Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πρίντεζης: Το σουτ της ζωής μου και το… ανύπαρκτο πρωτάθλημα

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο άνθρωπος που έδωσε στον Ολυμπιακό το ευρωπαϊκό με το νικητήριο καλάθι στο τέλος μίλησε για την τεράστια επιτυχία της ομάδας του και τους τελικούς της Α1.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη:

Όταν πήρες την μπάλα τι σκέφτηκες; “Δεν είχαμε προλάβει να σχεδιάσουμε κάτι ιδιαίτερο. Απλά αυτή τη φάση την έχουμε δουλέψει πολλές φορές στην προπόνηση. Βγήκε ο Κιριλένκο στη βοήθεια, έτυχε να βρίσκομαι εγώ στο κατάλληλο σημείο για να “κόψω” προς το καλάθι, ο Βασίλης μου έδωσε την μπάλα στο τέλειο τάιμινγκ, πέταξα την μπάλα και μπήκε, οπότε μετά… γεια σας! Αρχικά δεν μου φάνηκε ότι θα μπει. Απλά όταν την άφησαν από το χέρι μου είπα, “ο Θεός και η Παναγία μαζί μας”.. Τι να πω; Ένα σουτ ήτανε… Αν έμπαινε καλώς, αν δεν έμπαινε, τι να κάνουμε; Να πεθάνουμε; Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση;”.

Και όταν μπήκε το καλάθι τι είπες; “Νόμιζα ότι είχε λίγο παραπάνω χρόνο, δεν το πανηγύρισα γιατί την είχαμε πατήσει από τον πανηγυρισμό φέτος κανα δύο φορές. Επέστρεφα για να τελειώσει το ματς.

Ήσουν σίγουρος; “Όταν έφυγε κατάλαβα ότι ήταν απλά ένα σουτ. Δεν κατάλαβα ότι ήταν και πολύ καλό. Το μεγαλύτερο της ζωής μου. Ας ελπίσουμε ως το επόμενο”.

Και τώρα πως είστε; Υπάρχει ένταση με την καλή έννοια; “Καμία ένταση. Το βλέπω και είναι το περίεργο της ομάδας. Έχουμε πάρει Ευρωπαϊκό, αλλά κανείς δεν πετάει στα σύννεφα. Δεν ξεχάσαμε και δεν θα το ξεχάσουμε, αλλά είναι μία ευχάριστη στιγμή που θα πρέπει να τη συνεχίσεις. Μέσα σε 24 ώρες πρέπει να τη βάλεις στο περιθώριο αυτή τη στιγμή, έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες”.

Στο -19 είπες χάσαμε; “Όχι, δεν πίστευα ότι θα χάναμε στο -19π. Το ένιωθα ότι θα κερδίσουμε. Με το που βάλαμε δύο τρίποντα και πήγε στους δέκα, το πίστεψα περισσότερο”.

Το ματς πήγε κλειστά… “Ένας τελικός δεν παύει να είναι τελικός. Πολλά παίζουν ρόλο. Η ΤΣΣΚΑ ήταν σφιγμένη και είχαμε ποδοσφαιρικό σκορ στο τέλος”.

Συγκινήθηκες, έτσι; “Ξέσπασα, ήταν πολύ ευχάριστη στιγμή για εμένα. Κάθε αθλητής θα ένιωθε έτσι. Έχω περάσει πολλά μ’ αυτή την ομάδα και δεν έχω χαρεί έναν τίτλο τόσο. Το αφιερώνω σε όλους γιατί είναι το πρώτο, καλό-καλό τρόπαιο που παίρνουμε. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν. Από τους πιο στενούς ανθρώπους, τον πρόεδρο, ως τους γυμναστές όλους”.

Σε σημάδεψε αυτό το Final-Four; “Δεν μου λέει κάτι το τελευταίο καλάθι. Πιο πολύ θέλω να κρατήσω τη φετινή χρονιά. Μας έφερε τίτλο το καλάθι, αλλά όποιος και αν ήταν θα το έβαζε”.

Συμφωνείς ότι δώσατε πολλούς τελικούς φέτος; “Ναι, έχω σκεφτεί ότι έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια-τελικούς. Και με πολλές ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ. Τους αποκλείσαμε, πετάξαμε τη Σιένα έξω, μετά την Μπαρτσελόνα παίζοντας και στα 40 λεπτά καλύτερα, που δεν είναι εύκολο”.

Από τη Σιένα φάνηκε τι θα γινόταν… “Η Σιένα έκλεισε. Περάσαμε, δεν μένει τίποτα, πήγαμε και σκεφτήκαμε φάιναλ-φορ”.

Για τους τελικούς της Α1 τι λέμε; “Δεν θέλω να αλλάξω τίποτα, από όσα λέμε από την αρχή της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα, παίζει ωραίο μπάσκετ. Την Πέμπτη θα ναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς. Από σήμερα θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως θα βρούμε ενέργεια. Το πρώτο ματς είναι σημαντικό”.

Πάντα προσγειωμένοι… “Όλοι στην ομάδα είμαστε μετρημένοι. Και οι προπονητές έφτιαξαν μία ομάδα με καλά παιδιά, που ξεκινάνε από το μηδέν, με σωστή νοοτροπία και δεν φτάνουν σε ακρότητες”.

Τι σας χαρακτηρίζει τελικά; “Παραδόξως δεν αισθάνεται πίεση αυτή η ομάδα και παρόλο που ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρός, παίζουμε ως έμπειρη ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα το διαχειριστούμε”.

Ακόμη και Παναθηναϊκοί σας χειροκρότησαν… “Είναι θετικό ότι μας χειροκρότησαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού. Ίσως βγει κάτι καλό στον αθλητισμό. Μπορεί να μη μετράει η γνώμη μου επειδή είμαι μέλος της ομάδας, αλλά νομίζω ότι μας γουστάρει όλος ο κόσμος να μας βλέπει. Μαγκιά όσοι το έκαναν. Όποιος δεν θεωρείται ακομπλεξάριστος γιατί να μην χειροκροτήσει;”

Παραμένεις πικραμένος από την ιστορία με την Εθνική το καλοκαίρι; “Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό και για κάποιο λόγο. Με στενοχώρησε και δεν το περίμενα, ότι θα μείνω εκτός Εθνικής. Θεωρούσα ότι θα μπορούσα να κληθώ τουλάχιστον στους 18. Αν δεν άξιζα ας κοβόμουν. Να εκμεταλλευτώ το καλοκαίρι προσπάθησα και γυμνάστηκα πάρα πολύ”.

Κρατάς κακία; “Η Εθνική είναι Εθνική, δεν υπάρχουν πρόσωπα για εμένα. Είσαι φίλος με όλους, έχεις θετική ενέργεια και προχωράς”.

Επιστρέφουμε στον θρίαμβο, το’ χεις χωνέψει τώρα όλο αυτό; “Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει την ανατροπή. Κανενός τα μυαλά δεν έχουν πάρει αέρα. Βάζω τα χέρια μου στην φωτιά για αυτό. Ο κορμός αν μείνει για πολλά χρόνια θα’ χει επιτυχίες”.

Θυμάσαι που ήσουν το ’97; “Σπίτι ήμασταν 10-15 άτομα και το έβλεπα. Την επόμενη ημέρα πήγα για μπάσκετ. Μακάρι να πάνε και άλλα παιδιά πλέον”.

Θα κάνεις τατουάζ για το Ευρωπαϊκό; “Το καλοκαίρι θα γίνουν δύο μανίκια τατουάζ, τώρα τι θα γίνει και τι θα λέει θα δείξει”.

Γιατί δεν υπάρχει μπασκετικό κοινό; “Μπασκετικό κοινό δεν υπάρχει γιατί δεν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα. Να’ ρχονται να βλέπουν, τι θα δουν οι άνθρωποι; All star game; Και εγώ ίσως βαριόμουν που το γουστάρω το μπάσκετ”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε