Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Πουλάει για να ζήσει η ΑΕΚ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της “Ένωσης” τόνισε πως θα αποδεχθεί προτάσεις από το εξωτερικό για παίκτες της ομάδας ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία, ενώ υπογράμμισε πως χρειάζονται 3 εκατ. ευρώ για να πάρει η ΑΕΚ φορολογική ενημερότητα και συμμετάσχει στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για τις πωλήσεις:«Έχουμε πει σε μάνατζερ να ψάξουν ομάδες για κάποιους παίκτες που πέρσι ξεχώρισαν. Η μεγαλύτερη βοήθεια –φυσικά- που θα μπορούσαμε να έχουμε είναι η πώληση του Λεονάρντο. Δυστυχώς όμως πρέπει να κάνουμε πωλήσεις, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση. Μπορεί να μην είναι ο Λεονάρντο και να είναι και άλλοι παίκτες, όπως ο Λαγός, ο Αραμπατζής και ο Καράμπελας. Παίκτες που βασιζόμαστε σε αυτούς αλλά εάν έρθει ακόμη και για αυτούς κάποια πρόταση από το εξωτερικό θα την αποδεχθούμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ για τις πωλήσεις. 

Για την πώληση του Μάκου:
«Πράγματι τα λεφτά που παίρνουμε από τη Μόναχο 1860 είναι λίγα στην πράξη αλλά η ΑΕΚ εκτός από τις 300.000 ευρώ θα κερδίσει άλλες 165.000 από την συνεισφορά του παίκτη από χρήματα που του οφείλαμε». 

Για τους διακανονισμούς και το οικονομικό πρόβλημα:«Ναι είμαστε σε διαπραγματεύσεις. Ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Είμαστε κοντά σε διάφορες συμφωνίες, όμως θα ανακοινωθούν όλες μαζί εφόσον συμφωνήσουμε σε όλους. Καταλαβαίνετε ότι εάν τελικά κάποιος κάνει προσφυγή δεν θα έχει νόημα η προσπάθεια. Αυτή την στιγμή στα ταμεία υπάρχουν τα χρήματα από τα διαρκείας –ένα μέρος έχουν δοθεί για να καλυφθούν ανάγκες της ομάδας- και τα χρήματα της πώλησης του Κλωναρίδη.

Η Ερασιτέχνική έχει πάρει τα χρήματά της. Οι οφειλές στο προσωπικό έχει καλυφθεί το μισό τους. Οι εκκρεμότητες μας είναι οι ρυθμίσεις της εταιρείας στο άρθρο 44 και οι οφειλές σε παίκτες… Μέχρι τις αρχές Αυγούστου η Ένωση που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες της ΕΕΑ θα πρέπει να είμαστε εντάξει απέναντι σε όλους τους παίκτες μας και να έχουμε φορολογική ενημερότητα. Έχοντας υπολογίσει και να χρήματα που θα έρθουν και από την πώληση του Μάκου, χρειαζόμαστε άλλα τρία εκατομμύρια».

Για την βοήθεια του κόσμου και την πιθανότητα να βρεθεί επενδυτής:
«Ελπίδα υπάρχει πάντα ότι μπορεί να έρθει κάποιος. Όμως στη σημερινή κατάσταση της ΑΕΚ και της Ελλάδας φαντάζει δύσκολο κάτι τέτοιο. Το κακό είναι ότι φαίνεται ότι ο κόσμος δεν έχει ευαισθητοποιηθεί. Με 6.500 πουλημένα διαρκείας, αν και θεωρώ ότι είναι καλός ο αριθμός σε σχέση με άλλες ομάδες, δεν μπορεί να βοηθηθεί η ομάδα. Ο αριθμός δεν αντιστοιχεί στις απαιτήσεις που είχαν δημιουργηθεί στην αρχή.. Η δύναμη της ΑΕΚ είναι ο κόσμος. Δυστυχώς αυτή είναι πραγματικότητα. Για να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα –που υποστηρίζουμε ότι έχουμε ένα εκατομμύριο οπαδούς- πρέπει να βασιστούμε σε αυτούς. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει αλλά θεωρώ ότι η ΑΕΚ είναι πάνω από πρόσωπα». 

Για τους στόχους της ομάδας στη νέα αγωνιστική σεζόν: «Δεν αγχώνομαι. Πιστεύω ότι τα μεγάλα ονόματα δεν κάνουν τη διαφορά. Ο Κλωναρίδης μέχρι πέρσι δεν ήταν γνωστός. Αλλά τελικά εξελίχθηκε σε σημαντικό παίκτη της ΑΕΚ στο τέλος της σεζόν. Είναι δεδομένο ότι δεν θέλω να υποτιμήσω τις αξίες των παικτών που είχαμε πέρσι αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν παίκτες που μπορούν να στηρίξουν τους νέους θα μπουν στην ομάδα. Σαφώς δεν θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε πρωτάθλημα. Αλλά με τους παίκτες και τους ανθρώπους που θα έχουμε –εφόσον ανταποκριθούμε στις άλλες ανάγκες, ο στόχος της ομάδας θα είναι η έξοδος στην Ευρώπη».

Επίσημα στη Μόναχο 1860 ο Γρηγόρης Μάκος! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Διαβάστε όλα τα νέα από τις προετοιμασίες των ομάδων

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε