Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πράσινο” το ντέρμπι – ΠΑΟ για Ευρώπη, ΑΕΚ για παραμονή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με γκολ των Βιτόλο και Σο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το διάστημα της υπεροχής του και επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, πιάνοντας τον ΠΑΣ στην 5η θέση της βαθμολογίας. Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι” που έχασαν τον στόχο των πλέι-οφ και έμπλεξαν ξανά σε περιπέτειες. Αποδοκιμασίες στον Κατίδη που έχασε την ευκαιρία της χρονιάς.

Το LIVE του αγώνα

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με την ώθηση που της έδωσαν οι 25.000 φίλοι της και απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα. Απείλησε με τον Γκερέιρο στο 10΄, τον Μητρόπουλο στο 14΄και τον Κορδέρο στο 22΄αλλά αυτό που έκανε την διαφορά ήταν το εξαιρετικό πρέσινγκ που δεν επέτρεπε στον Παναθηναϊκό να βγάλει μια φάση της προκοπής. Οι “πράσινοι” απείλησαν μόνο στο 44΄όταν ο Τσουκαλάς δεν έβαλε καλά το πόδι του στη φάση και παρά λίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μέτρα και πίεσε την άμυνα της ΑΕΚ με τον Ζέκα και τον Εσπάρθα. Από την πίεση του Πορτογάλου στον Κουτρουμπή ήρθε και η φάση του πρώτου γκολ στο 55΄. Ο Ζέκα έκλεψε τη μπάλα σε εξαιρετική θέση και σέντραρε για τον Βιτόλο ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Κωνσταντόπουλο αλλά με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να απαντήσει όταν ο Πίντο γλίστρησε στα όρια της περιοχής και ο Κατίδης εντελώς μόνος απέναντι από τον Καρνέζη έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον τον έλεγχο του αγώνα και αφού απείλησε με τον Εσπάρθα στο 68΄έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 70΄όταν μετά το φάουλ του Σεϊταρίδη η μπάλα κόντραρε στον Γκερέιρο και έφτασε στον Σο που απο κοντά με κεφαλιά έκανε το 0-2.

Τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά με τον Κατίδη να αποδοκιμάζεται από τον κόσμο κατά την αντικατάσταση του στο 80΄, ενώ στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται και το ντεμπούτο του Λουτσιάνο Φιγκερόα με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός μπήκε στο ματς στο 85΄και δευτερόλεπτα αργότερα, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, σημάδεψε λίγο δίπλα από την εστία του Κωνσταντόπουλου.

Με αυτό το τρίποντο ο Παναθηναϊκός έπιασε στους 32 βαθμούς τον ΠΑΣ Γιάννινα, θέση η οποία οδηγεί στα πλέι-οφ, ενώ αντίθετα η ΑΕΚ θα πρέπει να ξεχάσει αυτόν τον στόχο και να επικεντρωθεί στην παραμονή της καθώς απέχει μόλις 4 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και με τον Άρη να έχει παιχνίδι λιγότερο.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): 
Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης (71’ Παυλής), Γκερέιρο, Κορδέρο (80’ Σταματής), Κατίδης (80’ Καραλής), Πετρόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι):
 Καρνέζης, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Πίντο, Σεϊταρίδης, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Ζέκα, Μαυρίας, Γιοκίν (85’ Φιγκερόα) 

Γκερέιρο: Δεν φταίει ο Κατίδης που χάσαμε

Βιτόλο: Νίκη-συγγνώμη για τον κόσμο

Πετροπόλεμος και χημικά στο ΟΑΚΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε