Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

“Πόλεμος” για τα ρατσιστικά συνθήματα στην Ξάνθη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Μείζον θέμα έχει δημιουργηθεί με τα ρατσιστικά συνθήματα που φέρεται να φώναξαν οι οπαδοί της Ξάνθης στον Τζιμπρίλ Σισέ. Έντονα ενοχλημένοι οι πράσινοι. Διαψεύδουν οι ακρίτες.

Δημήτρης Γόντικας και Ζιλμπέρτο έκαναν την αρχή εκφράζοντας δημόσια την ενόχληση τους από τα όσα φέρεται να άκουσε ο Σισέ.

Κάτι που πάντως αρνήθηκαν κατηγορηματικά οι οργανωμένοι οπαδοί της Ξάνθης. Με ανακοίνωση τους χαρακτηρίζουν γελοία τα δημοσιεύματα…

“Ύστερα από δημοσιεύματα διαφόρων αθλητικών «σαιτ» που αναρτήθηκαν μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας μας με την ομάδα της Αθήνας θέλουμε να προβούμε σε ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της αξιοπρέπειας μας σαν άνθρωποι πάνω απ’ όλα και μετά σαν οπαδοί-φίλαθλοι.

Καταλαβαίνουμε ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αναγκασμένα να καλύψουν τις αδυναμίες, μερικές φορές και τις φούσκες των μεγάλων τους ομάδων ρίχνοντας αλλού το βάρος. Δημοσιεύματα περί ρατσιστικών συνθημάτων κατά των «στολιδιών» του ελληνικού ποδοσφαίρου μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς έχουμε αποδείξει έμπρακτα την αντίθεση μας σε τέτοιου είδος φαινόμενα και συμπεριφορές τα οποία δεν μας εκφράζουν ιδεολογικά.

Ουδέποτε ακούστηκε ρατσιστικό σύνθημα στο γήπεδο μας και δεν πρόκειται να ακουστεί για τον Σισέ και για οποιονδήποτε Σισέ πόσω μάλλον για παίκτη της δικής μας ομάδας και προκαλούμε αυτούς που τα δημοσίευσαν να αποδείξουν μαζί με το βίντεο του αγώνα το αντίθετο. Απεναντίας έχουμε να καταγγείλουμε την προσπάθεια κάλυψης των συμπεριφορών των «στολιδιών» ΣΑΣ για επίδειξη των «στολιδιών» ΤΟΥΣ και την προκλητική επίδειξη του μεσαίου δακτύλου ΤΟΥΣ προς τους οπαδούς της Ξάνθης.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου της ακριτικής ομάδας στον NovaΣπορ FM.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Άρης Πιαλόγλου: “Δημιουργείται θέμα, χωρίς να υπάρχει κάτι. Ζούμε σε μια περιοχή που είναι από τις πιο υποβαθμισμένες της Ελλάδας και ζούμε μαζί με μια μειονότητα, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα. Αλίμονο αν υπάρχει ρατσισμός στη Θράκη.

Αυτό που υπέπεσε στην αντίληψή μου είναι μια χειρονομία του Σισέ την οποία ακολούθησαν υβριστικά συνθήματα, αλλά όχι ρατσιστικά. Σίγουρα είναι κατακριτέο, δεν πρέπει να βωμολοχεί ο κόσμος.”

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού καταδίκασε τα όσα φέρεται να έγιναν στην Ξάνθη, με δηλώσεις του στον Sentra Fm.

Γιάννης Βεκρής: Με την τοποθέτηση από τον κύριο Γόντικα ευχαριστήσαμε την Ξάνθη για την φιλοξενία που ήταν άριστη. Αυτά τα οποία ακούστηκαν όμως, από εξέδρα δεν έχουν σχέση και θέση στα γήπεδα. Δεν γνωρίζω αν έχει γραφτεί κάτι στο φύλλο αγώνα και δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου ότι οι παίκτες προκάλεσαν.

Σίγουρα οι έγχρωμοι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν ήταν ευχαριστημένοι και πιθανώς η κίνηση του Χριστοδουλόπουλου μετά το γκολ ήταν για αυτό. Θα το δούμε εσωτερικά το θέμα και δεν θα προσφύγουμε στην UEFA. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν πρέπει να μην δώσουμε διεθνή διάσταση».

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε