Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

“Πόλεμος” στη Γαλλία για τις εξωπραγματικές αποδοχές του Ιμπραϊμοβιτς

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Οι φίλοι της Παρί μπορεί να γιορτάζουν την απόκτηση του Σουηδού σούπερ σταρ όμως πολλοί πολιτική εξέφρασαν με έντονο τρόπο την αντίδραση του για τα εξωπραγατικά χρήματα που θα παίρνει ο Ιμπραϊμοβιτς.

Η Γαλλία βρίσκεται σε οικονομική κρίση και η μετεγγραφή του Ιμπραίμοβιτς έχει γίνει μεγάλο θέμα συζήτησης. Ο Σουηδός υπέργαψε τριετές συμβόλαιο που θα του αποφέρει 39 εκ. ευρώ χωρίς τα μπόνους.

“Οι αριθμοί είναι ανήθικοι”, είπε στον ραδιοσταθμό Εurope 1 ο υπουργός προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ και πρόσθεσε “την ώρα που ο καθένας κάνει προσπάθεια, είναι αντιμέτωπος με τις τρομερές επιπτώσεις μιας κρίσης που δημιούργησε ο χρηματοπιστωτικός τομέας, και η οποία χρόνο με το χρόνο έχει αγκαλιάσει και το γαλλικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.”

Η υπουργός Αθλητισμού Βαλερί Φουρνεϊρόν έκανε λόγο για “παράλογα και αστρονομικά ποσά”.

Η κυβέρνηση Ερό φέρεται να είναι αποφασισμένη οι αποδοχές του Ιμπραΐμοβιτς να υπαχθούν στην φορολόγηση με τον ανώτατο συντελεστή 75%, δεδομένου ότι κάθε μήνα θα υπερβαίνουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, όπως δηλαδή είχε εξαγγείλει προεκλογικά ο Φρανσουά Ολάντ.

Ο υπουργός Οικονομίας και Αλληλεγγύης Μπενουά Χαμόν, της αριστερής πτέρυγας των Σοσιαλιστών, επισήμανε ότι το γαλλικό δημόσιο θα επωφεληθεί δεόντως ενός φορολογούμενου όπως ο Ιμπραΐμοβιτς. “Με γοητεύει ότι ο Ιμπραΐμοβιτς θα πληρώσει εδώ τους φόρους του”, δήλωσε.

‘Ομως και η πρώην υπουργός της Δεξιάς Ροζελίν Μπασελό εξέφρασε “πολύ μεγάλη απογοήτευση, στα όρια της αηδίας” για τις υπέρογκες οικονομικές απολαβές του αθλητή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε