Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιο κόμμα βγάζουν πρώτο οι μπουκ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Λίγες ώρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαϊου το πιο αξιόπιστο γκάλοπ λένε κάποιοι, είναι οι αποδόσεις που δίνουν οι μπουκμέικερς.

Με τις δημοσκοπήσεις να έχουν απαγορευτεί η φημολογία για τα αποτελέσματα των πιο αμφίρροπων εκλογών στην εποχή της μεταπολίτευσης οργιάζουν.

Ο πιο προσιτός τρόπος για να δει κανείς την τάση των ψηφοφόρων είναι οι αγορές του ανταλλακτηρίου της Betfair. Αυτό το εργαλείο “σφυγμομέτρησης” έχει αποδεχθεί εξαιρετικά αξιόπιστο στις προηγούμενες εκλογικές μάχες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αγορές του ανταλλακτηρίου, η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία του πονταρίσματος για να είναι το πρώτο κόμμα και αυτή τη στιγμή ανταλλάσσεται στο 1,04. Όσον αφορά το ποσοστό που ενδέχεται να πάρει η παράταξη του Αντώνη Σαμάρα, το να πάρει πάνω από 24% ανταλλάσσεται στο 1,29 με πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες.

Την ίδια ώρα το να πάρει το ΠΑΣΟΚ ποσοστό άνω του 17,5% έχει πιθανότητα 57% καθώς ανταλλάσσεται στο 1,75. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως μόλις είχε ανοίξει το συγκεκριμένο στοίχημα η απόδοση ήταν στο 1,26. Αυτό σημαίνει πως οι αγορές δεν θεωρούν καθόλου βέβαιο πως το ΠΑΣΟΚ θα ξεπεράσει το φράγμα του 17,5%.

Όσον αφορά το τρίτο κόμμα, μεγάλο φαβορί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόδοση να έχει κατρακυλήσει στο 1,41 , ενώ πριν μερικές μέρες η απόδοση στο συγκεκριμένο στοίχημα ήταν στο 3,15.

Σύμφωνα πάντα με την τάση των αγορών το ΚΚΕ αν και ξεκίνησε ως φαβορί για το στοίχημα του τρίτου κόμματος, πλέον ανταλλάσσεται μόλις στο 6,80, ενώ μεγάλη πτώση τις τελευταίες μέρες παρουσιάζει και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου που από 4,50 πλέον παίζεται στο 8.80. Απόλυτο αουτσάιντερ για το συγκεκριμένο στοίχημα είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη που πληρώνει σε απόδοση 20,00.

Τέλος, σχετικά με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στην Βουλή, φαβορί είναι τα 8 με την απόδοση να κυμαίνονται από το 1,60 έως το 1,80. Αντιστοίχως, μία Βουλή με περισσότερα από 8 κόμματα ανταλλάσσεται στο 2,36.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε