Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πρίντεζης: Ο Ολυμπιακός δεν πήρε 3-4 πρωταθλήματα λόγω διαιτησίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

O άσος του Ολυμπιακού μίλησε για το μπάσκετ στην Ελλάδα τονίζοντας πως η ομάδα του άξιζε να πάρει κάποια πρωταθλήματα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Πρίντεζης στην εφημερίδα “Γαύρος”:

Για την απότομη μείωση του μπάτζετ την φετινή περίοδο: «Ο πήχης έπεσε πάρα πολύ το καλοκαίρι. Όλοι, από τους φιλάθλους μέχρι εμάς τους παίκτες και όσοι δουλεύουν στον Ολυμπιακό, προσγειώθηκαν κάπως απότομα, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα μέχρι στιγμής έχει αποδώσει καλύτερα από ό,τι πίστευαν αρκετοί στο ξεκίνημα της σεζόν. Πίστευα στην ομάδα, ήξερα ότι θα φτιαχτεί ένα σύνολο ανταγωνιστικό, αλλά χρειαζόμασταν χρόνο. Στις αρχές οι περισσότεροι ήταν ψαρωμένοι, αλλά σιγά-σιγά αισθάνθηκαν καλύτερα στην ομάδα. Τα παιδιά που έχουμε στην ομάδα ανταποκρίνονται περίφημα μέχρι στιγμής. Έχουμε ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στις μικρές ηλικίες, ωστόσο δεν είναι παίκτες που την επόμενη χρονιά μπορούν να πάνε και να παίξουν στο NBA. Δεν είναι Ρούμπιο, είναι παιδιά που θέλουν χρόνο και που μετά από κάθε προπόνηση, μετά από κάθε μέρα δουλειάς βελτιώνονται. Πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρουν πολλά περισσότερα και να βοηθήσουν πιο πολύ τον Ολυμπιακό».

Για τον όμιλο του Ολυμπιακού στο Top-16: 
«Αν κοιτάξουμε τον όμιλο καθαρά από μπασκετικής πλευράς, θεωρώ ότι είμαστε φαβορί, ωστόσο φοβάμαι λίγο το γεγονός ότι δύο τουρκικές ομάδες μπορεί να αποκλειστούν, από τη στιγμή που το Final 4 γίνεται στην πόλη τους. Πιστεύω πάρα πολύ στην ομάδα μας, πιστεύω στη βελτίωση που δείχνουμε όσο περνάει ο καιρός και αν καταφέρουμε να κρατήσουμε την έδρα μας αλώβητη, θα έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε».

Για την στάση του κόσμου:
«Ο κόσμος γενικότερα είναι προβληματισμένος από την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και είναι πολύ δύσκολο για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να περάσουν σε αυτή τη μεταβατική κατάσταση, όπου από τους πολλούς σταρ πρέπει να αγωνιστούμε με νεαρούς παίκτες. Ίσως είχαμε καλομάθει όλοι μας. Παίκτες και κόσμος. Μας είχαν καλομάθει και οι πρόεδροι οι οποίοι κάθε χρόνο βλέποντας το πρωτάθλημα να χάνεται, ξόδευαν ακόμη περισσότερα χρήματα. Οι άνθρωποι έκαναν τόσα πολλά και δεν έβλεπαν αντίκρισμα. Πάντως λογικό είναι ο κόσμος να παραπονιέται γιατί η ομάδα έχει πολλά χρόνια να πάρει πρωτάθλημα. Υπάρχει πίεση, αλλά πρέπει να καταφέρουμε να παίξουμε και με την πίεση. Έχουν περάσει από την ομάδα πάρα πολλοί παίκτες και δεν τα έχουν καταφέρει, πρέπει να έρθει ένα πρωτάθλημα για να φύγει επιτέλους αυτό. Στεναχωριέμαι που το ΣΕΦ δεν είναι η έδρα που ήταν παλιά. Το είχα ζήσει και ως φίλαθλος, το ΣΕΦ κόχλαζε, οι κερκίδες ήταν πιο κοντά στο παρκέ. Τώρα είναι παγωμένο. Δεν είναι ωραίο πάντως να το βλέπουμε άδειο όταν παίζουμε».

Για το αν υπήρξαν παίκτες που εκμεταλλεύτηκαν τη διάθεση των Αγγελόπουλων να ξοδέψουν:
«Δεν μπορώ να μιλήσω για τους άλλους. Εγώ πριν από δύο χρόνια είδα πόσο με κοστολογεί η αγορά και ζήτησα ανάλογα χρήματα. Τώρα αν η αγορά σε κοστολογεί Χ λεφτά και πας και ζητάς Χ επί δύο, τότε είσαι… βλάκας. Δεν ξέρω αν το έκανε κανένας, ήταν κι άλλες εποχές, αλλά ξέρω με σιγουριά ότι το να παίζεις στον Ολυμπιακό είναι τεράστια τιμή».

Για το αν αποτελεί έξτρα κίνητρο η επιστροφή του στην Εθνική ομάδα: 
«Κίνητρο είχα πάντα ακόμη κι όταν δεν πήγαινα καλά. Κίνητρο θα έχω μέχρι την τελευταία μέρα που θα παίζω μπάσκετ. Ούτε πείσμωσα ούτε έξτρα κίνητρο, λοιπόν. Δουλεύω και κάποια πράγματα μου βγαίνουν στο παρκέ. Εννοείται πως η μη κλήση μου στην Εθνική το καλοκαίρι με πείσμωσε. Ήταν δύσκολο καλοκαίρι και η αλήθεια είναι ότι δεν μου άρεσε, όπως το έμαθα. Το έμαθα από ένα σάιτ, είδα ότι δεν ήταν το όνομά μου μέσα σε αυτά που είχαν καλέσει. Περίμενα την αρχική κλήση μου και μάλιστα προετοιμαζόμουν πολλές μέρες ατομικά. Στη Μαλάγα δεν έπαιζα και το μόνο που μου έλειπε ήταν ρυθμός, κάτι που θα προέκυπτε από την ομαδική δουλειά. Πέρασε αυτό, όμως, η πόρτα της Εθνικής παραμένει ανοικτή για μένα».

Για το θέμα της διαιτησίας
: «Σίγουρα δεν είναι μόνο η διαιτησία. Έχω την αρχή να μην αναφέρομαι στη διαιτησία, θεωρώ ότι ένας παίκτης δεν είναι σωστό να μιλάει για τους διαιτητές. Το μοναδικό που έχω να πω είναι ότι στα τελευταία δέκα χρόνια ο Ολυμπιακός άξιζε 3-4 πρωταθλήματα που δεν τα πήρε, λόγω διαιτησίας. Δεν ήταν τόσο μεγάλες οι διαφορές μας, έχουν περάσει 100 παίκτες από την ομάδα. Όλοι τόσο κακοί ήταν πια; Άλλες φορές βέβαια έφταιγε και η δική μας απόδοση».

Για τους φετινούς στόχους
: «Έχουμε ως στόχο το πρωτάθλημα, είναι ο πρωταρχικός μας στόχος το πρωτάθλημα, αλλά πρέπει να δούμε και κάποια πράγματα αντικειμενικά. Με το να λέω ότι ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί δεν σημαίνει ότι έχει 90% πιθανότητες να το πάρει και εμείς 10%. Μπορεί να είναι και 51%-49%• Είναι πιο δεμένοι ως σύνολο, αφού παίζουν μαζί αρκετά χρόνια και παίζει ρόλο και ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας».

Για την καλύτερη στιγμή στην καριέρα του μέχρι τώρα:
 «Το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική το 2009. Κανείς δεν το περίμενε και όμως τα καταφέραμε. Κάναμε δύο παλικαρίσιες νίκες και πήραμε το μετάλλιο».

Για την χειρότερη στιγμή:
 «Ο τραυματισμός στη Μαλάγα. Δεν πρόλαβα να φοβηθώ. Μετά που ξύπνησα, φοβήθηκα».

Για το τι τατουάζ θα κάνει αν πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός
: «Τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο στο χέρι μου. Το τατουάζ που έχω ήδη για τον Ολυμπιακό ήθελα να το κάνω χρόνια, αλλά δεν ήθελα όσο έπαιζα στον Ολυμπιακό για να μην πουν κάποιοι ότι το έκανα για να πουλήσω οπαδιλίκι. Μόλις πήγα στη Μαλάγα το έκανα».

Για το ποιος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού του αρέσει: «Ο Τζιμπούρ. Σκοράρει συνέχεια. Κανονικός τρομοκράτης για τα αντίπαλα δίχτυα».

Για το πως αισθάνεται που έχεις μία όμορφη γυναίκα δίπλα του:
«Υπέροχα. Έχω ηρεμήσει δίπλα της, κάτι που με βοηθάει και στο μπάσκετ. Μεγαλώνουμε και πλέον ζητάμε άλλα πράγματα. Γενικά έχει συνηθίσει τη ζωή που κάνω. Λογικό είναι κάποιες φορές να θέλει να βγει, να ξεσκάσει λίγο. Για κάτι σοβαρό πάντως δεν γκρινιάζει».

Για τους συμπαίκτες του…
Χάινς: Φιλότιμος.
Λούκας: Αμερικανάκι.
Άντιτς: Φίλος και πολύ καλός παίκτης.
Σπανούλης: Ψυχή και δουλειά.
Βασιλόπουλος: Άτυχος και παλικάρι.
Χάουαρντ: Σπαρτιάτης. Μας τραυματίζει συνέχεια στην προπόνηση.
Κέσελ: Αν είχα την ηρεμία του, θα ζούσα δύο ζωές.
Πελεκάνος: Φοβερό παιδί.
Παπαδόπουλος: Μπασκετικός.
Γκετσεβίτσιους: Μπόμπερ.
Γλυνιαδάκης: Φόβος και τρόμος.
Πρίντεζης: Ρώτα κάποιον άλλον.
Παπανικολάου: Γ… τα παιδιά και δουλευταράς.
Σλούκας: Δουλευταράς και προληπτικός.
Κατσίβελης Σιγανοπαπαδιά… με την καλή έννοια.
Μάντζαρης: Δεν βάζει γλώσσα μέσα του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε