Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Ποια ποδοσφαιρική ομάδα νίκησε για πρώτη φορά, μετά από σχεδόν 20 χρόνια; (VIDEO)

Η χειρότερη εθνική ομάδα όλων των εποχών, η οποία κατέχει το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου (ήττα με 31-0 από την Αυστραλία το 2001) και βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ, πέτυχε επιτέλους την πρώτη νίκη της, έχοντας στη σύνθεση της τρανσέξουαλ αμυντικό.
Η Αμερικανική Σαμόα (ανεξάρτητη της Σαμόα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της ανεξάρτητης Σαμόα, με 65.628 κατοίκους) νίκησε με 2-1 την Τόνγκα στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Ωκεανίας, σπάζοντας αρνητικό ρεκόρ 30 διαδοχικών ηττών από την πρώτη εμφάνισή της στο ποδόσφαιρο!
 
Η Αμερικανική Σαμόα είναι στην 203η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ και από το 1994 όταν έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετρούσε 30 ήττες με τέρματα 229-12.
 
Μάλιστα είχε στη σύνθεσή της και τον 23χρονο τρανσέξουαλ αμυντικό Τζόνι Σαελούα! Η ταυτότητά του γράφει Τζόνι, ωστόσο ο ίδιος στην εξωγηπεδική ζωή του κυκλοφορεί ως γυναίκα, με το όνομα Τζαϊγέχ. Παίζει ποδόσφαιρο από τα 14 του και είναι ο πρώτος τρανσέξουαλ που αγωνίζεται σε προκριματικά Μουντιάλ.

Στο κέντρο της ΦΩΤΟ ο Τζόνι Σαελούα

 
Το πρώτο γκολ στην ιστορία της Αμερικανικής Σαμόα σε επίσημο ματς το είχε πετύχει ο Ραμίν Οτ στην ήττα της ομάδας του με 12-1 από τα Νησιά Σολόμωντα τον Αύγουστο του 2007. Την Τετάρτη (23/11) ο ίδιος παίκτης χρειάστηκε 44 λεπτά για να ανοίξει το σκορ, ενώ ο Σαλόμ Λουάν στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ ημιχρόνου πέτυχε το 2-0. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε για την Τόγκα που είναι στην 201η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ σημείωσε ο Ουναλότο Φαέο στο 87’.
 
Αυτή η επιτυχία μάλιστα αντιμετωπίστηκε σαν να κατακτήθηκε το… Παγκόσμιο Κύπελλο από τους περίπου 65.000 κατοίκους της που ζουν σε μια κουκκίδα στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό νοτιοανατολικά της ανεξάρτητης Σαμόα.
 
“Αυτή η νίκη είναι πλέον κομμάτι της ιστορίας του ποδοσφαίρου”, τόνισε ο υπερήφανος κόουτς της ομάδας, Thomas Rongen, ο οποίος συμπλήρωσε: “Ίσως μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, αλλά για την ώρα ας απολαύσουμε αυτή τη στιγμή”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε