Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τσιάρτας: «Δεν έχω χτυπήσει ποτέ φάουλ σαν του Λάζαρου»

Τσιάρτας: «Δεν έχω χτυπήσει ποτέ φάουλ σαν του Λάζαρου»

Ο δάσκαλος του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στα φάουλ, Βασίλης Τσιάρτας παραδέχθηκε ότι ότι το μαγικό γκολ που πέτυχε ο άσος της ΑΕΚ ήταν τέλειο.

Αναφέρθηκε στις συμβουλές που του έχει δώσει κι επεσήμανε ότι ποτέ στη ζωή του δεν έχει πετύχει φάουλ σαν αυτό του εξτρέμ της Ενωσης.

Διαβάστε όσα είπε στο ΣΠΟΡ FM

Για την εκτέλεση του Λάζαρου στο γκολ-φάουλ: «Του είπα ότι κοιτούσα που έψαχνε τη βαλβίδα πριν την εκτέλεση και γελούσε, αλλά τον είδα που έψαχνε την βαλβίδα πριν την εκτέλεση. Όποιος λέει ότι μπορεί ένας τερματοφύλακας μπορεί να βγάλει αυτό το χτύπημα, ας βρει μια εστία να πάει να κάτσει και να το βγάλει. Καταντάει αηδία να τα βλέπουμε όλα εύκολα και απλά. Όποιος πρόσεξε το χτύπημα είδε ότι η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα προς τα έξω. Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ακόμα και εκεί να ήταν ο Καπίνο θα δυσκολευόταν. Ακόμα και ο Καν έχει φάει τέτοιο γκολ από τον Ζουνίνιο. Όποιος δεν ξέρει δεν είναι κακό να ρωτάει και να μαθαίνει. Πάντως εγώ χτυπούσα αλλιώς τα φάουλ, τέτοιο φάουλ δεν έχω χτυπήσει ποτέ στη ζωή μου».

Για τις λεπτομέρειες του καλού φάουλ: «Δεν είναι εύκολο αυτό που κάνει ο Λάζαρος και ας του έχω πει μερικά πράγματα. Δεν είναι εύκολο και το έχει δουλέψει στην προπόνηση. Το συγκεκριμένο χτύπημα ήταν τέλειο. Εκεί που πήγε η μπάλα, κατέβηκαν και οι αράχνες και οι νυχτερίδες που λέμε. Παίζει ρόλο σαφώς και ο αέρας και πρέπει στην εκτέλεση να παίζεις και με τα στοιχεία της φύσης. Πρέπει να υπολογίζεις την άπνοια, τον αέρα που μπορεί να είναι ευνοϊκός ή κόντρα. Όλα παίζουν ρόλο και πρέπει να τα υπολογίζει κάποιος πέραν από το πως θα χτυπήσει. Πρέπει να υπολογίζεις που είναι το τοίχος, τι θέση έχει ο τερματοφύλακας, το οπτικό του πεδίο και άλλους παράγοντες που πρέπει να υπολογίζεις».

Για την διαχείριση του ματς από τον Χάσι: «Και ο ίδιος ο Χάσι μπορεί να αιφνιδιάστηκε από το 0-2. Θα περίμενα να βάλει τον Φορτούνη όταν έβγαλε τον Μάριν. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να σπάσει το ρυθμό, να κυκλοφορήσει τη μπάλα και περίμενα να τον δω στο ματς. Εκεί που το ματς είναι υπέρ σου δεν αφήνεις την ομάδα να δεχθεί τόση πίεση. Όσον αφορά τον Ρομαό, θα συμφωνήσω μαζί του ότι ήταν θέμα χρόνου να δεχθεί την κόκκινη. Από τη στιγμή που είχε τον Νικολάου στον πάγκο γιατί δεν τον έβαλε; Τον Νικολάου ας πούμε γιατί τον πήρε για να συμπληρώσει την αποστολή; Πότε περίμενε να βάλει τον παίκτη; Από τη στιγμή που τα έχεις στην πρώτη ομάδα τον παίκτη δεν παίζει ρόλο η ηλικία του. Τι θα πει είναι 18 ή 38. Νομίζω ότι και ο Χάσι κλείδωσε χωρίς να βλέπει παραπέρα τα προκριματικά, ήθελε να περάσει και μετά… έχει ο Θεός. Θα έπρεπε η ομάδα να είχε βάση να αντέξει και τη συνέχεια σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Χρειαζόταν καλύτερη διαχείριση του ρόστερ, αλλά δεν μπορώ να ακούω ότι παίκτες 27 χρονών δεν μπορούν να βγάλουν 90λεπτο».

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις