Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Βρήκε τον τρόπο και το… λάθος ο Πανιώνιος! “Χάνεται” ο Πλατανιάς

Πανιώνιος - Πλατανιάς
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Πανιώνιος δεν την.. πάτησε, μια αγωνιστική μετά το “διπλό” στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ο Πλατανιάς τα έδωσε όλα για τη νίκη μέσα στη Νέα Σμύρνη αλλά οι “κυανέρυθροι” επικράτησαν 2-1, με γκολ στο 82′. Λάθος του Κοκκαλά στο νικητήριο τέρμα των γηπεδούχων.

Την 9η ήττα του στη σειρά γνώρισε ο Πλατανιάς. Οι Κρητικοί έκαναν μεγάλη προσπάθεια μέσα στη Νέα Σμύρνη, αλλά ο Πανιώνιος δεν “πέταξε” βαθμούς. Η ομάδα του Γρηγορίου επικράτησε δύσκολα με 2-1 και συνέχισε νικηφόρα την πορεία της στην Superleague.

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε τους 22 βαθμούς, μόλις 2 πίσω από τον 4ο του βαθμολογικού πίνακα, Ατρόμητο. Απ΄ την άλλη, ο Πλατανιάς βλέπει το.. τρένο της παραμονής να απομακρύνεται, αφού παρέμεινε με 6 βαθμούς στην τελευταία θέση.

Το παιχνίδι…

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να έχει τα ηνία της αναμέτρησης μέσα στην έδρα του, αλλά ο ουραγός Πλατανιάς στάθηκε πολύ καλά στη Νέα Σμύρνη και έδειξε -στα πρώτα λεπτά- να διαχειρίζεται σωστά την πίεση των γηπεδούχων. Πάντως, πέρα από κάποια καλά σουτ εκτός περιοχής, η πρώτη “μεγάλη” φάση στο ματς, χάθηκε στο 22′.

Ο Μασούρας βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Ντουρμισάι, αυτός έπιασε το σουτ με το αριστερό, μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του δίπλα από το δοκάρι του Κοκκαλά. Τελικά το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 29′. Ο Σπιριντόνοβιτς έκανε το σουτ λίγο μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ντικαμονά, έφερε σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο πορτιέρε και κατέληξε -με τη βοήθεια και της ρίζας του δοκαριού- στα δίχτυα των φιλοξενούμενων για το 1-0.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να απαντήσει στο 32′, αλλά ο Κότνικ μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπούντνικ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή, στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου. Οι Κρητικοί συνέχισαν όμως να έχουν καλή παρουσία και με την έναρξη της επανάληψης και στο 61′ έφτασαν στην ισοφάριση. Μετά από απίθανη εκτέλεση φάουλ του Ενσικουλού, η μπάλα… αναπαύθηκε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Κότνικ για το 1-1.

Στο 73′ όμως η προσπάθεια των παικτών του Πλατανιά έγινε πολύ δύσκολη, αφού ο Κοροβέσης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Στο 82′ ο Πανιώνιος βρήκε λυτρωτικό γκολ. Ο Γεσίλ εκτέλεσε από πολύ μακρυά ένα φάουλ από τον άξονα, ο Κοκκαλάς έκανε μεγάλο λάθος, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα που ήρθε πάνω του και ο Γκιοατά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Στο 89′ ο Ντουρμισάι έδωσε.. πάρε – βάλε γκολ στον Σπιριντόνοβιτς, αλλά ο παίκτης των “κυανέρυθρων” πλάσαρε άσχημα από πλεονεκτική θέση. Στην αμέσως επόμενη φάση (90′) ο Δημούτσος ξέφυγε από τον αντίπαλο του, αλλά ο δεν μπόρεσε να πιάσει δυνατό σουτ μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή και να νικήσει τον Κότνικ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις