Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ποιος Ντιέγκο και ποιος Μέσι… ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Ο ορισμός της λέξης ομάδα, η Γερμανία, “διέλυσε” την Αργεντινή του Μαραντόνα με 4-0, πήρε θριαμβευτική πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ, δείχνοντας σε όλους ότι είναι το μεγάλο φαβορί γα την κατάκτηση του τροπαίου.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Όταν μία ομάδα κερδίζει 4-1 την Αγγλία και 4-0 την Αργεντινή τότε είναι αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο. Στο Green Point η “τιτανομαχία” που όλοι περίμεναν δεν έγινε ποτέ. Η Γερμανία “κατάπιε” την αντίπαλο της και θα μπορούσε να είχε σημειώσει και περισσότερα τέρματα.

 
Καταπληκτική εμφάνιση από τους Μίλερ, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ και Κλόζε. Από την άλλη ο Μέσι ήταν εξαφανισμένος όπως και όλα τα μεγάλα αστέρια της Αργεντινής που βρέθηκαν σε κάκιστη ημέρα. Ο Μαραντόνα παρακολούθησε το ματς από τον πάγκο χωρίς να κάνει κάτι για να αποτρέψει το μοιραίο.
 
Ο θρίαμβος των Γερμανών ήρθε απόλυτα δίκαια αφού σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν καλύτερη, εκμεταλλεύτηκε όλους τους χώρους που βρήκε και ως γνήσιοι Γερμανοί δεν λυπήθηκαν στο τέλος τους αντιπάλους και τους “σκότωσαν”.
 
Η καλή ημέρα φάνηκε από την αρχή για την ομάδα του Λεβ. Ο Μίλερ με το τέταρτο προσωπικό του τέρμα εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Σβαϊνστάιγκερ και άνοιξε το σκορ. Η Αργεντινή δεν κατάφερε να συνέλθει από το σοκ και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μέσι και η παρέα του προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχασαν κάποιες ευκαιρίες όμως κατέρρευσαν μετά το 2-0.
 
Στο 67′ ο Μίλερ πεσμένος έβγαλε απίστευτη πάσα στον Ποντόλσκι ο οποίος σε ένδειξη αλτρουισμού τροφοδότησε τον Κλόζε που μπήκε με τη μπάλα στα δίχτυα.
 
Ο Μαραντόνα έκανε την πρώτη του αλλαγή μετά το 2-0 αλλά ήταν ήδη αργά. Οι παίκτες του τα παράτησαν και οι Γερμανοί που δεν σταματούν ποτέ τους “σκότωσαν”.
 
Φρίντριχ και Κλόζε ολοκλήρωσαν τον απίστευτο γερμανικό θρίαμβο. Το μόνο κακό για τους Γερμανούς το γεγονός ότι δεν θα έχουν τον Μίλερ στον ημιτελικό.
 
Ο Κλόζε έφτασε τα 14 γκολ και χρειάζεται ένα ακόμη για να πιάσει το Ρονάλντ στην πρώτη θέση των σκόρερς όλων των εποχών σε Μουντιάλ.

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Ντι Μαρία (75′ Αγκουέρο), Ιγκουαίν, Μέσι, Τέβεζ, Μασεράνο, Οταμέντι (70′ Παστόρε), Μάξι Ροντρίγκεζ

 
Γερμανία (Γιοακίμ Λεβ): Νόιερ, Φρίντριχ, Κεντίρα (77′ Κρος), Σβάισταϊνγκερ, Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε, Μίλερ (84′ Τροχόφσκι), Λαμ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ (72′ Γιάνσεν).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε