Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποντάρουμε στη γνώση

Υπάρχει ένα στοίχημα που ξεχωρίζει για τις αποδόσεις του. Που δεν έχει ρίσκο, αλλά μόνο κέρδη. Το μοναδικό στοίχημα που πρέπει να απασχολεί τους ανήλικους. Αυτό της γνώσης.

 Της αξιοποίησης κάθε ευκαιρίας που δίνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος για τη διεύρυνση της κριτικής σκέψης, της ανάπτυξης των δεξιοτήτων, της ενθάρρυνσης της συμμετοχής στα κοινά, της απόκτησης σφαιρικής αντίληψης για τον κόσμο που μας περιβάλει. Τον κόσμο που οι σημερινοί μαθητές θα κληθούν αύριο να διαχειριστούν και να βελτιώσουν.
Η μέριμνα για τα θέματα παιδείας από πλευράς της ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι φυσικό επακόλουθο της ιδιαίτερης ευαισθησίας που η εταιρία επιδεικνύει σε ό,τι αφορά στους ανήλικους.

Ευαισθησία που ενισχύεται και διευρύνεται μέσα από τις ενέργειες κοινωνικής ευθύνης που η εταιρία αναλαμβάνει για αυτούς. Ενέργειες που στόχο έχουν την ανάδειξη υγιών προτύπων, την επιβράβευση της προσπάθειας, την προώθηση της ομαδικότητας, καθώς και την προσφορά εκεί που η ανάγκη στερεί την ευκαιρία στη γνώση.

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΠΑΠ Α.Ε. δίνει το παρών για να προσφέρει και να υποστηρίξει:

Αρωγός στη διοργάνωση των Αθλητικών γιορτών Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Τρίπολη, Αλεξανδρούπολη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο και Λάρισα. Πιστεύοντας στην ανάγκη τόνωσης του σχολικού αθλητισμού, ως μέσο ενίσχυσης της ιδέας της συμμετοχής και προώθησης του αθλητικού ιδεώδους.
Αναβαθμίζοντας και διευρύνοντας τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων. Δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να αγωνιστούν υπό τις βέλτιστες συνθήκες, βιώνοντας την εμπειρία του οργανωμένου αθλητισμού και επιβραβεύοντας τους διακριθέντες καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής τους στα αντίστοιχα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Λυκείων (Κίνα – πετοσφαίριση).

Καλύπτοντας, τα έξοδα συμμετοχής διακριθέντων μαθητών σε εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα θετικών επιστημών στη Νορβηγία που πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Αγκαλιάζοντας το θεσμό των μαθητικών Ολυμπιάδων και αναλαμβάνοντας τα έξοδα οργάνωσης και συμμετοχής των ελληνικών αποστολών στις χώρες πραγματοποίησης της τελικής διαγωνιστικής διαδικασίας. Οι μαθητές, μέσω της συμμετοχής τους σε δραστηριότητες, όπως η Μαθηματική και η Φυσική Ολυμπιάδα, αποκτούν την ευκαιρία της καλύτερης κατανόησης των μαθημάτων, μέσω της πρακτικής εφαρμογής τους, διαδικασία που τονώνει το ενδιαφέρον τους στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.
Η συμμετοχή στις μαθητικές ολυμπιάδες προσφέρει κίνητρα για τον μαθητή να αριστεύσει και συμβάλλει στη συνολική βελτίωση του ακαδημαϊκού επιπέδου. Επιπλέον, συμβάλλει ουσιαστικά στον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το 2010, η ΟΠΑΠ Α.Ε. χορήγησε τη συμμετοχή Ελλήνων μαθητών στις Διεθνείς και
Βαλκανικές Ολυμπιάδες:

Ολυμπιάδα Φυσικής, Καζακστάν
Ολυμπιάδα Φυσικής, Κροατία
Ολυμπιάδα Χημείας, Ιαπωνία
Ολυμπιάδα Βιολογίας, Κορέα
Ολυμπιάδα Πληροφορικής, Καναδά
Ολυμπιάδα Αστρονομίας & Αστροφυσικής, Πεκίνο
Αποστολή 3 μαθητών για αστροναυτική εκπαίδευση, NASA – Η.Π.Α.
Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής, Βοσνία

Η συμμετοχή της ΟΠΑΠ Α.Ε. δεν περιορίζεται στην υποστήριξη εκπαιδευτικών θεσμών και προγραμμάτων. Επιδρά με τρόπο καταλυτικό στην κάλυψη αναγκών και στη δημιουργία απαραίτητων για την παιδεία υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, το 2010, η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανέλαβε:

Τη διάθεση μουσικού εξοπλισμού στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας.
Τον εξοπλισμό Ειδικών Δημοτικών Σχολείων με συσκευές ανάγνωσης και εκτύπωσης για άτομα με προβλήματα όρασης και την αναβάθμιση υποδομών όπως νοσοκομειακού εξοπλισμού, δημιουργία εργαστηρίου αυτόνομης διαβίωσης και αίθουσας εκπαιδευτικής κουζίνας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε