Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα κάνει καλές γιορτές ο Λεβαδειακός! “Ανέτρεψε” τον Πανιώνιο

Λεβαδειακός - Πανιώνιος

7 ματς χωρίς νίκη ήταν πάρα πολλά για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί επικράτησαν εντός έδρας με ανατροπή του Πανιώνιου με 2-1 -μετά από ένα ματς με φοβερό δεύτερο ημίχρονο- και ανέβηκαν στους 18 βαθμούς, αφήνοντας πίσω τους ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι “κυανέρυθροι” παρέμειναν στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 8 βαθμούς πίσω από τον Ατρόμητο.

Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε ο Λεβαδειακός τις υποχρεώσεις στην Superleague για το 2017. Οι Βοιωτοί είχαν να πάρουν “τρίποντο” 7 αγωνιστικές, αλλά κατάφεραν να επικρατήσουν του Πανιώνιου με 2-1 και να αναρριχηθούν στον βαθμολογικό πίνακα, στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που εμφανίστηκε πιο επικίνδυνη στο πρώτο μέρος, αφού ο Πανιώνιος δεν ήταν δραστήριος, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Στο 19′ ο Γιουσούφ έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Γιακουμάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κότνικ έδιωξε με ωραία επέμβαση ενώ στο 42΄ο Γιουσούφ δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον πορτιέρε των φιλοξενούμενων, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αφού ο Λεβαδειακός είχε στο 50′ δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο. Ο Πανιώνιος έδειξε να… πατά καλύτερα στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 58′. Ο Μασούρας απέφυγε τον Τσαμπούρη, έπιασε δυνατό σουτ από πλάγια θέση και έκανε το 0-1.

Η “απάντηση” των Βοιωτών ήρθε μετά από δύο λεπτά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σουμπίνιο, ο Γιακουμάκης τσίμπησε την μπάλα που έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και ο Λεονάρντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Πανιώνιος βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-1 με τις γρήγορες αντεπιθέσεις του, αλλά μετά από μια ευκαιρία του και από απόκρουση του Επασί (78′), οι γηπεδούχοι βρήκαν στην… κόντρα, ο Σουμπίνιο πέρασε κάθετα στον Γιακουμάκη ο οποίος πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στον Κότνικ, χτύπησε και πάλι στον παίκτη του Λεβαδειακού και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-1.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Αμαράλ, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιασέ (62΄ Μητρόπουλος), Νουάνκο, Γιουσούφ, Σουμπίνιο (83΄ Μεντί), Μπελγκαζουανί (90΄ Ιωαννίδης), Γιακουμάκης

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Χατζισαφί, Γκιοατά, Μπανανά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (81΄ Βουκελάτος), Λάμπρου, Σαββίδης (73΄ Ταπόκο), Μασούρας, Γεσίλ (54΄ Ντουρμισάι)

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις