κανάλι 1,2 εκατ. ευρώ και ένα επιπρόσθετο ποσό της τάξης των 800.000 ευρώ από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη, για τη διαφήμιση της “Σουρωτής”

Ακόμα, συμφωνήθηκε να υπάρξει μια μεγάλη αλλαγή στο πρωτάθλημα, αφού -σε σχέση με τα τελευταία χρόνια- δεν θα έχουμε πλέι οφ.

Να αναφέρουμε ακόμα πως ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί 16-17-18 Δεκεμβρίου.

Στράτος: “Μπαίνουμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα”

Κατά την έξοδο του από το Δ.Σ. της Superleague, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού, Γιώργος Στράτος μίλησε για τη συμφωνία που υπήρξε με τη NOVA και για “…την υπογραφή μνημονίου που θα βοηθήσει το ελληνικό πρωτάθλημα να πάρει την ανιούσα και να μην εξελιχθεί σε τουρνουά”.

Τα όσα είπε ο κ. Στράτος:

“Αυτή ήταν μία καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη μέρα. Ήταν ένα μακρύ καλοκαίρι καθώς εκδηλώθηκαν παθογένειες πολλών χρονών. Αποδείξαμε όμως ότι η δημοκρατία θέλει αντοχές, ανοχές και αλληλοκατανόηση. Μπαίνουμε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα και ευχόμαστε στις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να είναι γεροί στη νέα χρονιά.

Σήμερα το συμβούλιο αποδέχθηκε μνημόνιο συνεργασίας με την NOVA που είναι κοντά στα θέλω των 12 μικρών αλλά και αυτά των τεσσάρων μεγάλων ομάδων. Ένα μνημόνιο που θα βοηθήσει το πρωτάθλημα να πάρει την ανιούσα και να μην εξελιχθεί σε τουρνουά.

Σε μία πρωτόγνωρη διαδικασία πέντε συμβουλίων σε ένα μήνα, μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να ακούμε περισσότερο. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ τον κ Γραμμένο, για την εκλογή του αλλά και τον κ. Καλαντζή και υποσχόμαστε πως θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους. Η ομοσπονδία είναι το δέντρο και εμείς είμαστε οι καρποί. Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους φιλάθλους των μικρών ομάδων προκειμένου να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Είμαστε το δημοφιλέστερο και λαϊκότερο άθλημα και θεωρούμε πως θα πρέπει δραστικά να αντιμετωπισθεί αυτό που λέγεται προϋπολογισμός. Είμαστε οι χρόνιοι αιμοδότες των ελληνικών ταμείων και θέλουμε να μεταφέρουμε την έκκληση μας στον υφυπουργό αθλητισμού”.

Η ανακοίνωση της Superleague:

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων του Α’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

2/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός) η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Forthnet/Nova.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δε θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (play off) κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

4/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Ε. Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις