weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Πολυμετοχικός… “πόλεμος”!

Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες ημέρες. Λίγο μετά την ολοκλήρωση μίας σεζόν που οι “πράσινοι” κατέκτησαν το νταμπλ και έριξαν από τον “θρόνο” τον αιώνιο τον αντίπαλο, οι μέτοχοι της ΠΑΕ συνεχίζουν να επιδίδονται σε έναν “πόλεμο” ανευ προηγούμενου και με απρόβλεπτες συνέπειες για την ομάδα.

 
Λίγες μέρες μετά το πωλητήριο που έβαλε ο Σωκράτης Κόκκαλης στον Ολυμπιακό, ήρθε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να κάνει το ίδιο με τον Παναθηναϊκό. Τρεισήμισι ώρες αργότερα ήρθε ο  Ανδρέας Βγενόπουλος να προαναγγείλει το τέλος της εποχής της πολυμετοχικότητας και να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον μεγαλομέτοχο του “τριφυλλιού”.
 
Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης δεν άφησε αναπάντητα τα όσα είπε ο Ανδρέας Βγενόπουλος και τόνισε ότι “Ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται”, ενώ διευκρινίζει ότι τα χρήματα από ενδεχόμενη πώληση θα πάνε στον Ερασιτέχνη και στην στήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
 
H επιστολή του Γιάννη Βαρδινογιάννη:

Σε μία ανοιχτή επιστολή προς όλους τους μετόχους, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος απάντησε προσωπικά. Κατά την προσφιλή του τακτική προσέφυγε σε έναν λίβελο γεμάτο ύβρεις, κραυγές και χαρακτηρισμούς και απέφυγε να τοποθετηθεί υπεύθυνα και επί της ουσίας. Για την ταμπακέρα δεν μας είπε τίποτα.

Αναγκάζομαι λοιπόν να επισημάνω τα ακόλουθα:

* Οι στοιχειώδεις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης προστάζουν ότι το 10% δεν μπορεί να διοικεί αγνοώντας τους υπόλοιπους μετόχους. Επαναλαμβάνω, εάν κάποιοι θέλουν να συμπεριφέρονται σαν αποκλειστικοί ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, τους δίνω πλέον τη δυνατότητα να το κάνουν! Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν επικοινωνιακά τεχνάσματα και πυροτεχνήματα για παραπλάνηση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

* Την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Πατέρας επέλεξε να υποβάλει την παραίτησή του. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να μείνει ακέφαλος. Οφείλουμε ως μέτοχοι να μεριμνήσουμε και να εξασφαλίσουμε διοικητική συνέχεια. Ο Παναθηναϊκός ήταν και θα είναι πάνω από πρόσωπα. Έχω ζητήσει από την ημέρα της παραίτησης του Προέδρου τόσο από τον ίδιο όσο και από τον κ. Βγενόπουλο (καθώς και από άλλους μετόχους) να προτείνουν πρόσωπα για την θέση του Προέδρου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Δεσμεύομαι να στηρίξω έναν Πρόεδρο κοινής αποδοχής.

* Προφανώς ο κ. Βγενόπουλος μας θεωρεί «κορόιδα» που ως κατέχοντες το 54% σε κάθε μελλοντική αύξηση θα καταβάλουμε το ποσό που μας αναλογεί, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να συναποφασίζουμε και υπό την απειλή αποχωρήσεων. Αναρωτιέμαι επίσης αν θεωρεί «κορόιδα» τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και τα ποσά που έχουν προσφέρει εδώ και δεκαετίες στο σύλλογο. Αναρωτιέμαι ακόμη αν οι κκ Πατέρας, Δάβαρης, Ξυλάς, Πολέμης, Ζολώτας θεωρούν επίσης τους εαυτούς τους «κορόιδα». Βέβαια ίσως να μην είμαστε οι καταλληλότεροι να κρίνουμε τα παραπάνω καθώς δεν έχουμε ως επάγγελμα το να μαζεύουμε χρήματα από «κορόιδα». Αυτό που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός είναι ηγέτες και στιβαρή διοίκηση. Πρόσωπα που νιώθουν κορόιδα δεν αξίζει να κρατούν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους.

Η οικογένεια μου ήδη από την προηγούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έχει αποδείξει έμπρακτα, όχι στα λόγια, ότι δεν επιθυμεί να πλουτίσει από τον Παναθηναϊκό, ούτε πρόκειται να το κάνει τώρα.

Κύριε Βγενόπουλε, ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται.

Κανείς, παρά τους επικοινωνιακούς του τακτικισμούς και τις υπόγειες μεθόδους που ακολουθεί δεν μπορεί να μας εξωθήσει στην αποχώρηση.

Για να μην υπάρχουν αυθαίρετες ερμηνείες, σε ποια τσέπη θα πάνε τα λεφτά, το ποσό που αντιστοιχεί στην πώληση του 54% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεσμεύομαι να διατεθεί για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό καθώς και για τη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων που σήμερα την χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από σοβαρούς μετόχους και όχι ψευδομεσσίες.

ΥΓ: Η πρόταση ισχύει μέχρι το επικείμενο Δ.Σ. και λυπάμαι αν χαλάσαμε τα σχέδια κάποιων για ηρωική αποχώρηση έπειτα από την απόκτηση, μέσω του Παναθηναϊκού, της αναγνωρισιμότητας που τόσο πολύ επιζητούσαν.

Λίγο μετά την δεύτερη ανακοίνωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήρθε και η δεύτερη του Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο «Mr MIG» επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στον μεγαλομέτοχο του τριφυλλιού αναφέροντας: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τώρα που ο κος Γιάννης Βαρδινογιάννης κατάλαβε ότι, δε θα πάρει λεφτά, τα λεφτά που δε θα πάρει θα τα διαθέσει υπέρ του ερασιτέχνη και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων».

#TAGS MM